Kde berú ľudia peniaze na cestovanie z bežného platu?
Zaujima ma, kde beru ludia, ktori maju uplne obycajnu pracu, ziadna vysoko ohodnotena, peniaze na cestovanie? Bola v Mexiku, Honolulu, potom na Ibize a teraz je v Grecku. Ako si to moze dovolit z platu obycajneho pracovnika?
Prosim bez urazok, ze zavidim, ja by som tiez chcela castejsie, ale peniaze nedovolia. A je mi blbe sa jej na to spytat.
Ja som pozerala dovolenku v Zanzibare, tam ona bola a skoro som odpadla z tej sumy. Tak neviem ci mam este brigadu nejaku si najst :D
Tak pokial nevies kolko zaraba a kolko plati najom tak nemozes posudit, ci na to ma alebo nie 🤷🏼♀️ V obchode moze dostavat bonusy z predaja, moze mat bokom brigadu alebo nemina na seba, odklada.
Je to celkom fajn čo sa týka príjmu.
Je to celkom fajn čo sa týka príjmu.
@leni1977 No vidis, tak to sa potom nedivim, ale ked mas okolo tisic eur, tak to ide tazsie. Ked poplatis co treba, moc toho nezostane.
Kamosky ale je ti blbe sa spytat z kadial ma na to peniaze :D akoze ja som asi z ineho sveta, ale my sa vpohode o platoch rozpravame :D a ked nam nieco nesedi sa narovinu spytame 😅
Tak pokial nevies kolko zaraba a kolko plati najom tak nemozes posudit, ci na to ma alebo nie 🤷🏼♀️ V obchode moze dostavat bonusy z predaja, moze mat bokom brigadu alebo nemina na seba, odklada.
@lauriik Ja sa tiez snazim odkladat, neminat, uz nekupujem ani oblecenie moc, kozmetiku, lebo setrim na dovolenku. Ale nasetrim tak na jednu za rok, ona je stale niekde.
Kamosky ale je ti blbe sa spytat z kadial ma na to peniaze :D akoze ja som asi z ineho sveta, ale my sa vpohode o platoch rozpravame :D a ked nam nieco nesedi sa narovinu spytame 😅
@cyberk Mne je blbe sa takto vypytovat, raz som zacala na to temu, ale nejak som citila, ze sa o tom bavit nechce, odpovedala neurcito, vseobecne.
Veď preto sa pýtam či si si istá koľko zarába lebo o mne to nikto nevie.
Veď preto sa pýtam či si si istá koľko zarába lebo o mne to nikto nevie.
@leni1977 Ono sa staci pozriet na talianske platy vo sfere, kde pracuje. Nie je to nic moc, nic zavratne.
Moja znama tak cestuje. Teraz bola v taliansku na sardinii na 5 dni. Vyslo ju to 200e. Cesta, ubytko s ranajkami.
o všetkom pochybuješ - ale iné vysvetlenia NIE SÚ ...
Nema vzhlad na OF? Vela bohatych muzov, dokonca aj krasnych, ma uchylky, ktore si nemozu a nechcu doma dovolit. Im je sumafuk ako zena vyzera, hlavne, ze plni sny. Staci jeden zazobany panko, Taliani su suknickari, a kamoska ma na cestovanie.
o všetkom pochybuješ - ale iné vysvetlenia NIE SÚ ...
@biba_18 Ja pochybujem, ze robi OF alebo "napriamo" tie veci. Neverim tomu.
Nema vzhlad na OF? Vela bohatych muzov, dokonca aj krasnych, ma uchylky, ktore si nemozu a nechcu doma dovolit. Im je sumafuk ako zena vyzera, hlavne, ze plni sny. Staci jeden zazobany panko, Taliani su suknickari, a kamoska ma na cestovanie.
@spongebob1 Ona na to nema povahu, vobec mi to k nej nepasuje.
a keď odpovedala neurčito, všeobecne, tak za tým bude presne to čo ty pochybuješ, lebo nemá vzhľad alebo povahu alebo hocičo ... možno pašuje drogy ako heroinová tereza. má ti to akože vešať na nos??
a to bacha, nepíšem že každý kto cestuje že sa predáva alebo že pašuje drogy - ale je to jedna z možností, zvlášť ak nemá vysoký príjem ani nededila po rodičoch a zahmlieva...
Pozri ja tiež cestujem veľa s deťmi naposledy sme boli 16 dní v Maroku ja a 2 deti 5 a 10r. Ak si to vieš zorganizovať je to celkom lacná dovolenka chodili sme po výletoch boli sme 3 dni na Sahare bývanie airbnb alebo booking letenky kúpené vo vlastnej réžii, presúvali sme sa taxíkmi nebrala s žiadne konzervy ani nič z domu, okrem raňajok (natrieť chlieb a urobiť rýchlu praženicu mi ozaj nerobí ráno problém stojí ma to cca 10 min času) sme sa stravovali celý čas vonku celá táto táto cesta náklady aj vreckové komplet s výletmi ma vyšla necelých 1500eur... Takže ak si to vie kamoška zorganizovať a nezivi CK tak to ozaj nie je veľ la peňazí... Ak žije v Taliansku v zdieľaní byte (ma prenajať iba izbu) nemčina na blbosti je sama bez detí toto s prehľadom zvládne aj niekoľko krát do roka.....
a to bacha, nepíšem že každý kto cestuje že sa predáva alebo že pašuje drogy - ale je to jedna z možností, zvlášť ak nemá vysoký príjem ani nededila po rodičoch a zahmlieva...
