Kam by ste sa vybrali do zahraničia sezónne zarobiť peniaze?
ahojte, dostali sme sa do situacie kedy potrebujeme dofinancovat prerabku a upravy byvania, lebo ceny rastu a hypo sa minula tak priskoro, ze mi je doplacu. Konci mi zmluva vo firme a s priatelom zvazujem ze na cas odidem von a nasporim co najviac penazi do rozpoctu nech mame kde spolu dostojne byvat. Do coho by ste isli a kam, co by sa najviac oplatilo, nemate prosim nejake konkretne napady ? Situacia sa meni a tie joby co boli kedysi ospevovane ako dobry zarobok uz nie tak celkom plati.. jedine co nechcem je polnohospodarstvo, farmy, inac nemam problem fyzicky makat ani v tovarni, ani inde :D Viem plynule anglicky, mam aj dobru komunikativnu uroven nemciny. mam VS na financie , účto, ale chybaju mi skusenosti aby som bola atraktivna na zahranicnom trhu. Poradte mi preto prosim radsej nejaku manualnu pracu, ak mate znameho, firmu, agenturu, tip kam ist 🙂 Dakujem napomocnym zienkam..
Kamoska potrebuje surne personal v restike v rakusku cca 2 hodky od ba. Ona je slovenka. Ak chces, ozvi sa mi a sprostredkujem kontakt.
Nemecko a nejaká sezóna práca v poľnohospodárstve. Cez leto nejaký zber, uhorky, špargľa atď...
Chodia rozne. Taliansko,Nemecko,Norsko,Anglicko,Cyprus... a kadekde inde.
Poznala som jeden pár žena s priateľom - chodili do Rakúska alebo Bavorska a našli si miesto v reštaurácii, chodili tam dosť dlho a aspoň sa zdokonalili v jazyku. Sú aj také reštaurácie, kde zamestnajú aj dvoch, záleží aj od ovládania jazyka, neskôr mali aj lepšie platené miesta. Niekedy chodili aj viac rokov na to isté miesto. Potom prišla korona a zostali už doma.

Neviem ti konkrétne poradiť o akú prácu by malo ísť, ale ja ak by som si potrebovala dobre zarobiť tak idem do nórska 🙂 to že vieš plynule anglicky je veľké plus, oni tam takmer všetci vedia anglicky