Kde sú skutočne motivačné pracovné ponuky?
Toto myslia vazne ?:D mna by len zaujímalo, kde su tie uzasne pracovne ponuky, ktore umožňujú mladým ludom mat nejaku motiváciu ist študovať. Nech sa na mna nikto nehnevá, ale 5,50 ma u nas oredavacka v butiku, kde vačšinou len presedi. To yz vo výrobe maju mladi ludia 6€ v čistom 🫣

a čo čakáte ked ekonomika mrzne, ludia zarabaju menej čiže menej minaju
stredna trieda prestava existovat
ano môžu tak nizke platy dat lebo vedia že nájdu záujemcov , čim dalej je viac ludi v srabe a beru čokolvek akolvek
Však už aby sme žili zo vzduchu, hrozné ved aj tá upratovačka nesedí na riti a dajú jej takú almužnu, nemám slov
@anonym_autor veď ale je to ponuka pre ŠTUDENTA, brigáda popri škole, kde sa aj on má niečo naučiť. Takže za mňa to vôbec nie je zlé.
Ja som zase nasla toto. Rozumiem ze upratovačka nezarobi tisíce, ale toto je nasmiech
@anonym_c2d6a9 ťažko povedať, ale ak stihne upratať za 3 hod x 20 pracovných dní, tak je to 10€ na hodinu, to zas za nekvalifikovanú prácu tiež neznie tak zle, alebo?
@anonym_autor To je brigada. Trochu si pleties pojmy a dojmy.
prevacka v butiku nesmie sediet, je pod kamerami a za sedenie je vyhadzov. V zivote som nevidela predavacku v ziadnom obchode s handrami sediet, mozno nejaka stara babka, ked to ma po znamosti alebo rovno majitelka butiku, inak na predajni sa sediet nesmie.
@anonym_autor no moja dcéra zarába v archíve banky 820 hrubého, takže aj takto to vyzerá na SK
prevacka v butiku nesmie sediet, je pod kamerami a za sedenie je vyhadzov. V zivote som nevidela predavacku v ziadnom obchode s handrami sediet, mozno nejaka stara babka, ked to ma po znamosti alebo rovno majitelka butiku, inak na predajni sa sediet nesmie.
@angelix chodievam okolo butiku s oblečením, a v pohode tam predavačka sedí za kasou, keď nemá zákazníkov. Ako v nejakom h&m (čo ale nie je butik) si nesadnú, lebo stále tam niekto je, stále treba po niekom upratovať, znášať veci z kabíniek atď., ale v malom butiku ak má porobené, na predajni čisto, tovar tam kde má byť, tak absolútne nie je problém aby si sadla, veď čo iné má robiť ? 😀
@anonym_autor Aj si čítala celú ponuku, alebo len sumu? Pozri si pracovnú dobu a prepočítaj.
@anonym_autor Aj si čítala celú ponuku, alebo len sumu? Pozri si pracovnú dobu a prepočítaj.
@martul je tam 5,50€ v hrubom a 20 hodin týždenne. Co vychádza tak na 4 hodiny denne x 5dni. Hľadajú len lacnú pracovnú silu, ktora bude tisko robit. Ano, je to student, ale za tie požiadavky, co maju, to je fakt smiešna suma, ked tieto suny su bežne pri kazdej brigade, napríklad vykladanie tovaru
je to brigada nic viac a nic menej, pre studentov. ak sa im za 2-3 mesiace osvedci, daju mu viac. ja neviem, co sa rozculujes.
my davame brigosom VŠ - 7€ za hodinu.
ano je to smiesna suma, ale predpokladam , ze sa tam nenarobi......
@martul je tam 5,50€ v hrubom a 20 hodin týždenne. Co vychádza tak na 4 hodiny denne x 5dni. Hľadajú len lacnú pracovnú silu, ktora bude tisko robit. Ano, je to student, ale za tie požiadavky, co maju, to je fakt smiešna suma, ked tieto suny su bežne pri kazdej brigade, napríklad vykladanie tovaru
@anonym_autor nemusíš mi písať výpočet
11 eur na hodinu pri plnom úväzku je málo?
