icon

Kam by som mohla ísť robiť so sociálnou prácou?

8. máj 2022

Ahojte,

predtym, nez sa zacnete vysmievat, ze smetiarku alebo do lidla pokladnicku, tak prosim vas, taketo komentare mi nepiste. Pocuvala som to dost dlho. 🙄 Bohuzial. Hlavne od ludi, ktori maju iba strednu alebo iba zakladnu... 🥴

Pritom mam 31 rokov, studium som zvladla na same Acka s titulom Mgr., dostavala som aj motivacne stipendia, a pritom som aj pracovala v Orangei. Nebolo to take lahke vsetko spojit. Ale dala som to. Momentalne som na materskej, a rozmyslam, ako dalej po materskej, rada by som pracovala s chorymi detickami, alebo nieco podobne v takejto sfere. Asistenku pre deti v skole. Treba plus este nejake dostudovanie?

Vedel by mi niekto poradit?

Dakujem pekne!

Strana
z4
autor
8. máj 2022

A na socialku by som v ziadnom pripade nesla.

xsimonkax
8. máj 2022

Mam kamarátku ktorá robí so sociálnou prácou administratívu v dome dôchodcov a pochvaľuje si.

xsimonkax
8. máj 2022

*domove

martinkatinka
8. máj 2022

Ako absolvent danej skoly musis vediet kde by si sa mohla uplatnit 😉

kapanek1
8. máj 2022

Ak by si chcela pracovat v skolstve, musis si dorobit pedagogicke minimum.

luccija
8. máj 2022

V súkromnej škôlke ako učiteľka, asistent učiteľa deti s problémami pribúda a nemá kto pomôcť učiteľkám

pribinak
8. máj 2022

Otvor si profesiu a zadaj si socialny pracovnik, mad tam domovy dôchodcov, DSS, služby pre bezdomovcov, terénnu sociálnu prácu, rôzne mimovládky

Ale tiež si myslím že ako absolvent musíš vedieť kde sa môžeš uplatnit

melanta
8. máj 2022

Pomaly pól tvojho príspevku je o tom, ako si túto školu zvládla popri práci v Orange na samé A a že ti nemáme písať blbosti. No sorry, ale 5 rokov štúdia je dosť dlho na to, aby si zistila, kde s týmto vzdelávaním vieš nájsť uplatnenie a že pre školstvo (kam patria aj škôlky) si potrebuješ dorobiť vzdelanie, pretože školstvo nie je o sociálnej práci.

kaia
8. máj 2022

Personálna sféra, oblasť ľudských zdrojov

melanta
8. máj 2022

@kaia ani by som nepovedala. Pre túto oblasť sa preferuje úplne iné vzdelanie alebo potom prax. Sociálna práca nemá s HR absolútne nič spoločné.

luccija
8. máj 2022

@melanta do súkromnej si nepotrebuje dorobiť vzdelanie.Je tak málo učiteľov, že vezmu aj bez pomaturitneho vzdelávania.
Moja známa išla robiť na sociálku to, čo ty odmietas.Koncila v práci 14:30-15 istý plat klasické papierovačky nie s klientom.

iveta7677
8. máj 2022

Krajsky urad odbor socialnych veci

melanta
8. máj 2022

@luccija čo odmietam?

kaia
8. máj 2022

@melanta, velky omyl. Mam skoncenu socialnu pracu, v poslednom rocniku sme sa delili na terapie a personalistiku. Od roku 2000 robim na HR

bimbambom
8. máj 2022

Áno , ako asistentka v škole musíš mať pedagogické vzdelanie , ako aj na iných pozíciách v školstve. Na prácu s chorými detičkami existuje odbor s názvom špeciálna pedagogika .
Si len ďalšia čo si myslí , že keď má Mgr. zo sociálnej práce môže ísť učiť. Nie , nemôžeš .

@luccija hej , vezmú , ale podľa zákona musí začať študovať . A keby to bolo také super tak by nehľadali v mesačných intervaloch učiteľky do súkromných škôlok.

martinkatinka
8. máj 2022

@kaia myslis, ze odvtedy sa vela veci zmenilo

kaia
8. máj 2022

@martinkatinka, obmedzenia si robime sami v hlave a nie v roku, kedy kto skoncil VS

derdia
8. máj 2022

Na postu😂😂😂🙏
Sooory

martinkatinka
8. máj 2022

@kaia ved nepochybne chodis na skolenia, aby si sa vzdelavala v tom, co robis.

thoughtfulweirdo
8. máj 2022

Ako sociálny pracovník na lôžkovom oddelení psychiatrie

martinkatinka
8. máj 2022

@derdia nie, tam chodia s VS inou 😁😁

sissy27
8. máj 2022

A ja som si myslela, že človek si vyberá vysokú školu podľa toho, čomu sa chce profesne venovať a po skončení štúdia má jasno a nie podľa toho, kde sa najľahšie dostane k titulu 🙊

derdia
8. máj 2022

@martinkatinka 😂😂😂😂🙏🙏umrem😂😂😊😊

derdia
8. máj 2022

@sissy27 nuzna slovneksu je jedno... My tumame aj ludi s iq hupaci konik vysokoskolskyvzdelanych😂😂😂🙏

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
8. máj 2022

odporucila by som aj anglicky jazyk studovat, dorob si pedag. minimum a mozes ist do skolstva.
alebo bez minima - sukromna skolka
na to, ze mas 31 a dokoncenu skolu aj so stipendiami by si naozaj mohla vediet, kde sa obzerat po praci a odhadnut samu seba, na co realne mas

luccija
8. máj 2022

@bimbambom nemusí ..do súkromnej nemusí, do štátnej áno.A aj do štátnej môže nastúpiť a iba si školu začať dodatočne robit.Ja nepíšem , že to je super to je iná pesnička nie každý vydrží počúvať krik deti a vychovávať cudzie za ten plat.Preto Radim súkromní škôlku, ak by v tom videla budúcnosť.Menej deti, iné pravidla, iný plat
@melanta to bolo autorke povedala, že na sociálku nechce ísť pracovat.

oli18
8. máj 2022

Ak si skoncila sukromnu VS, tak velmi nikde. Nepisane pravidlo, uplatnujuce sa v praxi je, ze uprednostnia pred tebou so statnou VS.

bimbambom
8. máj 2022

@luccija do štátnej môže nastúpiť bez vzdelania iba vtedy ak sa nik iný kvalifikovaný neprihlási . Tu na východe robiť v súkromnej znamená viac hodín práce za menej peňazí.
Nekvalifikovaná učiteľka v MŠ kde si ešte rodič platí nemalé peniaze , to považujem za škandál !

Strana
z4