Kedy sa vrátiť do práce po rodičovskej?
Končí mi RD, dcéra bude mať začiatkom apríla 3 roky. Dokedy je vyplácanie RD a kedy by som mala nastúpiť do práce?
Uz len tá tvoja úvodná otázka: ,,dokedy je vyplácanie RD?” svedčí o tom, že najradšej by si sedela doma na zadku do 18tky svojho dieťaťa vsak? Ty kompenzácia 😂😂😅
Vieš čo by si mohla urobiť? Rýchlo si správ ďalšie dieťa hod sa hneď na PN a takto pokračuj stále a sedkaj doma až do dôchodku. Môže byt?
@aurora33 moja krásna, vieš o mne hovno. Roky som robila kým sa mi dieťa narodilo. Netuśiš ani prečo som ju nezapísala skôr, nič… Takže neurážaj. Veľmi rada by som zarábala od 2,5 roka, ako sa tu mnohé chvália. Opakujem ešte raz: budem rada, ak škôlku vôbec zvládneme. Rešpekt a úcta k žene matke tu nič mnohým ženám nehovorí. Ale veľká vďaka za MK, aspoň som mohla zistiť, aké sú ženy k ženám svine.
@bejbs123 o zápise som vedela neboj nič, no myslela som, že dcéra nastúpi v septembri a opatrovanie budeme mať zabezpečené. Situácia sa mi zmenila a potrebovala by som, aby nastúpila teraz v apríli v máji.
respekt a ucta k zene - to je prave to, co presne tebe chyba, kedze tu ostatne zeny nazyvas svinami, ale nech uz si myslis cokolvek, kazda z tych, ktore ty nazyvas takym peknym pomenovanim, ti len predostrela hole fakty - to, ze ti nie su po voli a beries to ako utok na svoju osobu, je zial uz len tvoj problem
Staci si precitat čo tu píšeš a človek ma hneď jasne v tom aká si. Ty úcta.
A toto si prečo hneď na začiatku nepovedala? No lebo si to teraz rýchlo vymyslela, lebo už ani nevieš čo máš povedať. Ty "dane" 🤦🏼♀️
@bielasovicka jasne. To z nej kričí, že nedostala odpovede ake chcela tak si tu teraz ide rýchlo domýšľať akože NEVIETE NIČ O TOM PREČO SOM DCÉRU NEZAPÍSALA SKÔR, A BUDEM RADA AK ŠKÔLKU VIBEC ZVLÁDNE.
Jasneee lebo sme tu všetky blbé
bude mat zac. aprila 3 roky a myslela si si, ze nastupi v septembri? v akom septembri?
pri detoch takto narodenych treba mysliet uz minimalne rok vopred, ako sa zabezpecit, kedze do skolok sa nastupuje v septembri.
obcas motyka vystreli a vezmu v januari. ale tvoje dieta este v januari ani tie 3 roky mat nebude.
to sa skor tyka deti, ktore napr. maju 3 roky v oktobri, novembri, decembri,.. ze teoreticky by v januari vedeli ist do skolky, ze k septembru este 3r nemali, az po zac. skol. roka.
ty si musela uz dostatocne vopred vediet, ze budes mat 3rocne dieta v aprili, a teda do skolky nastupi pravdepodobne vo veku 3r 5mesiacov. takze dovtedy sukromna skolka - praca, alebo ostat na neplatenom doma.
@aurora33
@bielasovicka
@aurora33
@evkao ste ako supy. Nepotrebujem sa tu rozpisovať prečo som myslela že pôjde do škôlky až v septembri. Čo vás je do toho?
Ďakujem ženám, ktoré odpovedali na otázku bez urážok a ostatné hanba vám.
Vsak v pohode, nech ti ide do škôlky až v septembri, ale prečo by ti mal štát nejako kompenzovať mesiace jún, júl a august. Ty si rodič, tak si to nejako zabezpeč sama.
@aurora33 ak mi ju nezoberú ako trojročnú a mám záujem ísť pracovať a platiť dane, bolo by fajn od štátu to žene umožniť. Mám na to iný názor ako ty. Pre mňa je zvláštne, aby dieťa nedostalo v škôlke miesto keď chce ísť matka do práce. Je pre mňa zvláštne držať a platiť za miesto v škôlke dopredu a blokovať ho inej mamičke, ktorá ho potrebuje hneď.
