Kde by som sa mohla zamestnať len na prácu v noci?
8. aug 2023
Baby ahojte,máte nejaké nápady,kde by som sa mohla zamestnať len na prácu v noci? Nechcem robiť nič ako krupiér,či vyhadzovač. :D
Predošlá
Strana
z2
@karinka223 Prepac ale malokto robi jednu pracu cely zivot. Aj v oblastiach, kde sa robia nocne, su miesta, ktore s nocnou nemaju nic spolocne. Normalne zmyslajuci mlady clovek vzdelany a ambiciozny neostane na jednom mieste 30-40 rokov. Takze, ked niekto robi v 30-40tke raz za tyzden jednu nocnu, neznamena to, ze to bude robit az do dochodku.
@jeanine1983 kamarátka robila len nočné na pumpe.
Ona vydržala cca rok, potom skončila na dlhodobej PN.
Dakujem 🙂
Predošlá
Strana
z2

@karinka223 tak tak. U nás v rodine pracovalo dost ľudí prevažne na nočné smeny, alebo len na nočné smeny. napríklad zdravotná sestra či v pekárni. A nie je náhoda, že práve títo ludia dostali krátko po 60ke stareckú demenciu. Jasne, nemuselo to byt len kvoli tej práci v noci, ale je to veľmi veľká zhoda náhod. Nie nadarmo sa hovorí, že spat sa má íst pred polnocou, vtedy si telo najviac oddýchne a človek je nastavený, aby v noci spal a cez deň fungoval. Nie obrátene.
Niekto tu písal, že niekomu práca v noci vyhovuje. Mala som kolegynu na hoteli, ktorá na recepcii pracovala a najradšej by mala smeny nocná - volno - nočná a tak dokola. Nebehalo jej tam vedenie hotela, nikto ju nerušil od práce, ale zmáhalo to a poriadne. Prečo sú asi na nočné príplatky? No pretože nič zdravého a prospešného to nie je. A že niekomu nočná po 10 rokoch neubližuje, no možno sa to prejaví o dalších 10 - 20 rokov, možno aj stareckou demenciou, v tele sa všetko ukladá.
kedysi som si brala nočné aj za sebou, až dokým mi priateľ nepovedal, že vyzerám strhane, až staro, unavene, plet to odnásala, ani najsamlepšie kozmetika nepomáhala, tak som si povedala dost a nočným som dala zbohom.
Naštastie u nás v česku se od nočných niekde upúšta a napríklad v hoteloch, pokial to nie je vyložene hotel v centre Prahy, tak hostom dajú klúč aj od hlavnej budovy, recepcný večer o 20:00 odíde a az ráno o 6:00 nastupuje ranná smena. Telefonne čísla na hasičov, záchranku a policiu každý pozná v prípade núdze. Pozor, nepracujem na hoteli, ale vela cestujeme.
Sú profesie, kde sa nočnej práci nevyhneme, jasné, len by to malo byt vyvážené. telo si fakt pamatá.