@biba_18 Ja ani nemam moc moznost sa s nou stretnut, kazda zijeme inde, stretneme sa ozaj vynimocne.
Pozri ja tiež cestujem veľa s deťmi naposledy sme boli 16 dní v Maroku ja a 2 deti 5 a 10r. Ak si to vieš zorganizovať je to celkom lacná dovolenka chodili sme po výletoch boli sme 3 dni na Sahare bývanie airbnb alebo booking letenky kúpené vo vlastnej réžii, presúvali sme sa taxíkmi nebrala s žiadne konzervy ani nič z domu, okrem raňajok (natrieť chlieb a urobiť rýchlu praženicu mi ozaj nerobí ráno problém stojí ma to cca 10 min času) sme sa stravovali celý čas vonku celá táto táto cesta náklady aj vreckové komplet s výletmi ma vyšla necelých 1500eur... Takže ak si to vie kamoška zorganizovať a nezivi CK tak to ozaj nie je veľ la peňazí... Ak žije v Taliansku v zdieľaní byte (ma prenajať iba izbu) nemčina na blbosti je sama bez detí toto s prehľadom zvládne aj niekoľko krát do roka.....
@kulumulu123 Nechodi cez cestovky, zas ja by som sa trochu bala, aj ked jazyk ovladam, anglictinu obstojne, ale aj tak pocit ze ti kryje zadok cestovka je taky lepsi. Ona kupi letenku, zarezervuje ubytko s kamoskami a idu.
N a jednej strán nepíšeš že sa stretnete ozaj výnimočné na druhej vieš o každej jej aktivite kde kedy koľko krát sedí v restike a koľko mina peňazí?? To fakt neriešis celé dni nič iné iba ju??
Mat jedneho panka, s ktorym sa stretava? Ved hadam nezije ako mniska? Taliani su velmi zivocisni muzi. To sa neda zit v IT a nemat chlapa. 🤣
keď kúpiš letenku namiesto za 500€ za 80€ - to môžeš ísť hneď na 4 výlety 😂
Zle robis to, ze malo zarabas / zle hospodaris / nevies si tu dovolenku vyskladat sama. Fakt sa daju vychytat letenky za velmi dobre peniaze, takisto ubytko. Len to chce venovat tomu cas a trpezlivost. A takisto ma ona ine moznosti letov z IT ako ty napr z VIE, pripadne ide z inej krajiny.
N a jednej strán nepíšeš že sa stretnete ozaj výnimočné na druhej vieš o každej jej aktivite kde kedy koľko krát sedí v restike a koľko mina peňazí?? To fakt neriešis celé dni nič iné iba ju??
@kulumulu123 My dve sa stretneme vynimocne, ale tak nase mamy sa stretavaju, tak sa pytaju vzajomne na dcery. Neriesim ju cele dni.
Tu máš presne odpoveď z dovolenku kde by cestovky dala cca 3000 si vie sama zorganizovať cca za 1000
Mat jedneho panka, s ktorym sa stretava? Ved hadam nezije ako mniska? Taliani su velmi zivocisni muzi. To sa neda zit v IT a nemat chlapa. 🤣
@spongebob1 Podla jej mamy je sama, mala priatela, ale momentalne je sama.
Zle robis to, ze malo zarabas / zle hospodaris / nevies si tu dovolenku vyskladat sama. Fakt sa daju vychytat letenky za velmi dobre peniaze, takisto ubytko. Len to chce venovat tomu cas a trpezlivost. A takisto ma ona ine moznosti letov z IT ako ty napr z VIE, pripadne ide z inej krajiny.
@sissy27 V oblasti kde pracujem viac nezarobim, ale praca ma bavi. Hospodarim myslim dost dobre, neminam na hluposti, poplatim co mam, snazim sa setrit.
Tu máš presne odpoveď z dovolenku kde by cestovky dala cca 3000 si vie sama zorganizovať cca za 1000
@kulumulu123 Aha, ja by som sa bala na ten Zanzibar sama, bez cestovky.
Ved tie dovolenky pre jednotlivcov vobec nevyjdu draho. Mas vobec prehlad? Niekedy su aj letenky aj ubytka uplne za facku ak sa clovek vyzna a ma prehlad kedy su dobre ceny a pod. Druha vec je, ze do vela krajin das viac za letenku ale strava je tam uplne za nic, za minimum v porovnani s nami.. Ale sa cudujem, ze to vobec trapi. Ved sa jej spytaj na rovinu. Btw.my mame priemerny plat, taky este pod priemerom a na 3 dovolenky v roku chodime (ak nie aj na 4 - z toho ale 2 na Slovensku). A sme štyria. Ale to nie su dovolenky typu All in a letecky. Vsade chodime autom, vsetko si riesime sami. Keby som bola slobodna bezdetna, cestovala by som ako ona.
Keď cestuje bez cestoviek, tak to stojí oveľa menej, dá sa povedať, že ona je v oblasti cestovania zbehlá a vie si to sama vybaviť. Má v tom prehľad. Aj priateľa môže mať, nemusí to každému povedať.

Tak sa jej spýtaj na rovinu, počuj ako to robíš? Daj mi nejaké tipy, aj ja chcem cestovať.