icon

Kde berú ľudia peniaze na cestovanie z bežného platu?

2. júl 2025

Zaujima ma, kde beru ludia, ktori maju uplne obycajnu pracu, ziadna vysoko ohodnotena, peniaze na cestovanie? Bola v Mexiku, Honolulu, potom na Ibize a teraz je v Grecku. Ako si to moze dovolit z platu obycajneho pracovnika?
Prosim bez urazok, ze zavidim, ja by som tiez chcela castejsie, ale peniaze nedovolia. A je mi blbe sa jej na to spytat.

biba_18
2. júl 2025
@miskakyska

... keď musí človek furt pchať nos do čoho ho je prd.. môžeš to zaobalit,ako chceš..
... vieš o nej celý životopis, hádam aj to, čo ona sama o sebe nevie... musíš potom vedieť aj odkiaľ sa k nej kotúľajú groše... 💩 na to a nehlad kto čo má.. život bude krajší.. uvidíš

@miskakyska je taký vtip: rozprávajú sa 3 babky o svojich synoch
1. - môj syn je úspešný právnik, má kopec peňazí a minule kúpil svojmu najlepšiemu kamarátovi len tak auto ...
2. môj syn je úspešný lekár, tiež má kopec peňazí a minule kúpil svojmu kamarátovi tiež len tak kožuch
a 3. môj syn síce nie je ani právnik, ani lekár, je homosexuál a živí sa ako gigolo, ale asi je v tom tiež dobrý lebo raz mu jeden klient kúpil auto a druhý drahý kožuch 🙂

athena27
2. júl 2025

ak ste kamošky normálne sa jej na to opýtaj, nevidím na tom nič zlé.. ale opýtaj sa jej z takého úprimného záujmu, že ako sa to dá zvládnuť finančne také dovolenky a nie zo závisti..

autor
2. júl 2025
@biba_18

@miskakyska je taký vtip: rozprávajú sa 3 babky o svojich synoch
1. - môj syn je úspešný právnik, má kopec peňazí a minule kúpil svojmu najlepšiemu kamarátovi len tak auto ...
2. môj syn je úspešný lekár, tiež má kopec peňazí a minule kúpil svojmu kamarátovi tiež len tak kožuch
a 3. môj syn síce nie je ani právnik, ani lekár, je homosexuál a živí sa ako gigolo, ale asi je v tom tiež dobrý lebo raz mu jeden klient kúpil auto a druhý drahý kožuch 🙂

@biba_18 Toto ma fakt pobavilo 😂

klementinka58
2. júl 2025

ja mam booknute 2 dovolenky bez cestovky na tyzden - Rim a Maltu...Minuly rok Pariz , tiez sa cuduju kde na to beriem, vyjde ma to polovicu lacnejsie ako all inclusive resort cez cestovku, samozrejme strava miestna a bez drahych lehatok na plazi..co vela slovakov nevie ozeliet, ale ked si tak zratas all inclusive vyjde cca 700e na tyzden a realne si zhodnot ci v tej sume clovek zje a vypije....ja dam 2 drinky max za den, jedlo normalne ziadne prezieracky...cize mne all inclusive program ide prosti srsti, moj manzel napr vyhladava len to , on musi mat ten pocit ze plne stoly 3x denne..nechapem preco... ale zvykol si uz, cestuje s nami bez all inclusive 🙂 keby sa nieco stalo delegat ti aj tak da len cislo na lekara a vybavujes si sam vsetko....
cest vynimkam ak je ozaj dobry delegat, co sa mi nestalo...vacsinou je to miestny clovek co rozprava lamavo cesky

nikoletta1712
2. júl 2025
@martinkatinka

@nikoletta1712 ano, deti su luxus. Totizto neexistuju peniaze, za ktore by si kupila pozornost, lasku a to, ze nikdy nie si sama 😉

