icon

Jednorazová odmena 800 EUR počas PN

adide
22. máj 2025

Mám nárok na jednorázovú odmenu 800,- eur, keď som v mesiaci apríl, máj 2025 bola PN? Pracovný pomer stále trvá, do práce nastupujem 3. júna. Pracujem vo verejnom sektore.

micusa2222
22. máj 2025

@adide Ako dlho pracuješ, 2 mesiace ?

adide
autor
22. máj 2025
@micusa2222

@adide Ako dlho pracuješ, 2 mesiace ?

@micusa2222 pracujem tam 10 rokov nepretrzite, akurat teraz april, maj som PN

miimss
22. máj 2025

@adide odmena by sa mala vyplácať aj počas trvania PN dokonca aj počas trvania materskej

jaroe
22. máj 2025
@miimss

@adide odmena by sa mala vyplácať aj počas trvania PN dokonca aj počas trvania materskej

@miimss prosim ta je k tomu niekde usmernenie? Ze komu vyplacat?

miimss
22. máj 2025

Zatiaľ sa zbierali len info o počte zamestnancoch cez ZMOS. Spomenuté boli len oblastí ktorých sa netýka vyplácanie odmien. Ale prioritne by malo ísť o zamestnancoch odmeňovaných podľa zákona 553. Usmernenie bolo od ZMOS vydané len k vyplneniu dotazníka.

luckagu
23. máj 2025
@miimss

Zatiaľ sa zbierali len info o počte zamestnancoch cez ZMOS. Spomenuté boli len oblastí ktorých sa netýka vyplácanie odmien. Ale prioritne by malo ísť o zamestnancoch odmeňovaných podľa zákona 553. Usmernenie bolo od ZMOS vydané len k vyplneniu dotazníka.

@miimss prosím ťa nevieš nahodou či dostanú tú odmenu aj zamestnanci pracujuci v štatnych nemocniciach? Myslim ako napriklad THP,sekretarky atď.

miimss
23. máj 2025
@luckagu

@miimss prosím ťa nevieš nahodou či dostanú tú odmenu aj zamestnanci pracujuci v štatnych nemocniciach? Myslim ako napriklad THP,sekretarky atď.

@luckagu nie, odmenu dostanú len tí ktorí nie sú zamestnancami dopravných podnikov, zdravotníckych zariadení

patulka83
Autor odpoveď zmazal
kikushaa
23. máj 2025

@adide nikde este nieje vyspecifikovane ake budu podmienky/odmedzenia vyplacania 800€ odmeny. Ak si pamatas, tak posledne co bola ta odmena zo zakona v 2022 tych 500€ bola podmienka odpracovaneho 1dňa do 31.8.2022 v danom kalendarnom roku.

luckagu
23. máj 2025
@miimss

@luckagu nie, odmenu dostanú len tí ktorí nie sú zamestnancami dopravných podnikov, zdravotníckych zariadení

@miimss tak to je super, pracujem v štatnej nemocnici ako sekretárka a zaujimave že nas sa nikdy nič netýka. Keď sa riesia odmeny pre verejnu spravu alebo štatnych zamestnancov tak tam nepatríme. Ked sa ruesia pre zdravotníkov tak tam tiež nepatríme. Nikdy sme žiadne odmeny nedostali a to pritom štatne nemocnice maju podpísanu aj tú kolektívnu zmluvu vyssieho stupňa.

liaka
25. máj 2025
@miimss

@miimss prosím, týka sa to aj zelezniciarov?

adide
autor
25. máj 2025
@miimss

adide
autor
27. máj 2025
@miimss

@miimss, na fore som nasla prispevok, ze podmienkou pre vyplatenie je odpracovaný aspoň 1 deň v maji..ja tomu rozumiem tak, že ide o obdobie od 1.1.2025 do 31.5.2025, teda tu musi byt odpracovaný minimalne 1 deň...

jaroe
27. máj 2025
@adide

@miimss, na fore som nasla prispevok, ze podmienkou pre vyplatenie je odpracovaný aspoň 1 deň v maji..ja tomu rozumiem tak, že ide o obdobie od 1.1.2025 do 31.5.2025, teda tu musi byt odpracovaný minimalne 1 deň...

