Kedy začať hľadať prácu po skončení RD ?
Ahojte ,baby prosím vás viete mi povedať či si mám začať hľadať prácu už teraz keď mi RD konci v októbri ?Teoreticky od septembra by som mohla nastúpiť . Alebo čakať a hľadať tak v auguste?dakujeem
Ahoj, kludne uz teraz si zacni pozerat pracovne ponuky, aby si mala prehlad, priprav si cerstvy zivotopis.
Dobre ale čo keď nájdem niečo vyhovujúce a náhodou ma zoberú . Čo potom keďže nebudem môcť nastúpiť ?
Však im pri pohovore povieš (alebo rovno v motivačnom liste/životopise napíšeš), odkedy by si mohla nastúpiť. Možno potrebujú človeka hneď a možno nie.
v auguste sa mi zdá už neskoro...
kedbudes pisat ziadost, napises, od kedy mozes nastupit. o aku pracu mas zaujem? ono niekde sa oplati pytat osobne ...
normálne napíš si žiadosť do zamestnania a napíš kedy budeš môcť nastúpiť, kedy by ti to sedelo a uvidíš, prípadne ak ťa pozvú na pohovor, tak im to treba ešte prízvukovať, akú prácu hľadáš?
ja osobne by som tak dlho dopredu prácu nehľadala, reagovala by som na aktuálny dopyt v čase mesiac dva pred tým ako by som sa chcela zamestnať. Závisí tiež o aký typ prace ide, kancelárske pozície určite nie, tam vždy hľadajú niekoho promptne a nebudú si odkladať CV na obdobie o 9 mesiacov. výrobne pozície možno, tam si personalisti skôr vedu nejaku databázu potencionálnych do budúcnosti

podla toho, o aku pracu mas zaujem. ale vseobecne sa mi zda august uz neskoro ... a ak pojde dietko v septrembri do skolky, tak pracu radsej az od oktobra, pripadne problemy s etablovanim, nejaka ta chotoba hned v prvy tyzden a tak 🙂