Kde nájde prácu osoba s pomalším tempom?
Dobrý ráno, chcela by som od vás nejaku radu a možno povzbudenie. Ale beriem aj konštruktívnu spätnú väzbu. Mám veľký problém si udržať prácu. Nie že by som sa nesnažila práve naopak robím maximum. Vždy prídem ešte skoršie do práce, pýtam sa čo treba ešte spraviť , nie som konfiktná a z "úsmevom" chodím do práce. Môj problém je že mám pomalé pracovné tempo. Preto má vždy vyhodili. (Povedali mi napríklad :vidia že sa snažím ale oni potrebujú niekoho rýchlejšieho)Pomale pracovné tempo mám kôli mojej diagnóze . Teraz som si vybavila čiastočný invalidný dôchodok . Tak budem mať aspoň trošku peniažkov. Nemáte nejakú radu kde sa zamestnať ? ( Minule tu bola diskusia že IKEA berie zdravodnú postihnutých . ) Chcela som sa zamestnať ako vrátnička . Boli len tri ponuky z toho dve vyžadovali aby som robila údržbárske práce . Mám problémy s jemnou motorikou. Ja sa neľutujem ale začínam to vzdávať .Vždy som tvrdo na sebe pracovala a nikdy sa nevyhovarala. Lebo som verila že aj keď nie som najkrajšia , najmúdrejšia a najrýchlejšia tak môžem niečo dokázať vlastnou usilovnovnosťou. Stretavam sa so strašnymi predsudkami kôli môjmu postihnutiu hlavne zo strán zamestnávatetela. Mám pocit že vždy budem mať nálepku a nech urobím čokoľvek tak sa jej nezbavím.Poznate niekoho ako som ja ale reálne si našiel dlhodobu prácu?
Teraz pracujem ako upratovačka na čiastočný úväzok . ( Len tretí týždeň)Som rada aj za tú prácu a vážim si ju ale ja tam tá neistota. Ďakujem za prečítanie a za odpoveď .
@martinkatinka ale na to nepotrebuješ vedieť diagnozu.
@gabriela2023 píšem si aj call centra . Mám zapísané vrátnička, IKEA , dve konkrétne chránené dielne. Jedna je veľmi ďaleko. Ale je tam možnosť dochádzania. Call centrum je posledné na mojom zozname. Ja aj rozmýšľam nad kurzom . Ale neviem akým . Nemá mi kto poradiť a nechcem vychadzavat peniaze zbytočne .Baví ma pečenie a čítanie kníh. Ale to nie sú moc uplatnitelne koníčky žiaľ. Preto som ich neuviedla na začiatku .U nás v dedine cukraren skrachovala.
Napadlo mi sanitar v lekárni...treba prebrat tovar, skontrolovať, vyložiť do regálov, doplniť, kontrolovať ceny, poobede upratať lekáreň....známa to robí a chváli si
@ibatanecnica tak aspon ake ma obmedzenia.
@marcellka32 ale niekde je to fyzicky náročná práca, ale vyskúšať treba
@martinkatinka veď to som napísala, že treba uviesť tie ,,nedostatky,, ktoré by mohli byť problémom.
@ibatanecnica vies, ale je aj zbytocne hlasit sa na miesta, kde sama vie, ze by to nezvladla. Potom bude sklamana. Treba byt realista.
Jedno škola hľadala vrátnička za 300 € na mesiac . Neozvali sa mi. Asi veľmi veľa záujemcov. Tá sanitárna by možno šla . Lenže je nemám priestorovú orientáciu. Ak budú lieky majú byť presne zoradine tak by som to zle poukladala. Mňa to upratovanie aj baví.
@gabriela2023 a čo škôlky? nejaká pomocná sila,
@gabriela2023 no tak ak dostaneš zoznam a a kde to máš uložiť, a nedokážeš toto, tak by som vylúčila vlastne všetky pozície, kde máš určitú zodpovednosť....ostáva upratovanie, vrátnica bez počítača, stráženie väčšieho dieťaťa by si zvládla?, Výber dieťaťa zo škôlky a následne s ním počkať na príchod rodiča domov...
Mne napada praca uvadzacky v divadle, galerii, muzeu - take co tam sedia v rohu na stolicke a “strazia”, pripadne porozpravaju nieco, alebo aj informatorka na vratnici
Teraz hladali niekde pri TT, kolegynu do predajnicky s pecivom, myslim, ze na bazosi som to videla
Uvadzača v kine alebo divadle to je dobrý nápad. Ďakujem . Raz som sa pýtala v kine či nepotrebujú a odvtedy som na to zabudla. Predajňa specivom není asi dobrý nápad. Treba rýchlo piect a keby dám bolo veľa ľudí nestíhala by som . Ale aj tak ďakujem
Ahoj, ja som teraz tak na rýchlo otvorila profesiu, pár ponúk tam je, treba skúšať, toto sú nové ponuky, niečo TT, PK, Trebatice
https://www.profesia.sk/praca/fmc-dialyzacne-sl...
https://www.profesia.sk/praca/b-braun-avitum/O4...
https://www.profesia.sk/praca/rhenus-logistics/...
Držím palce, nech sa darí 🙂 to kino by mohlo byť tiež fajn, ale neviem či tam nechcú hlavne študentov na tieto práce.
Ďakujem za podporu a pekne slová.
@gabriela2023 ahoj autorka skus socialne podniky, oni tiez dostavaju na ztp podporu + chod na urad prace a povedz im, ze nech sprostredkuju pracu pre ztp. Oni davaju firmam pokuty, kde nemamu ztp, mozno vedia o nejakom prac.mieste.
Kazdy 20.zamestnanec musi byt ztp, ale sa musi platit poplatok,okolo 1200-1400 euro, alebo musia v takej hodnote nakupit z chranenej dielne alebo soc.podniku tovar, sluzby ....

@melanta tak školu, vek to áno. Ale miesto dg. stačí napísať s čím má problémy. Tiež zamestnávame kolegyňu , ktorá je na invalidnom. Diagnozu sme sa nepýtali, iba či si trúfne na tú prácu. Keď povedala že áno, tak dostala šancu. Sama musela zvážiť svoj stav, a rozhodnúť sa. Zamestnávateľovi stačil papier od dr. že môže vykonávať danú prácu.
gabriela a školy si neskúšala? Neviem ako je to teraz tam s upratovačkami, ,,vychovávateľkami,, , kde je internát.