@adide áno, minimalne jeden odpracovaný deň v celom období. Aj keby bol niekto na PN od 3.1.2025 do 31.5.2025 a zároveň by k tomu 31.5.2025 aj koncil PP, tiež ma nárok na odmenu.

kristy585
28. máj 2025
@jaroe

@adide áno, minimalne jeden odpracovaný deň v celom období. Aj keby bol niekto na PN od 3.1.2025 do 31.5.2025 a zároveň by k tomu 31.5.2025 aj koncil PP, tiež ma nárok na odmenu.

@jaroe prosím Vás,moja mamina pracuje na ZŠ ako upratovačka už vyše 30 rokov. Bohužiaľ je od novembra 2024 PN doteraz.(Podotýkam že je to jej prvá dlhá pnka-koli operácii) Má narok na vyplatenie 800€ odmeny?

luckagu
29. máj 2025
@kristy585

@jaroe prosím Vás,moja mamina pracuje na ZŠ ako upratovačka už vyše 30 rokov. Bohužiaľ je od novembra 2024 PN doteraz.(Podotýkam že je to jej prvá dlhá pnka-koli operácii) Má narok na vyplatenie 800€ odmeny?

@kristy585 bohužial nie lebo jednou z podmienok je mať odpracovaný aspoň jeden deň v roku 2025. Takže ak v tomto roku nebola ani jeden deň v praci tak nie.

kristy585
30. máj 2025
@luckagu

@kristy585 bohužial nie lebo jednou z podmienok je mať odpracovaný aspoň jeden deň v roku 2025. Takže ak v tomto roku nebola ani jeden deň v praci tak nie.

@luckagu jooj to je veľká škoda,ale ďakujem pekne za odpoveď.pekný deň

nikulkaa
3. jún 2025
@kristy585

@kristy585 Zdravím. Ja si myslím, že mamka má nárok. Ja som na MD od novembra 2024 a dnes mi zamestnávateľ volal, že nárok mám, že to má odkomunikované aj so ZMOSom.

jaroe
3. jún 2025
@nikulkaa

@kristy585 Zdravím. Ja si myslím, že mamka má nárok. Ja som na MD od novembra 2024 a dnes mi zamestnávateľ volal, že nárok mám, že to má odkomunikované aj so ZMOSom.

@nikulkaa veď je tam podmienka odpracovaní a minimálneho rozsahu v období od januára do konca mája. To splnas?

miimss
3. jún 2025
@nikulkaa

@nikulkaa odmeny budú vyplatené tým zamestnancom, ktorí v období od 1. januára 2025 do 31.
mája 2025 plnili služobné úlohy alebo vykonávali prácu aspoň v minimálnom rozsahu
(t. j. podmienkou pre vyplatenie odmeny nie je plnenie služobných úloh alebo
vykonávanie práce počas celého uvedeného obdobia),

miimss
3. jún 2025
@nikulkaa

@nikulkaa odmeny nebudú vyplatené tým zamestnancom, ktorí v rozhodnom období neplnili
žiadne služobné úlohy, resp. nevykonávali žiadnu prácu, a to z akéhokoľvek dôvodu (v praxi pôjde najmä o prípady materskej, otcovskej alebo rodičovskej dovolenky,
dlhodobej práceneschopnosti, poskytnutého služobného/pracovného voľna, uvoľnenia
na výkon verejnej funkcie a pod.).

miimss
3. jún 2025
@nikulkaa

@nikulkaa toto sa píše priamo v usmernení vlády SR, áno je pravda že od Zmosu prišli iné usmernenia, ale tie boli k vyplneniu dotazníka priamo od ZMOSu. Čiže sa treba riadiť nariadením vlády a nie ZMOSom.

nikulkaa
5. jún 2025
@jaroe

@nikulkaa veď je tam podmienka odpracovaní a minimálneho rozsahu v období od januára do konca mája. To splnas?

@jaroe veď ja som sa aj čudovala, keď som si prečítala podmienky. No nebudem sa hnevať, keď mi ich zamestnávateľ chce dať 🙂

nikulkaa
5. jún 2025
@miimss

@nikulkaa toto sa píše priamo v usmernení vlády SR, áno je pravda že od Zmosu prišli iné usmernenia, ale tie boli k vyplneniu dotazníka priamo od ZMOSu. Čiže sa treba riadiť nariadením vlády a nie ZMOSom.

@miimss ja som len reagovala na to,že možno sa treba pýtať zamestnávateľa a ak môj mi tie odmeny chce dať, som len rada a nebudem skúmať prečo 🙂