Kolegyni smrdím
Ahojte, už pár mesiacov pracujem na (zatiaľ) super mieste v administratíve, vyhovuje mi prac.doba skrz škôlku, ale mám taký trápny problém s kolegyňou.
Sedíme spolu v kancli a ona mi stále nepriamo naznačuje, že smrdím. Začalo sa to tým že aj na hodinu otvárala okná ešte keď bolo vonku 5-6 stupňov, odťahovala sa odo mňa keď som sa ku nej priblížila a mala vyslovene skysnutý výraz na tvári až ohrnutý nos. Kúpila si aj difuzér na stôl a vypaľuje vonné tyčinky.
Sprchujem sa každý deň, skoro vôbec sa nepotím, používam dezodorant a nosím čisté oblečenie, nekonzumujem na obedoch žiadne smradľavé jedlá a vždy mám pri sebe žuvačky. Už začínam byť paranoidná a kontrolujem samú seba a aj sa pýtam iných ľudí a nič necítia. Skúsila som prestať používať parfém a zmeniť aviváž keby jej to vadilo, ale stále sa ku mne správa ako keby som mala lepru.
Nemáte s tým náhodou skúsenosti že čím by to mohlo ešte byť alebo ako to riešiť? Keď som sa jej na rovinu pýtala aký má problém (aj keď mi to bolo nepríjemné), tak mi nič nepovedala a mne sa hrozne sústredí a pracuje v takom nepriateľskom prostredí a príde mi to normálne ako forma šikany.
Ďakujem za rady
Pozri, opytala si sa jej, odpoved si nedostala, takze ak ti nevadia jej vonne tycinky a difuzer (mna by z nich kleplo, neznasam tieto "vone"), kasli na nu.
@elizabet173 aj mne to napadlo..ja mám teraz tiež takú kolegyňu čo jednu dostala už na rocnu maródku a nikto s ňou nechce pracovať ,lebo pani dokonalá musí mať všetko pod palcom..vie všetko najlepšie a v prevracani oči je najrýchlejšia a neopakovateľná.😂😂😂
Pár mesiacov? No dobre, opýtala si sa, nepovedala nič. Opýtala by som sa ešte raz a zdôraznila by som jej, že pokiaľ nie je žiadny problém, tak to považuješ za mobbing a šikanu a budeš to riešiť s nadriadeným a ak ide o väčšiu firmu aj s personálnym oddelením. Ak to nepomôže, ísť na nadriadeným a riešiť mobbing zo strany kolegyne a dať podnet aj na personálne. Ak to šéf aj personálne odignoruje, ísť vyššie Deje sa to mesiace, ale žiaľ deje sa to preto, že to dovolíš a nič s tým nerobíš. Pretože ľudia nechcú akože bonzovať. Ale ľudia, ktorí ostatným znepríjemňujú život treba nahlasovať. Nie je v poriadku, aby odchádzali normálni ľudia a nenormálni ostávali. Takéto veci sa dlhodobo dejú iba preto, že ľudia čušia.
Mňa napadlo, či nemáte vlhký dom. Tam sa drží taký zvláštny pach, aj keď sú veci čisté a opraté, nasiaknú tou vlhkosťou. Sú akoby “zatuchnuté”. Moja švagriná ma vlhký dom, keď príde s deťmi k nám je to naozaj veľmi silný a intenzívny zápach. Tam pomôže iba investovanie do odvlhčenia domu, lebo iné čistiace a hygienické prostriedky naozaj nepomôžu. Verím ti, že sa cítiš nepríjemne. Je to taká citlivá téma. Skúste sa spolu o tom porozprávať.
Autorka ako sa to vyriešilo?
Našla som náhodou trošku staršiu tému, ale zaujala ma. A tiež by ma zaujímalo ako sa to vyriešilo.
Ja som niečo podobné zažívala v práci, tiež kolegyňa otvárala okná dokorán akurát pri mne v januári, vo februári, aj keď som ju upozorňovala, že mi to škodí na platničky. Najviac sa tešila z toho, keď prišla nejaká stránka a nemohla som ísť zatvoriť tie okná. Veľakrát mala na mňa posmešné komentáre, na ktoré som jej odpovedala, že si to neprajem, ale mala oporu v ďalšej kolegyni, takže sa do mňa pustili aj dve a snažili sa ma vyštvať. Bola som za nadriadenou, aby ma dala inde, že s týmito kolegyňami nedokážem pracovať a sústrediť sa na prácu. Nepomohlo to, vraj to časom prejde. Stále sa to stupňovalo prieky, hlúpe poznámky na moju osobu, urážanie. Keď nevyšiel ani druhý pokus u vedenia, že potrebujem ísť do inej kancelárie, alebo budem robiť z domu. Ostala už len jedna možnosť, dať výpoveď. Žiaľ ako píše @melanta normálny odchádzajú a hlupáci zostávajú. Nič iné som v tej práci nevyriešila. Hoci práca by mohla byť fajn.

ja som raz viezla kocku co bola velmi silno navonavkovana. musela som otvorit okno na autr lebo sa mi zle dychalo a moje ubohe auto po nej bolo citit este tyzdne 🫣 a zazila som kocku co sa spotila vo februari v umelych satach ako nevesta. mala.mapy a smrdela potom pri gratulaciach... tipujem ze vetry tam potisku nevypustas takze nech ti na rovinu povie