@martinkatinka Nie, ďakujem🙂

katka164
2. júl 2025

Keď máš na všetko odpoveď,čo chceš vlastne počuť?Možno má ,,kamoša" s výhodami,možno má dobré tringelty z tržby,tých ,,možno" je kvantum,takže jediné riešenie je priamo sa jej spýtať,že odkiaľ má🙄

petronelag
2. júl 2025

Ja by som sa to nepýtala, tie dovolenky, keď chodia spolu viaceré kamošky a vyhliadnú si čas, keď letenky nie sú až tak drahé, to sa dá aj za menej peňazí a zase jedna osoba, žena sa nemôže sama vybrať na neznáme miesto s inou kultúrou, lebo tam sú nástrahy. To je už na každom, do čoho investuje a ako si vymyslí, aby ho to nevyšlo draho.

petronelag
2. júl 2025
@petronelag

Ja by som sa to nepýtala, tie dovolenky, keď chodia spolu viaceré kamošky a vyhliadnú si čas, keď letenky nie sú až tak drahé, to sa dá aj za menej peňazí a zase jedna osoba, žena sa nemôže sama vybrať na neznáme miesto s inou kultúrou, lebo tam sú nástrahy. To je už na každom, do čoho investuje a ako si vymyslí, aby ho to nevyšlo draho.

@petronelag Aj do Grécka, ak išli z Talianska, tak to nebude veľa za prepravu.

ivana11155
2. júl 2025

Asi sa prestravuje u rodicov, vsetko dava do dovoleniek, ja tiez poznam taku, nic nesetri, najvacsiu radost ma z cestovania a ide aj sama napr. na Hawaj, Dominikanska a tak.

dora281
Autor odpoveď zmazal
autor
2. júl 2025

Ja som teraz pozerala airbnb, to vychadza dost lacno to ubytovanie. Ale ja sa v tom nevyznam, je to bezpecne?

eleanor2510
2. júl 2025

Musis pozerat take, ktore ma co najviac recenzii, nebookuj take, co vyzera nove a este nevyuzite, tam to moze byt riziko. Ale take, ktore ma dost vela a dobrych recenzii, by nemalo byt problem. A skus aj booking, nie su tam len hotely a penziony, ale aj sukromne apartmany, ktore nemusia byt vobec drahe. A tiez take s recenziami.

kulumulu123
2. júl 2025

Pozeraj hlavne na recenzie napíš tomu kde sa chceš ubytovať veľa ti napovie aj jeho reakcia na správu co pošleš.... Ja, som zatiaľ väčší problém nemala a to som takto prešla okrem Austrálie asi všetky kontinenty....

dora281
Autor odpoveď zmazal
michelle567
2. júl 2025

Ale to ty chces ísť sama? Ona sa nebojí ide s partiou a vie jazyk keď žije v zahraničí. Keď dačo potrebujú spolu sa už nejako dorozumeju. Vychytia podľa mňa nejake lacné letenky a riešia si ubytko možno vezmú jeden apartmán pre 4 a si rozrataju. Vôbec to nemusí vyjsť veľa. A zasa letí z Talianska. Môžu mať väčší výber destinácií aj iné ceny ako z BA

liusa82
2. júl 2025

strašne vela ludí si na cestovanie aj požičiava teda dovolenky na splátky.Preto sa ti môže zdať že cestuje v úvodzovkách bez úražky kde kto aj keď nemajú riadne na chleba.A potom zvyšok roka len splácajú a platajú

sissy27
2. júl 2025
@nacomeno2

Mňa by zaujímalo (bez vyrývania, fakt čisto ma to len zaujíma) tie, čo chodíte na 3-4 dovolenky ročne, aj ďalej do exotiky, ako to riešite v práci s dovolenkou? Lebo mne príde tých 20 dní na rok strašne málo, keď s tým treba pokryť aj Vianoce, aj nečakané nejaké okolnosti. 😅

@nacomeno2 mam 25 dni zo zakona, k tomu 2 extra od firmy a sikovne vyuzijem sviatky. Na druhu stranu uz nemam skolopovinne deti, tak nemusim riesit prazdniny.

martinkatinka
2. júl 2025
@balerina2025

@martinkatinka a cez co zhanas ubytko. ja anglicky viem aj nemecky trocha takze toto problem nie je, skor ta odvaha ist takto do zahranicia

@balerina2025 vacsinou booking, dam do translatora. A potom priamo na ubytku rozumeju anglicky, polsky...

