Kedy vyčerpať dovolenku počas materskej dovolenky?
Dobry den , som na materskej a v praci mi ostala dovolenka , na rodicovsky prechadzam o 3mesiace , kedy je vhodne si dovolenku vycerpat ? Do prace sa ale uz neplanujem vratit nakolko 12hodinove smeny sa mi pri malom dietati nedaju
po rodicovskej ti DV preplatia, ak budes koncit pracovny pomer. Alebo ju vycerpas celu (mozno ti to vykryje dni do nastupu do skoly ako kolegyni) Normalne ostan na MD, potom RD, nech ti pracovny pomer trva. Mozes potom pripadne cerpat aj retazovu MD/RD.
Ja som si vyčerpala ešte pred nástupom na materskú, ukončila som pn, vyčerpala starú dovolenku a nastúpila som na materskú. Ja sa ale plánujem vrátiť do práce po skončení rodičovského. Pred ukončením pracovného pomeru ti zvyšnú dovolenku preplatia.
Pred nastupom na matersku, pred prechodom na rodicovsku alebo ti preplatia pri ukonceni PP asi taketo su moznosti. Ja by som si ju zatial nechala a pripadne sa potom dohodla na preplateni.
Dovolenku ries, až keď skončís RP, nástup do práce, 1-2 dní dovolenka a maximum z úradu. Ale tak asi je to aj dohode😉
takisto sa priklanam k nazoru, ze ked budes vediet, ze v praci koncis, vtedy by som riesila dovolenku...
Suhlasim s babami. Ja som tiez tak. Ja som ale aj koncila pracovny pomer, 1den som si cerpala dovolenku ( kvoli vyske podpory - to som ale nevyuzila, lebo som nakoniec hned na dalsi den sla do noveho zamestnania) a zvysnu dovcu mi preplatili. Mala som retazovu "matersku".
Až po RD, keď budeš ukoncovat PP
Ja som si dovolenku čerpala až po rodičovskej. Ten je do troch rokov dieťaťa, potom sa dovolenka hodí, ak bude treba nejaký deň do nástupu do škôlky, prípadne prvé dní v kľude vodiť dieťa do škôlky.. ale ja som v praci pokračovala. A u nás v práci dovolenku nepreplácajú, I keď končia, najprv si ju vyčerpajú, potom výpoveď.

To sa musíš tak, či tak dohodnúť so zamestnávateľom - a záleží od počtu dní a dátumov nástupu na MD. Moja sestra čerpala pred návratom po RD. No kamarátka, ktorej končil pracovný pomer ešte pred nástupom na MD.