Suma na hodinu smiešna (ak by to bolo to) ale rovnako aj potrebné zručnosti - základy UX a základy WP sa naučíš za deň - viem o čom píšem. Určite tam niekoho nájdu, veľmi veľa SŠ/VŠ študentov berie aj neplatené stáže, len aby mali niečo v životopise, takže nevidela by som to tak tragicky. Netvárme sa, že všetci sme mali od prvej brigády 20€ na hodinu 🙂.
Suma na hodinu smiešna (ak by to bolo to) ale rovnako aj potrebné zručnosti - základy UX a základy WP sa naučíš za deň - viem o čom píšem. Určite tam niekoho nájdu, veľmi veľa SŠ/VŠ študentov berie aj neplatené stáže, len aby mali niečo v životopise, takže nevidela by som to tak tragicky. Netvárme sa, že všetci sme mali od prvej brigády 20€ na hodinu 🙂.
@a0 ano, ja chapem co chces tym napisat. Ale je rozdiel niekde vykladať tovar a robit niekde ako keby na polovičný uvazok a maju od teba požiadavky ako od bežných pracovníkov. Mne to skor pride smutne, ze podobne firmy zháňajú len lacne pracovne sily a snažia sa to zaobalit ,,príležitosťou"
.
@a0 ano, ja chapem co chces tym napisat. Ale je rozdiel niekde vykladať tovar a robit niekde ako keby na polovičný uvazok a maju od teba požiadavky ako od bežných pracovníkov. Mne to skor pride smutne, ze podobne firmy zháňajú len lacne pracovne sily a snažia sa to zaobalit ,,príležitosťou"
@anonym_autor vieš čo, keby som študent marketingu/informatiky, tak aj tak vezmem skôr toto za 5.50€ ako vykladanie tovaru za 10. Stojím si za tým, že nemusia mať žiadne skills, len nebyť debil a dostanú túto pozíciu - aj podľa popisu a ak sa dostanú k niekomu, kto bude vedieť mentorovať a viesť tou prácou, tak za rok urobia taký progres, že rovno z VŠ môžu ísť na mid pozície, takže síce zarobí 500€ mesačne na VŠ ale potom môže ísť na pozície za 2k, kdežto pri vykladaní tovaru môže ísť tak jedine na úrad práce... rozhodne tam je viac premenných, ktoré vidím ako človek z odboru.
@angelix chodievam okolo butiku s oblečením, a v pohode tam predavačka sedí za kasou, keď nemá zákazníkov. Ako v nejakom h&m (čo ale nie je butik) si nesadnú, lebo stále tam niekto je, stále treba po niekom upratovať, znášať veci z kabíniek atď., ale v malom butiku ak má porobené, na predajni čisto, tovar tam kde má byť, tak absolútne nie je problém aby si sadla, veď čo iné má robiť ? 😀
@sissy27 to sa opytaj riaditelky napr v Liuo butiku, preco sa nesmie sediet alebo v hociakom inom butiku. Nie v handrarni, ale v butiku. Mmch ja sa nebavim tiez o fashion retazcoch typu HM, ale o butikoch a tam sa sediet nesmie a ak aj predavacky sedia, koleduju si o vyhadzov. Tuto info mam z prvej ruky, hlavnej managerky pre siet butikov s tal modou.
@anonym_autor 10-20hod tyzdenne, viac totiz robit nesmie (max 20hod tyzdenne v priemere za mesiac). Takisto je tam limit, aby nemusel platit odvody a dan, to uz by malo aky zmysel, keby mal vysoku hodinovu mzdu a cast by ani nevidel?
Bieda, bratranec po VŠ už je v Nemecku, sesternica - lekárka, sa chystá. Ja žijem v Česku, tiež žiadny zázrak čo sa platov týka. Odtiaľto tiež ľudia odchádzajú, kolegyňa do Švajčiarska, suseda - zdravotná sestra do Rakúska. Ťahajú sem lacnú pracovnú silu a vyháňajú domácich von.

Ja som zase nasla toto. Rozumiem ze upratovačka nezarobi tisíce, ale toto je nasmiech