icon

Koľko by ste chceli mesačne zarábať pre spokojný život?

michaela12_34
18. júl 2025

Ahojte, mám pre vás dve otázky:
1. Koľko by ste museli mesačne zarábať na to, aby ste boli spokojní (+ z ktorého mesta ste)?
2. Aká by bola výška zárobku, pri ktorej by ste si povedali, že viac vám už netreba?

Za mňa je to asi (k 2. otázke) tá hranica 10-tisíc eur mesačne. Po nej by som asi nabrala pocit, že peniaze, ktoré zarobím, už ozaj nestihnem minúť ani ja, ani deti - že je to už jednoducho príliš veľa. Ideálne a s ružovými okuliarmi si viem predstaviť zarábať asi 2-tisíc mesačne a som z KE.

Strana
z6
anonym_71b51e
18. júl 2025

@michaela12_34 do domácnosti s mužom prinášame spolu v prepočte ( po odrátaní všetkých platieb) 7/8 tisíc. Deti nemáme a žijeme v Česku. Sú mesiace kedy sa odloží fakt dosť peňazí a zasa mesiace kedy si doprajeme toho omnoho viac. My sme spoko. Máme 26 a 24 rokov 🙂

eeffka
18. júl 2025

Uprimne asi 2x 10+, aby som si spokojne prerobila chalupu a chodila po dovolenkach 🤣 s aj daco odlozila

anonym_142174
18. júl 2025

to sa asi neda takto urcit, cim viac clovek zarobi tym viac minie. I ked ja som taka, ze nie je vela veci, ktore by som nutne potrebovala. Zarobim nesacne okolo 3000 eur v cistom, niekedy 3500, som zamestnanec nie zivnostnik. Som matka samozivitelka, ex vyzivne neplati (lebo je chuj). Mesacne odlozim okolo 1500 eur, ostatne minieme na bezny zivot. Rada by som samozrejme zarobila viac, ale staci mi to. Mam priatela rok, zatial spolu nezijeme, on zarobi okolo 5000. Takze ak by sme zili spolu uz by to bolo zaujimave. Zatial sa o tom len rozpravame a kazdy si financuje svoju domacnost, dovolenky, hobby, auta.. ja aj syna samozrejme. A byvame v BA.

zeldia
18. júl 2025

@michaela12_34 je to úplne jedno, dôležitá ja pravidelnosť príjmu potom si to dokáže človek rozvrhnúť. Tie bludy že zarábam 8tisic síce nepíšeš pani v akej mene nesedia s údajmi o priemernej mzde ale asi je pani manželka niekoho z družiny šukaja…

eeffka
18. júl 2025
@anonym_142174

to sa asi neda takto urcit, cim viac clovek zarobi tym viac minie. I ked ja som taka, ze nie je vela veci, ktore by som nutne potrebovala. Zarobim nesacne okolo 3000 eur v cistom, niekedy 3500, som zamestnanec nie zivnostnik. Som matka samozivitelka, ex vyzivne neplati (lebo je chuj). Mesacne odlozim okolo 1500 eur, ostatne minieme na bezny zivot. Rada by som samozrejme zarobila viac, ale staci mi to. Mam priatela rok, zatial spolu nezijeme, on zarobi okolo 5000. Takze ak by sme zili spolu uz by to bolo zaujimave. Zatial sa o tom len rozpravame a kazdy si financuje svoju domacnost, dovolenky, hobby, auta.. ja aj syna samozrejme. A byvame v BA.

@anonym_142174 toto je svata pravda, kto ma malo uskromni sa, kto ma viac dopraje si aj vyssie naklady, horsie je ked potom klesne a je z toho v prdeli.

doriiis
18. júl 2025

Je chyba si myslieť,že keď budeš zarabat 10k mesačne,tak ti nic chýbať nebude.Peniaze sa nerovnaju šťastiu a spokojnosti.Ani zďaleka.Pri veľkých peniazoch človek prejde do fázy,že už ho nič nenapĺňa a nebavi.

anonym_142174
18. júl 2025
@eeffka

@anonym_142174 toto je svata pravda, kto ma malo uskromni sa, kto ma viac dopraje si aj vyssie naklady, horsie je ked potom klesne a je z toho v prdeli.

