Kde nájsť vyhovujúcu prácu v kuchyni?
Ahojte, mám dvoch chlapcov 5 a 7 rokov majú.
Odkedy menší nastúpil do škôlky som hľadala prácu, keďže mám malé deti tak na jednu smenu. Chcela som v škôlke kde chlapci chodili no nebolo voľné miesto.
Našla som si v hoteli na kuchyni prácu. Začiatky boli ťažké nevedela som sa to naučiť a po čase som išla na ocr deti boli často choré. Prepustili ma pre časté chybanie.
Cez leto som bola doma na up. Od ďalšieho septembra som si našla prácu v susednom meste v škole ako pomocná sila v kuchyni. Popravde nezapadla som tam, boli tam ženy v staršom veku nič mi nepomáhali ohovarali ma za chrbtom plus cestovanie tak som to vzdala.
Teraz od septembra robím v našom meste tiež v škole na kuchyni, no nepáči sa mi tam. Je tam cez 800 deti. Robota je ťažká nič nestíham. Kolegyne by chceli aby som bola samostatna no neviem to ešte sama kedy čo mám robiť treba mi pomôcť. Kolektív je o ničom. Práca ma totálne vyčerpáva nedávam to fyzicky. Neviem čo mám robiť peniaze potrebujem, no kde sa zamestnať?
Hľadám preto iba na kuchyni v škole aby som mala prázdniny tak isto ako deti tým pádom môžem s mojimi chlapcami byť doma a nemusíme lámať hlavu ako to ináč vyriešiť.
Všetko čo sa ti napíše je zle.Tak vhojy na úrade práce budeš bez peňazí a máš vystarane.budes mať prázdniny celoročne.lebo všetko riešiš že sa nedá.Da sa keď človek chce.Mam 23 rokov odrobenr v jednej firme len rušila prevádzky .našla som prácu v kuchyni na salaši bez toho , aby som šla na úrad práce.Naucila som sa to.Len prepúšťali lebo im vyhorela strecha.nasla som si iné predavačku .len 10 dní som bola na úrade práce aj to kvôli tomu nech mi platí zdravotnú poisťovňu.od 1.11 som zas v robote a zas v takej čo som ešte nerobila.no naučím sa nevravím že to neviem alebo sa nedá.a to som mohla ostať pol doma na podpore.
Môj muž ťa zamestná ako asistentku. Budeš variť kávu a usmievať sa. Od 10 do 14tej. Víkendy voľné, prázdniny, nielen letné tiež a to najlepšie na koniec. Za 1500€ v čistom. Berieš?
A teraz vážne. Ty nemáš vzdelanie na "lepšiu" prácu. Koľko VS vzdelaných je na úrade práce a koľko VS vzdelaných upratuje. Buď sa zameraj na seba rozvoj, dorob školu. Alebo fakt vezmi do ruky metlu a choď robiť upratovačku.
@bimbambim ta ma problém do všetkým čo jej kto ponúka. Úrad práce ma x rekvalifikačný h kurzov zadarmo presne pre ľudí bez vzdelania a praxe. Toľko profesii sa dá robiť že si sám zmanazujes čas od upratovania opatrovateľky kadernicky barber kozmeticky hľadajú všade stačí len chcieť čosi robiť a mat záujem sa vzdelávať ale to tu chýba
Máš učňovku ako kaderníčka. Ale to nemôžeš robiť, lebo to ti nešlo. V kuchyni si ako pomocná sila robila opakovane, ale stále ti to nejde. Upratovanie robiť odmietaš, lebo je to pod úroveň. Poštovú doručovateľku robiť odmietaš, pretože by si musela chodiť po vonku aj v zlom počasí. V obchode robiť odmietaš, pretože nebudeš robiť cez víkend. Maturitu si robiť odmietaš. Ženy ti tu naložili a tak je to správne, myslím že potrebuješ trochu dostať imaginárnu facku, aby si sa spamätala. Nemáš maturitu, nemáš žiadnu kvalifikáciu, nič nevieš, ale nekvalifikovaná práca ako upratovanie či doručovateľka ti nevonia. Na všetky rady máš iba výhovorky prečo nie. A vlastnú neschopnosť a neochotu schovávaš za to, že nemáš šťastie. Tak skús napísať čo by si teda chcela robiť (mimo školy a škôlky, to už vieme, že to nie je pre teba), pretože ja pôsobím na pracovnom trhu a veru žena, ťažko ti niečo poradiť. Ak nie si ochotná robiť nič z toho, čo v diskusii odznelo a ani si neni ochotná urobiť si nejaký kurz (napr cez už spomenutý úrad práce).