No dobre. A keď teda ti dieťa do škôlky nevezmú, tak čo budeš robiť?
Autorka, prepáč, ale je tu kopec mám znevýhodnených detí. Mnohé museli riešiť to čo Ty, mnohé ešte viac a niektoré dokonca samé, bez partnera. Tak len trochu pokory a respektu... A veľa mám Ti odpovedalo len, že do práce máš nastúpiť deň po dcerkinych tretích narodeninách, opatrovateľku od štátu nedostanes a ak si nemohla riešiť prihlášku v apríli tohto roku, zrejme Ti dcérku od apríla do škôlky nevezmú, ale môžeš skúsiť obvolať skolky v okolí, možno to vyjde... Ak nie, odporučili Ti skusit súkromnú škôlku. Vulgarizmy som nikde nezaregistrovala. Verím, že sa Ti podarí vyriesit vašu situáciu.
Oslov škôlku alebo škôlky u vás, či sa neuvolnilo miesto od januára 2025. To je najväčšia šanca na umiestnenie v štátnej škôlke, lebo takto na polroku ešte zoberú, resp. niektoré deti mohli byt odhlásené. Aj by ti to dobre padlo, dcéra by mohla chodiť na pol dňa, aby si zvykla, ty by si bola ešte doma (do apríla) v prípade choroby.
@aurora33 no presne tak. Ved toto sa už nedá čítať co tu už trepe hlúposti. Ako keby doteraz žila v jaskyni... Ze stat sa jej ma postarať o dieťa. Moje nervy 🤦🏼♀️
@bielasovicka ak mi ju nezoberú ako trojročnú a mám záujem ísť pracovať a platiť dane, bolo by fajn od štátu to žene umožniť. Mám na to iný názor ako ty. Pre mňa je zvláštne, aby dieťa nedostalo v škôlke miesto keď chce ísť matka do práce. Je pre mňa zvláštne držať a platiť za miesto v škôlke dopredu a blokovať ho inej mamičke, ktorá ho potrebuje hneď.
Autorka ty a dcéra ste boli čo? Členkami nejakej sekty,čo nevidia slnečné svetlo celé roky?Ty ako keby si žila mimo reality a nevedela nič o svete a veciach ako fungujú.Aj do školy keď ju budeš dávať sa spamätaj v júli,že v septembri by trebalo ísť.
Ty si nevedela nič a o ničom. Nedá sa,nedalo sa,bla bla bla.
Ak je dcéra chorá alebo inak znevýhodnená tak sa vymackni poriadne,lebo takto sa len strapnujes
@caramellka
@daniela1911 skúsim, ďakujem.
Ale ty stále nechápeš, že to takto nefunguje, ako si to ty predstavuješ? My nehovor ze si o tom doteraz nevedela. To kde si doteraz žila, v tramtarii?
Autorka máš aj nejaku inu odpoved, alebo tie svoje trapne dristy budeš kopírovať stále dookola?
@aurora33
@bielasovicka pre vás dve a viaceré podobné vám, som sa už vyjadrila ☝️☝️☝️.
No a už nám napíšeš čo teda urobíš keď nedostaneš od štátu ,,kompenzáciu” za jún júl a august? 😄😄😄
👍🤣🤣
@aurora33
@bielasovicka ☝️☝️☝️
Komu niet rady,.......
Mna by zaujimalo,kto z jej okolia mal platenu opatrovatelku statom alebo odkial ma tento vyplod?lebo ja som to v zivote nepocula a aj ta logika,ze je 3roky doma,nic neplati,plati za nu stat a ona si mysli,ze je fer,aby to stat platil,lebo ona platila dane a pomlcim o tom,ze este aj z nejakeho minimalneho platu 🤣 skratka vtip vecera
@bejbs123 ☝️☝️☝️
Autorka, Ved nám je to jedno. Ty chceš platiť dane a stat ti to neumožní 😂😃😃 ináč takto som sa už dlho nezasmiala 😃😃

Mat dovod a nemat vedomosti su dve rozdielne veci a z tych vsetkych vyjadreni je jasne,ze tie vedomosti chybaju a rozumiem,ze najlepsia obrana je utok,ale taketo reci ma urazit nevedia