pako24
2. júl 2025

všetko tu už bolo povedané - autorka pochopila, že cestovať individuálne a cez CK nie je to isté a cena jednej dovolenky cez CK môže byť vo výške troch dovoleniek individuálnych... alebo last minute môže byť tiež voľba mať servis CK a zároveň dovolenkovať lacno... ľudia môžu mať na financovanie štandardne ušetrené zo slušného platu alebo rôzne bočné príjmy - brigády, stráženie detí, práca z domu, cez Internet, mohli vyhrať v lotérii, zarobiť investovaním, predať obličku... cestovať sám a na vlastnú päsť môže byť superlacné, ak sa neviažeš na presný termín či destináciu, máš lacné letenky, prebývaš hocikde, odvezieš sa verejnou dopravu... ak cestuje rodina, cena letenky sa násobí počtom členov, obdobne ostatné náklady a klesá flexibilita... ak chceš veľa cestovať, choď robiť letušku, delegátku CK, animátorku .... užívaj, nájdi si svoj spôsob, nezáviď...

kaja0210
2. júl 2025

Tak ja ti to napíšem takto: Momentálne letenky Paríž 45 eur, Barcelona bola pred týždňom 69, Cyprus 75 atď...je sama všetky peniaze dáva do cestovania, ubytovanie si vieš ľahko, rýchlo a lacne poriešiť. Takže ten jeden 4 - 5 dňový trip ju vyjde Max 400-500 eur a to rátam aj s drinkom a jedlom. Stačí byť šikovný, rýchly a vedieť kupovať letenky. Toť moj názor a keby nemám rodinu, každý mesiac som niekde.Lenže takto to musíme dať x3 !😀

autor
2. júl 2025
@kaja0210

Tak ja ti to napíšem takto: Momentálne letenky Paríž 45 eur, Barcelona bola pred týždňom 69, Cyprus 75 atď...je sama všetky peniaze dáva do cestovania, ubytovanie si vieš ľahko, rýchlo a lacne poriešiť. Takže ten jeden 4 - 5 dňový trip ju vyjde Max 400-500 eur a to rátam aj s drinkom a jedlom. Stačí byť šikovný, rýchly a vedieť kupovať letenky. Toť moj názor a keby nemám rodinu, každý mesiac som niekde.Lenže takto to musíme dať x3 !😀

@kaja0210 Tak to je "zadarmo". Kupovala si letenky vo velkom predstihu? Ked si porovnam cenu letenky a ubytovanie cez airbnb alebo booking a dovolenku cez CK, tak CK vyjde ovela, ovela viac. Tak asi sa len odhodlat konecne a nebat sa 🙂

eleanor2510
2. júl 2025

Este je otazne, ci chces ist uplne ze sama alebo s niekym. Lebo ak uplne sama, tak chapem, ze ak si tak este nebola, nepoznas to, tak mas pred tym respekt. Plus aj to ubytko moze byt drahsie, lebo tak ci tak budes mat pravdepodobne dvojku izbu a bude to drahsie. Ale ak mas ist s kym, netreba sa bat, vyskusaj. Ak by si mala ist uplne sama, skus najskor okolite krajiny, kde sa v pohode dorozumies, Cesko, Polsko, Rakúsko, tam mas aj vyhodu, ze keby sa cokolvek prihodilo alebo ti nevyhovovalo, lahko sa dostanes domov. A zaroven tam vychytas muchy, budes vedieť, ako to chodi, co si nabuduce vsimat pri hladani ubytka a podobne.

olivierko229
2. júl 2025
@kulumulu123

My ideme tento rok do Egypta zasa vo vlastnej réžii po vlastnej osi bez CK zasa ja a 2 deti na 2 týž predpokladané náklady komplet do 1500eur... S CK netuším koľko by ma to vyšlo radšej to ani nechcem vedieť 🙈🫣