@oli18 je veľa pozícii kde maturitu treba, dnes už aj pokladnička alebo predavačka často musí mať. Bude robiť ešte možno aj 40 rokov takže za tú dobu sa jej môže zísť. Len to samozrejme musí chcieť niečo robiť, lebo zatiaľ vyzerá, že robiť nechce nič.
Skus inu pracu, ak ti tato nejde, na benefit mat prazdniny pocas leta teraz nemysli. Budes mat predsa dovolenku, niekolko dni do roka, tak s detmi kedy tedy budes aj dovolenkovat.
Podľa toho, čo píšeš, tá kuchyňa naozaj nie je pre teba. Nepedagogickí zamestnanci majú menej dovolenky ako učitelia. A mimochodom, ani tí jej nemajú toľko, aby pokryla všetky prázdniny. Ak už teda chceš ostať v školstve, nechceš tam robiť radšej upratovačku? Tam tá rýchlosť nie je taká dôležitá, platovo by to malo byť cca rovnaké, dovolenkovo tiež ...
Ale inak fakt poradiť neviem. Je mi ľúto, že sa tu do teba tak pustili. Ale na druhej strane možno je práve to naloženie to, čo potrebuješ. Ono sa totiž nedá mať len požiadavky, treba aj niečo ponúknuť a z niečoho ustúpiť. Známa robila v reťazci potravinovom. Premelie sa im tam strašne veľa zamestnancov a brigádnikov a v podstate jej vychádzali v ústrety. Ale teda nerobila na TPP, bola na úrovni brigádnika, ale smeny jej dávali po dohode.
Znie to tvrdo, ale bez vzdelania, bez šikovnosti si naozaj nemôžeš určovať, že robiť chceš len v jednom čase, v teple, vlastným tempom, cez prázdniny byť doma, ...
🍿🍿🍿
@pietra Tá kuchyňa mi vychádza ako najlepšia voľba. Aj keby cez leto som nemala dva mesiace prázdnin ako to tu ženy mi píšu. No ostatné prázdniny som doma a tich prázdnin je veľa veď jesenné vianočné jarné veľkonočné často krát riaditeľke voľná a vtedy ako pomocná sila v kuchyni aj ja som doma. Lebo deti nechodia do školy aj pracovníčky sú doma.
@marsmykkok povzbudzujes ju do dialkovej matutity, lebo je to dnes len formalita. Ale ona nic nevie, takze jej treba skolu, kde sa aj nieco nauci a uplatni sa v tom, nielen dialkovo si urobit maturitu a nic z odboru nevediet.
Mýliš sa. Ty máš 25 dní dovolenky. Známa robí v kuchyni v škole a keď majú riaditeľske voľno alebo začnú prázdniny a nie je to sviatok, tak ženy v kuchyni upratujú, robia inventúru zásob, a pod. Ty budeš doma len ak si vezmeš dovolenku, ak ti to prikáže zamestnávateľ alebo ak bude sviatok.
Autorka: som zo školstva a to, že deti majú prázdniny neznamená, že aj zamestnanci (učitelia, prevádzkoví zamestnanci) majú prázdniny. Buď sú v práci a robia sa iné prace ako priama činnosť s deťmi, alebo sa čerpá dovolenka. Budeš mať nárok na 25 dní dovolenky a to si musíš rozložiť na celý rok, Vianoce, leto, veľká noc a podobne.. nie je to teda tak ako si myslíš s tými prázdninami
Hlavne keď je kuchyňa zavretá robí sa sanita tak je to aj v restikach a hoteloch hĺbkové čistenie upratovanie inventúru atd
Kks asi som jediná čo budem hnusná, ale takýto ľudia ako autorka ma vedia strašne vytočiť. Máš dve deti, manžela, treba platiť účty, minimálne vzdelanie, minimálnu prax a ešte si chceš aj vyberať robotu? Na všetky návrhy odpovedáš NIE - nedá sa, neviem, nechcem, nebudem...Myslím, že nemáš moc na výber v tvojej pozícií, buď sa rýchlo zaradíš do kolektívu, kopneš si v práci do vrtule alebo budeš striedať jednu robotu za druhou.
