Kde pracujú ženy v IT oblasti?
9. sep 2024
Ahojte ženy ktoré pracujete v IT svete. Vedeli by ste prosím popísať na akej IT pozícií pracujete ako ako ste sa do tohto odvetia dostali? Kľudne môžete popísať aj dlhší text. Rada si to prečítam. Momentálne plánujem zmenu kariéry z administratívy do IT sveta. Čo sa týka skúseností tak mám ( Intune, MS server 2019, AD, veeam, ibm spectrum, VMware, Exchange, Entra, SQL, Office, Entra)
Mojim cieľom je skôr spravovanie SW, ako code.
Zatiaľ si to robím len v rámci času a možno by som povedala že na junior pozícií dané veci ovládam )
Ďakujem za odpovede.
IT analytik, VS odbor informatika, uspesny pohovor

Pracujem v banke na IT oddelení ako programátorka databázových riešení, Primárne programujem ETL pre potreby business intelligence (spracovanie surových produkčných dát a ich ukladanie do reportingových vrstiev pre potreby kolegov z businessu, kontrolingu a reportingu, správa metadát). Platformy, na ktorých pracujem: PySpark, AWS, Oracle PL/SQL, MS T-SQL, SPSS Modeler, Collibra a ďalšie.
Dostala som sa sem tak, že som tento obor vyštudovala a ešte počas štúdia na VŠ som brigádovala v IT spoločnosti a neskôr v banke a po skončení VŠ som prešla na TPP.