@eeffka ja ked som odchadzala od svojho ex manzela, po tom co ma opity zbil.. 1x a posledny, tak som nemala nic, 300 eur vo vrecku, nemala som pracu, bol covid, lockdown, mala som 2 rocne dieta..mala som vsak vzdelanie, odhodlanie, huzevnatost. Trvalo mi 3 roky kym som si vybudovala novy domov, respektujucu poziciu v praci aj dobry plat.. zacinala som na 1500 eurach v cistom. Takze ja si toto velmi dobre pamatam. Preto pre mna setrit je velmi dolezite, kazdy den sa moze moja situacia zmenit.

goodidea
18. júl 2025
@doriiis

Je chyba si myslieť,že keď budeš zarabat 10k mesačne,tak ti nic chýbať nebude.Peniaze sa nerovnaju šťastiu a spokojnosti.Ani zďaleka.Pri veľkých peniazoch človek prejde do fázy,že už ho nič nenapĺňa a nebavi.

@doriiis to je blbosť, peniaze sú sloboda kebyže mám neobmedzeny príjem tak si kúpim cely svet ..môžem dávať peniaze chudobným keď už by som vážne nevedel čo...mohol by som začať ovplyvňovať svoje okolie ..dávať peniaze na rôzne projekty ...ako...trvalo by vážne dlho kým by ma tie love omrzeli

doriiis
18. júl 2025
@goodidea

@doriiis to je blbosť, peniaze sú sloboda kebyže mám neobmedzeny príjem tak si kúpim cely svet ..môžem dávať peniaze chudobným keď už by som vážne nevedel čo...mohol by som začať ovplyvňovať svoje okolie ..dávať peniaze na rôzne projekty ...ako...trvalo by vážne dlho kým by ma tie love omrzeli

@goodidea ....bohvie,preco Musk nerozdava chudobným a hrabe ďalej pre seba.Mohol by zasýtiť celý svet a predsa nie.To,čo tvrdis je utopia

anonym_84a39b
18. júl 2025

@michaela12_34 asi ta sklamem... s narastajucim prijmom sa ti otvaraju uplne ine moznosti, takze to co teraz povazujes za krasny limit ti lotom nemusi "stacit". Napriklad. Darmo by som zarabal kolkokolvek, chcem prestat pracovat. Na to potrebujes vela penazi... a cim viac mas, tym viac ich na takyto krok potrebujes...

anonym_67d9b8
18. júl 2025
@anonym_142174

@eeffka ja ked som odchadzala od svojho ex manzela, po tom co ma opity zbil.. 1x a posledny, tak som nemala nic, 300 eur vo vrecku, nemala som pracu, bol covid, lockdown, mala som 2 rocne dieta..mala som vsak vzdelanie, odhodlanie, huzevnatost. Trvalo mi 3 roky kym som si vybudovala novy domov, respektujucu poziciu v praci aj dobry plat.. zacinala som na 1500 eurach v cistom. Takze ja si toto velmi dobre pamatam. Preto pre mna setrit je velmi dolezite, kazdy den sa moze moja situacia zmenit.