A neuveríš, aj my ostatní sa v lete striedame s manželmi, nemáme všetci (nikto) 2 mesiace prázdnin 🙂
sprav si masersky kurz, alebo pedikuru a pracuj ako SZCO (ak teda na to sikovna budes, lebo podla tvojich slov nevies robit vlastne nic)
mozno ta vratnicka na skole by isla, my mame tak, od 8.00-12.00 vratnicku, plat asi ubohy za 4 hodiny denne, ale tak skus hladat
Rozmyslam, ako si mohla podpisat pracovnu zmluvu, ako sa pozeras na vyplatnu pasku, ked nemas ani predstavu ako je to s tvojou dovolenkou a pracou v case skolskych prazdnin.... Prepac, ale hlupa si...
@oli18 mne ide len o to, že raz by sa jej to možno zišlo. Proste môže si nájsť prácu, ktorá ju bude baviť, bude stačiť aj učňovka, ale raz možno na starobu zo zdravotných dôvodov ju robiť nebude môcť a bude chcieť ísť napríklad niekde na informácie sedieť a tam bude treba maturita. Proste každá aktivita je dobrá, spozná nových ľudí, niečo sa priučí, len som napísala, že maturitu dialkovo dajú aj 50 ročné, dá aj ona 30 ročná, že 30 veľa fakt nie je. Ale u nej je problém, že nechce žiadnu prácu, nechce žiadne vzdelanie, chce chodiť do práce, kde bude viac doma ako v práci a vyhovára sa na deti.
@zuzana76 Písala som že mám skúsenosti len ako operátorka v automobilke lenže tam sa robí na smeny čo ja už teraz nemôžem.
tak potom nemozes nic, nemas skusenosti s nicim inym, na smeny robit nebudes, tak hold bud doma nezamestnana, ved nevies nic ponuknut a nemas ani chut a ochotu sa nieco nove naucit. Tak potom co vlastne cakas?
No nic..vydrz par mesiacov, sprav si tretie dieta, od 5. tyzdna sa hod na pknu, budes dostavat tehotenske, pnku, potom matersku, zvyseny rodicak, pridavky na 3 deti, cca 600 eur ti kapne mesacne, cize cca rovnako ako plat v kuchyni a mas o dalsie 3 roky postarane..
Ja len dufam, ze toto je vymyslene..
Baby tu je aj škoda komentovať lebo nič jej není dobre alebo sa nedá alebo alebo alebo.....
Píšeš že si robila vo výrobe. Veď tam sa nedalo dohodnúť robiť iba ranné? Kolegyňa (slobodná mamička) robí tak že chodí na ôsmu a končí o štvrtej. Strieda sa s mamou (robia v tej istej firme len teda jej mama robí na zmeny a ona iba ranné). Má odrobené 8 hodín len chodí neskôr a končí neskôr. Mám plno kolegýň s deťmi a makajú na zmeny, takže v čom je problém?
@amelie2017 Ach Bože toto radiť niekomu, predstáv si že dve deti nám stačia aj to je dosť uživiť a vychovať.
Ty budeš asi jedna z tých čo takto využíva štátne dávky však?
@janulik2008 Nie nedalo sa tak dohodnúť bohužiaľ, už som sa na to pýtala.

ja som robila v skolskej kuchyni ked bola moja mala .. ok som v zahranici ale kuchyna jak kuchyna ... robila som pod agenturou a chodila tam kde bolo treba,kde niekto vypadol..takze niekdey na tyzden na mesiac a aj dlhsie ..a stale novy udia nova kuchyna ale vydrzala som -uzivila som dceru seba a zaplatila ucty .. teraz upratujem v opatrovatelskom dome s postihnutymi ludmi .. a tu pracu mam naozaj rada a vobec sa za nu nehanbim ... ludia su skvely mma cas sa s nimi rozpravat obcas s nimi posedim ..upracem im izbu .. kancelarie.. ked su prazdniny dcera je v tabore alebo mam neplatene volno .. nemam ani manzela a ani rodinu a davam to.. nevzdala soms a a nefnukala .. zatala som sa a isla .. a cestujem hodinu do prace ..vyhovorit sa vie kazdy ale zamakat malokto .. zeny ti tu len pisu pravdu .. no ty sa vidis v tom dobrom svetle ale chyby si nepriznas