icon

Kde nájsť prácu ako praktická sestra?

20. jan 2025

Ahojte, podávam si prihlášku na dvojročné externé štúdium praktická sestra. Tie, ktoré ste to študovali a nesli ste na vysku, kde pracujete? Dakujem

kaca222
20. jan 2025

U nás je praktická sestra na recepcii v zubnej ambulancii. Ale zubárovi oficiálne asistovať nesmie

huxy
20. jan 2025

Ja robím v nemocnici. Mám spolužiačku čo robí u zubára v ambulancii, v dss...

rebi789
20. jan 2025

Moje známe čo ostali PS tak pracujú na urgente, traume, angio a novorodenecke

autor
20. jan 2025

@kaca222
@huxy
@rebi789 ďakujem vám..takže v práci už po vás nechcú aby ste šli ďalej študovať?

huxy
20. jan 2025

Ja študujem, lebo chcem 🤷🏼‍♀️

autor
20. jan 2025

@huxy študuješ ešte externé vysokú školu ošetrovateľstvo? A tam to je ako časovo, aj škola ktoré dni a máte tam aj prax?

huxy
20. jan 2025

Ano externe ošetrovateľstvo. Ešte som len začala. A čo sa týka času, je to masaker. Chodím do BB, škola je 4 týždne za 1 semester, plus prax, teraz to bude 120 čo musím chodiť do BB. Takže časovo náročné, v podstate aj finančne (každodenné dochádzanie), a teda aj čo sa týka učenia, mne sa zdá, že je toho dosť.

autor
20. jan 2025

Fúha no to riadne veľa máš toho. A v práci ti vychádzajú v ústrety?

huxy
20. jan 2025

Čo sa týka štúdia, tak ano, keďže som podpisovala zmluvu o študijnom voľne. Ale prax si musím riešiť vo voľnom čase, čo je trochu komplikovanejšie

autor
20. jan 2025

@huxy aha, no teda obdivujem ta

huxy
20. jan 2025

Tak zvládnuť sa to určite dá, ale z pohľadu samoživiteľky to teda nie je úplne ľahké, či časovo, finančne atď.

autor
20. jan 2025

@huxy tiež som samoživiteľka...

huxy
20. jan 2025

Ja som to skúsila. Ak by som neskúsila, ľutovala by som to. Uvidím,či sa podarí doštudovať 🤷🏼‍♀️

autor
20. jan 2025

@huxy vieš čo, mne by stačila aj praktická sestra. Len jediné, na čo by som nemala žalúdok by bol nejaký DSS. Lebo kedysi som jedného času robila na pošte a kým som ľuďom vyplatila dôchodky v DSS, ja som odtiaľ vyšla úplne vysťavená psychicky. To by človek neveril, ako ho takíto ľudia dokážu vysať z energie. Obdivujem keď niekto robí v DSS a zaslúžil by si za to tisíce eur mesačne.

huxy
20. jan 2025

Ako praktická sestra môžeš robiť na oddeleniach v nemocnici, či v ambulancii alebo dss. Ak nemáš vyslovene ambíciu ísť ďalej, tak neviem či sa oplatí toľko do toho investovať.

autor
20. jan 2025

@huxy no ak by som sa vedela zamestnať niekde v ambulancii u súkromného dr. alebo aj v nemocnici v ambulancii, tak to by som bola rada. Ja už mám po 40tke a poviem pravdu, nechce sa mi študovať ešte neviem koľko rokov. Tieto dva roky by som zvládla, akurát aby som si našla aj robotu sa bojím... Lebo jasne, že to neba význam ak s touto školou uplatnenie nenajdem...

huxy
20. jan 2025

Tak u nás je dopyt aj po praktických sestrách aj v nemocnici,niekde aj v ambulanciách. Tak aj ja mám už po 40-tke 🤷🏼‍♀️🤓

autor
20. jan 2025

@huxy to ťa obdivujem. A poznáš aj praktické sestry, ktoré už nešli ba VŠ s pracujú v nemocnici? Tam to už nepožaduju že treba dorobiť školu? Nám čas podať prihlášku do konca mája,tak rozmýšľam čo a ako...

huxy
20. jan 2025

Mám pár kolegýň, ktoré už neštudujú ďalej. Aj na iných oddeleniach majú praktické sestry, ktoré nešli ďalej. A zamestnávateľ to vyslovene nevyžaduje.

autor
20. jan 2025

@huxy super, ďakujem že si sa podelila o skusenosti

huxy
20. jan 2025

Za málo. Držím palce ✊

calathea97
20. jan 2025

Ahoj, ja som robila ako PS na oddelení, potom som si dorobila VŠ ako sestra a stále robím na odd 😁. VŠ som mala formou dennou kombinovanou, takžebto trvalo len 3 roky. Časovo to bolo niekedy extrémne náročné, ale dalo sa to zvládnuť.

autor
20. jan 2025

@calathea97 ďakujem za info