@anonym_142174 zacinat na 1500 v cistom je fakt dobre. Vacsinou to človek nedostane ani po 10rokoch. V akej oblasti pracujes a v ktorom kraji ak smiem vediet? Nic konkretne nemusis pisat, len ma to tak zaujima zvazujem o zmene prace ze ktorym smerom sa uberat 🙂

anonym_28fe65
18. júl 2025

Peniaze sú super a ja by som bola spokojná tak so 6000 mesačne, ja sama. Rýchlo by som splatila hypo a pitom veľa cestovala. Ale hádam by som nestratila kontakt s bežnou realitou, ako tu niektoré už stratili a píšu odveci sťažnosti, že už mi vychádzajú len 3 lyžovačky počas zimy a nechodia už na pravidelné nákupy do Yeme.

anonym_6d748c
18. júl 2025

Mne by stačila splatená hypotéka a tisícka vreckové.

anonym_24b9f4
18. júl 2025

Ja mám mesačne v čistom cca 1700€ a asi 300€ si viem privyrobiť zvlášť, som z BA a celkovo som so životom spokojná. Hlavne preto, že v mojom odbore je to považované za peknú sumu tak krátko po škole ako som a práca ma baví. Samozrejeme, že by som sa potešila, keby oblasť, v ktorej pracujem bola lepšie financovaná a viem si predstaviť zarábať aj viac, ale prácu, by som kvôli tomu meniť nechcela na niečo úplne iné, čo by ma tak nenapĺňalo.

mimacaci
18. júl 2025
@goodidea

@goodidea ale hovno. zdravie si za peniaze nekupis.

anonym_142174
18. júl 2025
@anonym_67d9b8

@anonym_142174 zacinat na 1500 v cistom je fakt dobre. Vacsinou to človek nedostane ani po 10rokoch. V akej oblasti pracujes a v ktorom kraji ak smiem vediet? Nic konkretne nemusis pisat, len ma to tak zaujima zvazujem o zmene prace ze ktorym smerom sa uberat 🙂

@anonym_67d9b8 ja som vystudovany klinicky psycholog ale nevykonavam prax, pracujem v statnej sprave na veducej pozicii, moj partner je advokat ale tiez pracuje v statnej sprave na generalnej pozicii, sme v inom rezorte. Nespoznali sme sa cez pracu. On pracuje v odbore, ktory studoval ja som uplne mimo.

goodidea
18. júl 2025
@mimacaci

@mimacaci a bez peňazí si ho kúpim?

btus
18. júl 2025

s manželom ( obidvaja Ing, viac ako 15 ročná prax) máme v čistom cca 2700. Jedno dieťa. A musíme vyžiť, aj zaplatiť hypotéku, a je aj na dovolenku. Nevravím, že vyskakujeme, ale nie je to najhoršie. Super by bolo mať o 1000-2000 viac. To by sme splatili rýchlejšie hypotéku a bolo by aj na viacej dovoleniek. Napr. na dve. 🙂 okr. Detva

strelkyna1
18. júl 2025

Kazdomesacny prijem by znamenal, ze kazdy mesiac musim pracovat. Aby som sa citila financne zabezpecene, tak by sa mi pacilo nemusiet pracovat. Na to by som potrebovala tak 2 000 000 (samozrejme o tom mozem len snivat). 500 000 by som dala za byvanie a zvysok investovala, aby som z kazdomesacnych vynosov mohla zit.

goodidea
18. júl 2025
@doriiis

@goodidea ....bohvie,preco Musk nerozdava chudobným a hrabe ďalej pre seba.Mohol by zasýtiť celý svet a predsa nie.To,čo tvrdis je utopia

@doriiis ale ja nehovorím čo by spravil Musk...ja hovorím čo by som spravil ja...či téma je čo by spravil Musk keby bol bohatý?

sara07
18. júl 2025

tých 15 000 mesačne by nam v čistom stačilo
možno aj 10 000 , ten pocit že nemusíš rozmyšlat čo kupit pred vyplatovu je na nezaplatenie
nesuhlasím s tým že ked máš viac , chceš viac , je to o každom , je to individuálne
aj keby som mala prachy tak určité veci ako mega drahé kabelky by som si nekupila, radšej by som si kupila kopec a vysadila stromy
je to o každého osobnom nastavní
ano kupili by sme si väčší byt, každy svoju izbu ,a a no pačilo by sa mi lepši život dopriat si welnes, oddych v horách, masaže ,,
a aj ten novy byt by sme zariadli ikeou 😂 občas ked pozerám niektoré byty nie nesedí mi to ...
lahšie bez rozmyšlania, tak ako sme žili pred 2-3 r. by nám stačilo teraz vlastne 4000 € že sme šli do tatier, do kupelov, na vylety do muzea , do zoo, na festival atd.. ano to bolo super to šlo ...a za mna mat peniaze je určita forma slobody

