icon

Kedy skončiť pracovný pomer po rodičovskej dovolenke?

solu89
Včera o 11:13

Po rodičovskej dovolenke plánujem ukončiť pracovný pomer s následným prihlásením sa na úrad práce a podporou v nezamestnanosti. Je z hľadiska výšky podpory výhodnejšie nenastúpiť do práce a dať si vyplatiť zostávajúcu dovolenku alebo do práce nastúpiť, a následne ukončiť pomer (či už vyčerpať dovolenku alebo si ju dať vyplatiť)? Ďakujem.

sisa_s
Včera o 11:16

Odporuca sa nechat vycerpat 1 den dovolenky, zvysok preplatit..hadam to mas ale dobre premyslene, tento rok bude pre taketo plany extremne narocny, kratena podpora, po podpore nevitaju na pohovoroch mamicky po rodicovskej s transparentom a balonmi...

domka222
Včera o 11:46

@solu89 dobre si to ešte rozmysli. Je ťažšie nájsť znovu prácu a už aj podpora je krátená a v plnej výške len 3 mesiace. Ale ako radia,vyčerpať jeden deň dovolenky.

lucik194
Včera o 12:39

v prvom rade sa musis dohodnut so zamestnavatelom.

lebo najvyhodnejsie je jeden den pracovat a potom rozviazat pracovny pomer (nechas si preplatit dovolenku). lenze s tymto musi zamestnavatel suhlasit. a to nemusi, je to len jeho vôľa.

neviem aku mas kvalifikaciu, ale v BA by pre teba nemal byt problém si nájsť novú pracu, ale ja by som osobne si skor nasla pracu inde, pokial Ti ta, co mas, nevyhovuje...... tiez som to tak mala, nechala si vyplatit odstupne bola 2 tyzdne na urade prace, ale uz som mala novu pracu......

anonym_57a52f
Včera o 16:42
@domka222

@solu89 dobre si to ešte rozmysli. Je ťažšie nájsť znovu prácu a už aj podpora je krátená a v plnej výške len 3 mesiace. Ale ako radia,vyčerpať jeden deň dovolenky.

@domka222 a este sa mozu rozhodnut, ze toto vyuzivanie tzv max. podpory mozu stopnut a budu to pocitat inak.