@kulumulu123 mozem sa opytat...rozmyslala som, ze by sme sli tiez bez cestovky, hlavne pre tie ich nestastne spolocne transfery..ale manzel, ze ako potom budeme riesit nejaky vylet...mas s tym skusenosti? 🙂

kulumulu123
2. júl 2025
@olivierko229

@kulumulu123 mozem sa opytat...rozmyslala som, ze by sme sli tiez bez cestovky, hlavne pre tie ich nestastne spolocne transfery..ale manzel, ze ako potom budeme riesit nejaky vylet...mas s tym skusenosti? 🙂

@olivierko229 jasne vždy chodíme po výletoch najlepšie vo vlastnej réžii citlze bud si na nete nájdem kam chcem ísť a odveziem sa bud autobusom alebo taxíkom pripadne ak mám auto tak sama, alebo už na mieste sú rôzne miestne domáce CK ktoré takéto výlety organizujú za podstatne nižšiu cenu ako CK u nás... Proste prídeš na pobočku vyberieš si zaplatíš a hotovo... Boli sme takto na 3 dňovom výlete na Sahare na ťavach v Maroku, alebo domorodé kmene v Ázii, rôzne plavby loďou... Nevýhoda CK je ze máš presne určený čas odkedy dokedy tam kozes byť, ak ideš sama napr rôzne parky, zoo, múzeá a pod presne ako doma prídeš kúpiš si vstupenku a pohybuje sa vo svojom vlastnom tempe je to super keď nie si limitovaná ďalšími 20 ľuďmi....

nacomeno2
2. júl 2025
@sissy27

@nacomeno2 mam 25 dni zo zakona, k tomu 2 extra od firmy a sikovne vyuzijem sviatky. Na druhu stranu uz nemam skolopovinne deti, tak nemusim riesit prazdniny.

@sissy27 hej, tých 5 dní ktoré sa získavajú vekom/deťmi mi asi chýbajú najviac na nejaké plánovanie viac ako dvoch dovoleniek) tripov ročne 😅

muchotrafka298
2. júl 2025

K nam do prace by si sa hodila k tym sliepkam, co v kuse riesia, odkial ma jedna kolegyna peniaze na dovolenku. Chodi na skutocne drahe dovolenky za tisice EUR a vela ludi od nas jej zavidi. Ze odkial na to ma. No z platu, ktory nie je nizky.

autor
3. júl 2025
@muchotrafka298

K nam do prace by si sa hodila k tym sliepkam, co v kuse riesia, odkial ma jedna kolegyna peniaze na dovolenku. Chodi na skutocne drahe dovolenky za tisice EUR a vela ludi od nas jej zavidi. Ze odkial na to ma. No z platu, ktory nie je nizky.

@muchotrafka298 Ty nevies citat. Pisem o niekom koho plat nizky je. A laskavo ma neurazaj, co si to vobec dovolujes?

muchotrafka298
3. júl 2025

Kto Ta uraza???? Na co riesia, odkial ma kto peniaze na dovolenky? Je to kazdeho osobna vec. A ked si zvedava, opytaj sa dotycnej osoby. Cestovanie je vecou penazi, ale kazdy ma iny standard.
Sledujem na IG zenu, co kazdy mesiac ide niekam do zahranicia, je zdravotna sestra z CR. Jej byvanie je take na tych dovolenkach, ze AirBnB, zdielana izba a pod. Co ja by som napriklad nesla.
Ak chces napriklaf bezne rezortove dovolenky v lete, mozes bookovat aj sama. To nie je problem, ale cena nebude nizsia ako s CK. Ked ide clovek sam ako 1 osoba, tak ubytovanie v hoteloch je skoro tolko ako pre 2 osoby.

okseen
3. júl 2025

Určite má zdroj. Dnes každý klame, zatajuje, takže určite má zdroj.

muchotrafka298
3. júl 2025
@okseen

Určite má zdroj. Dnes každý klame, zatajuje, takže určite má zdroj.

@okseen svata pravda. Ja som mal znamu, nicim vynimocna zena, obycajna baba s malym deckom v tom case dlhodobo rozvedena (syn je uz davno dospely), ktora si nechavala od zenatych chlapov (povacsine kolegov) platit dovolenky v zahranici pri mori. Ze ved nech platia, co je na tom zle? Ona bola takto vychcana a to bolo 20 rokov dozadu.