sara07
18. júl 2025
@mimacaci

@mimacaci uričtým spôsobom už ano, kupiš si ihned termín , kupiš si drahšie lieky, nadštanadrtnu liečbu, liečbu ktoru ti tu na sk odopru ale v zahraniči ju máš, kupiš si presne na mieru urobený liek ktorý zaručene inak funguje ako tu 30 rokov staré lieky a postupy
v určitom bode si už nekupiš zdravie to ano, ale lepšiu liečbu zvlašt na slovenku si kupiš zaručene

leliale
18. júl 2025

Mne by pokojne stačilo 21 tis mesacne

madeincssr
18. júl 2025

Otazne je, ci su bohati (alebo nepracujuci) ludia NAOZAJ stastni, t.j. nie len ze to prezentuju v masmediach.
Nezabudnime, ze velke peniaze ci majetky cloveka zmenia, chcej-nechcej.

mandzula
18. júl 2025
@mimacaci

@mimacaci kupis si skorsie riesenie zdravotneho problemu, zas sa netvarme, ze to nie je pravda. Otec si roztrhol slachu v ramene - termin v beznej nemocnici v nedohladne, u plateneho sukromnika hned. Jasne, ze pri urcitych ochoreniach ti nepomoze nic, no pri mnohych prave tie peniaze.

leliale
18. júl 2025

Ano ale majetky z jednej strany cloveka aj dost zväzuju nato netreba zabudat.

vevapeto
18. júl 2025

@michaela12_34 my máme s mužom spolu cez 4000, keď vyplatíme hypo , vtedy budem spokojná😌

astero2
18. júl 2025
@anonym_71b51e

@michaela12_34 do domácnosti s mužom prinášame spolu v prepočte ( po odrátaní všetkých platieb) 7/8 tisíc. Deti nemáme a žijeme v Česku. Sú mesiace kedy sa odloží fakt dosť peňazí a zasa mesiace kedy si doprajeme toho omnoho viac. My sme spoko. Máme 26 a 24 rokov 🙂

@anonym_71b51e máte vo veku 26 a 24 dokopy skoro 10000? zaujímavé

mimacaci
18. júl 2025
@mandzula

@mimacaci kupis si skorsie riesenie zdravotneho problemu, zas sa netvarme, ze to nie je pravda. Otec si roztrhol slachu v ramene - termin v beznej nemocnici v nedohladne, u plateneho sukromnika hned. Jasne, ze pri urcitych ochoreniach ti nepomoze nic, no pri mnohych prave tie peniaze.

@mandzula este mimo temu zareagujem, ze riesim posledne obdobie istu operaciu konkretnej veci, nejdem definovat. hovorila som s viacerymi ludmi pri vybere zdravotnej starostlivosti, citala som mnozstvo diskusii so zamerom vybrat co najlepsie. ani peniaze ti nezarucia napriklad kvalitu. ludia, ktori cakali 3 - 6 mesiacov, sli cez poistenie a ano, sice trpeli o toto obdobie dlhsie, ale operacia sa napriklad podarila (konkretne ti, s ktorymi som hovorila, pisala). a ozvali sa aj 2, ktori si zaplatili sukromne kliniky, operacie do 2 tyzdnov a mali poriadne komplikacie. takze ani peniaze ti nezabezpecia istotu a naozaj kvalitnu zdr.starostlivost.

mimacaci
18. júl 2025
@astero2

@anonym_71b51e máte vo veku 26 a 24 dokopy skoro 10000? zaujímavé

@astero2 asi mala na mysli ceske koruny, ked zije v cechach

Strana
z6