icon

Kde získať certifikát na učenie angličtiny a nemčiny?

12. jan 2025

Zdravim,

ak si dorobim z AJ a NJ statnicu alebo certifikaty chcem ucit bud na jazykovke alebo na zivnost praca z domu.

Viete mi poradit kde mozem spravit bud statnicu alebo certifikat a na akej jazykovke mozem si spravit ? ( je mozne certifikat robit si online ? )

Viete mi poradit kto ma s tam skusenosti ?

Ďakujem.

Pls koment. 🙂

yasina
12. jan 2025

ahoj ja som ucitelka tychto jazykov, a ver mi, ze zivnost sa neoplati vobec robit....absolutne, ?:((((((
dalsia vec...ak mas statnice uciot mozes samozrejme, ale neviem ci nemusis mat aj ped.minimum

autor
12. jan 2025

@yasina nechcem ucit na skole ale v jazykovke nemam pedagogicke minimum

yasina
12. jan 2025

mozno jazykovka ta bude akceptovat ak mas statnice c1

lucky_girl
12. jan 2025

Ahoj, ja som učila v súkromnej jazykovke počas VŠ štúdia. Vtedy to bolo OK, super skúsenosť, bola som tam spokojná, veľmi rada som učila angličtinu. Avšak ako prácu po VŠ som to nevidela presne kvôli tomu zakladaniu si živnosti, čo teraz takmer každá jazykovka vyžaduje.
Súhlasím s yasina. Pracovať v jazykovke na živnosť - podľa mňa nič moc. Finančne na tom budeš nič moc, z dlhodobého hľadiska to nemá perspektívu. Študenti ti budú rušiť hodiny, rozvrh máš vždy iný, primárne v poobedných hodinách, ale môžeš mať aj ráno. Ja som jeden mesiac cez leto musela učiť tak, že ráno cca 2-3 hodiny od 8.00 - 10.00/11.00 (online z domu), potom pauza a od cca 15.00 - 18.00/19.00 prezenčne v jazykovke. Vyžadovala to situácia, ale niečo také by som už nikdy nechcela zažiť.

Čo sa týka nejakých štátnic či certifikátov. Záleží čo vyžaduje daná jazykovka. Požiadavky sú rôzne. Štátnicu si vieš spraviť na štátnej jazykovej škole, ja som robila B2 i C1/C2 - nikdy viac by som to nechcela absolvovať, čo sa týka prípraavy. Hrozne veľa memorovania histórie o USA a VB, síce som tieto poznatky potom využila i na VŠ, ale keby neštudujem VŠ, tak je mi to nanič. Celkovo tieto štátnice nikomu neodporúčam. Ak si chceš niečo spraviť, tak za mňa jedine medzinárodné Cambridge certifikáty. Ono lektor v jazykovke potrebuje hlavne perfektne ovládať gramatiku, slovnú zásobu a hlavne to aj vedieť vysvetliť.
Good luck 🙂

melanta
13. jan 2025

A prečo chceš učiť? Ja mám certifikáty C1 zo 4 jazykov, 3 z nich aktívne používam a veru nedovolila by som si učiť. Ovládať jazyk a učiť jazyk sú diametrálne odlišné záležitosti.