Kariérne tipy pre vstup do marketingu po štyridsiatke
Ahojte, už som zúfalá, spravila som si kurz digitálneho marketingu, okrem toho mám aj iné kurzy, ale s prácou sa mi nedarí. Poslala som si životopis aj do marketingovej agentúry, kde majú voľné pracovné pozície a vôbec sa neozvali. Mám 43 rokov a doteraz som robila úplne niečo iné. Bude tam problém? Vďaka za každú radu..
No a este uchadzaci okrem relevantnej praxe mozu mat nielen kurzy rozne ale aj VS v obore alebo pribuznom odbore so stazami a praxou popri skole. Neviem, nemam info aka je na taketo pozicie konkurencia, ale mozno si mozu vyberat. Mozno ma niektor prehlad o akt. situacii
Ak mám 25 ročného absolventa marketingu, čo vie robiť v Canve a Photoshope, má fluent dva jazyky a tvorí content na Ig, Tiktok apd, tak si naozaj vyberiem jeho. Jednoducho gen Z dnes určite dominujú v mkt, lebo vedia zacieliť kampane a reklamu. Žiaľ je to tak, sú úplne inde kreatívou a to ja som mileniál.
Ak mám 25 ročného absolventa marketingu, čo vie robiť v Canve a Photoshope, má fluent dva jazyky a tvorí content na Ig, Tiktok apd, tak si naozaj vyberiem jeho. Jednoducho gen Z dnes určite dominujú v mkt, lebo vedia zacieliť kampane a reklamu. Žiaľ je to tak, sú úplne inde kreatívou a to ja som mileniál.
@billy_jean súhlasím, v tejto oblasti asi ozaj preferujú mladšie ročníky.
Ale držím palce.
@billy_jean súhlasím, v tejto oblasti asi ozaj preferujú mladšie ročníky.
Ale držím palce.
@slniecko5 a este mam pocit ze to medzi mladezou ako profesia fakt fici - kazdy druhy xce to robit a plus tie socky maju zmaknute. To take nudne uctovnictvo chce robit malokto. Heh
Mám 26r, študovala som marketing, mám urobených 21 kurzov na zameranie v marketingu - iba marketing a stále si robím ďalšie, lebo ma to baví. A predstav si, nešli sa o mňa potrhať, keď som chcela prvú prácu v marketingu, ale mala som trochu šťastie. Teraz pracujem na fajn pozícii ale len vďaka tomu, že mám super šéfa, ktorý ma prvé mesiace mentoroval. Inak by som bola fest stratená.
Takže zamysli sa, či 43r žena s 1 kurzom je pre zamestnávateľa atraktívna. Asi moc nie, treba trošku sebareflexie a urobiť niečo navyše, než je jeden kurz. Nejeden absolvent pracoval prvé mesiace zadarmo, alebo za pár drobných - doslova drobných, len aby bolo čo dať do životopisu. Ak máš niekoho v okolí, čo ma firmu a ig/fb, tak sa opýtaj, či im to nemôžeš spravovať, aj zadarmo, nech poznáš aspoň to rozhranie a aj budeš mať dačo do portfólia 🙂

No. Neviem, asi bude. Nemas ziadnu relevantnu prax. Cize si na rovnakej urovni ako mnozstvo absolventov. Pozri si este raz inzerat koho tam vlastne hladaju ci junior pozicia alebo chcu prakticke skusenosti. Obzvlast marketing agentura co svoje sluzby poskytuje dalej.