Koľko by mali zarábať učitelia?
Ak priemerna mzda je cca 1300 eur v hrubom, kolko by mal podla vas zarabat priemerne ucitel? V hrubom.
@simsalabim toto by bol idealny stav, tolko ospevovane finske skolstvo. Menej ziakov v triedach a v kazdej asistent. U nas sa pocty len navysuju a asistenta nema ani dieta, ktore ho potrebuje. Ale budeme sa stale porobnavat s finmi.
autor:
A to porovnavanie tried je chore. Ja mam v triede 6 integrovanych + romske dieta, uz 4.rok bez asistenta. Vedla v triede 1 integrovany ziak. Podme sa teda porovnat vysledkami ziakov a na zaklade toho hodnotit ucitela.🤦♀️
@benit presne , jedno dieťa doma nevedia zvládnuť, naučiť, dať si s ním rady, a ty musíš kvantum deti, naučiť, potom este rodičov riešiť
Môžem sa opýtať koľko má učiteľ začiatočník v čistom? Som študentka učiteľstva a vôbec sa nevyznám v tých tabuľkách a podobne...
@maryetta 12 rokov učím bez atestácie, ale nemám ani 1000 eur v čistom....žiadne nadčasy neexistujú ani neboli u nás ...
@11brano11 ďakujeme , ku tímu sa približne až neviem kedy, možno za 20 rokov
Máme velmi zastarané školstvo, zväčša staré učitelky bez motivácie, bez znalostí, bez potreby progresu. Ich práca je opakovať to isté 20 rokov ( zo skusenosti bez motivacie, vysvetlovania, vyučbu riešia domacimi ulohami.. ) .. realne som sa na zš, sš nenaucil takmer nič, na vš zbytočnosti ktore NIKDY nevyužijem.. 500€ na ruku musi stačiť. :D .. chyba nie je ani v nich ako v systeme.. btw.. ked chceš trocha zarobiť, VŠ ti netreba.. skor jazyk..

@mooonika1975 urcite je to pani z praxe😂. Keby ano, tak vie, ze ked oducis 5-6 hodin, potrebujes psychohygienu, oddych. A nie sa hned pustit do priprav. A ked je nas v kabinete 5, 3 stoly a 1 pc, tak toho tiez vela nespravis. Ale kto nezazil, nepochopi.
@adkoalauri