icon

Koľko dní musím byť zamestnaný, aby som mal nárok na PN?

23. júl 2025

Ahojte. Koľko dní musím byť zamestnaný aby som mal nárok na pn? Ďakujem za odpoveď

Strana
z2
anonym_2cfd00
23. júl 2025

Na PN mas narok ked si chory

sweet20
23. júl 2025

@anonym_autor na to nie su dni... v case ked chces ist na pn musi tvoj zamestnavatel za teba platit nemocenske poistenie do socialky... staci si to najst na nete.. preco to mame hladat za teba?

sweet20
23. júl 2025

Ked pracujes (zamestnany) a si chory tak ides k lekarovi a ten ti vystavi pn... nic viac nic menej

anonym_ea60ff
23. júl 2025

tak a uz tu mame davky :D...ak si chory sa predsa nepytas, kedy mas narok na pn, na nu mas narok vzdy. ked si chory.

autor
23. júl 2025
@sweet20

@anonym_autor na to nie su dni... v case ked chces ist na pn musi tvoj zamestnavatel za teba platit nemocenske poistenie do socialky... staci si to najst na nete.. preco to mame hladat za teba?

@sweet20 pýtal som sa ľudí ktory sa v tom vyznajú
Nikde nemám uvedené že " nájdete mi koľko dní atď atď "

sweet20
23. júl 2025
@anonym_autor

@sweet20 pýtal som sa ľudí ktory sa v tom vyznajú
Nikde nemám uvedené že " nájdete mi koľko dní atď atď "

@anonym_autor ved sa pytas presne tu otazku... jeden klik na nete

zalka
23. júl 2025

@anonym_autor 1 den

autor
23. júl 2025
@anonym_ea60ff

tak a uz tu mame davky :D...ak si chory sa predsa nepytas, kedy mas narok na pn, na nu mas narok vzdy. ked si chory.

@anonym_2cfd00
@sweet20
@anonym_ea60ff
Neriešim dávky ktoré okrádajú tento štát. Pýtam sa preto lebo predošlý zamestnávateľ za mňa nemocenské poistenie neplatil ,keď som to zistil hneď som ukončil pracovný pomer . Včera som sa zamestnal a dnes prišli výsledky z vyšetrenia a čaká ma náročná operácia a predpokladám že budem pn
Preto sa pýtam či môžem hneď druhý deň ísť na pn alebo operáciu odložiť a odpracovať viac dni aby som mal nárok na pn

anonym_ea60ff
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_2cfd00
@sweet20
@anonym_ea60ff
Neriešim dávky ktoré okrádajú tento štát. Pýtam sa preto lebo predošlý zamestnávateľ za mňa nemocenské poistenie neplatil ,keď som to zistil hneď som ukončil pracovný pomer . Včera som sa zamestnal a dnes prišli výsledky z vyšetrenia a čaká ma náročná operácia a predpokladám že budem pn
Preto sa pýtam či môžem hneď druhý deň ísť na pn alebo operáciu odložiť a odpracovať viac dni aby som mal nárok na pn

@anonym_autor chudak zamestnavatel, ......

autor
23. júl 2025
@anonym_ea60ff

@anonym_autor chudak zamestnavatel, ......

@anonym_ea60ff zamestnávateľ bol oboznámený s tým že mám zdravotný problém ktorý je v štádiu riešenia a že sa čaká na výsledky.

anonym_ea60ff
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_ea60ff zamestnávateľ bol oboznámený s tým že mám zdravotný problém ktorý je v štádiu riešenia a že sa čaká na výsledky.

@anonym_autor a aj napriek tomu ta zamestnal? no to je asi zazrak ale tak prvorade je zdravie.

zalka
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak sa zamestnás na tpp tak hneď máš nárok na platenú PN.
Pri zamestnaní na dohodu to neplatí, SP zvykne pravidelnú dohodu zmeniť na nepravidelnú ak hneď začne PN.

balerina2025
23. júl 2025
@zalka

Pri zamestnaní na dohodu to neplatí, SP zvykne pravidelnú dohodu zmeniť na nepravidelnú ak hneď začne PN.

@zalka toto fakt mozu?socialka to menit ?

zalka
23. júl 2025
@balerina2025

@zalka toto fakt mozu?socialka to menit ?

@balerina2025 stáva sa, hlavne ak zamestnávateľ par dnovu dohodu ukončí u zamestnanca nástupom na PN

zuzap33
23. júl 2025
@zalka

@zalka uplne zla informacia. Uz aj z dohody sa vyplaca PN.

simona1998
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ahoj, ja som išla po tyzdni na Pn 🙂 a mala som minimálnu ale mala 😁😀 u zamestnávateľa som predtým brigádovala a keď som začala pracovať na zmluvu , tak hneď o týždeň som išla na operáciu .

zalka
23. júl 2025
@zuzap33

@zuzap33 nie z každej dohody platíš nemocenské odvody TJ. Nie z každej dohody a všetci majú nárok na PN... Ja mam dobre informácie.

lucka_ke
23. júl 2025

mimo PN - ak sa dá operácia odložiť tak počkaj kým sa trochu ochladí, v teple sa horšie hoja rany a sami lekári neodporúčajú operácie (samozrejme ak to nie je akútne)

billy_jean
23. júl 2025

Nárok na PN máš od prvého dňa trvania pracovného pomeru. Predpokladám, že si sa pýtal na dávky počas PN. Aj na tie máš nárok od prvého dňa. Tebe treba nevyhnutnú operáciu a ty by si to odkladal, kým nebudeš mať nárok na dávky PN?

melanta
23. júl 2025
@zuzap33

@zuzap33 je niekoľko typov dohôd a nie z každej dohody sa platia odvody NP. Takže úplne zlú informáciu píšeš ty.

knmmch
23. júl 2025

@anonym_autor Nárok na nemocenské (PN) má osoba, ktorá je nemocensky poistená a je uznaná za dočasne práceneschopnú. Okrem toho musí spĺňať aj ďalšie podmienky, ako je napríklad minimálna dĺžka nemocenského poistenia a zaplatenie poistného.
Podmienky nároku na PN:
Nemocenské poistenie:
Poistenec musí byť nemocensky poistený (zamestnanec, SZČO s dobrovoľným poistením).
Dočasná pracovná neschopnosť:
Musí byť uznaný za dočasne práceneschopného z dôvodu choroby, úrazu, alebo karantény.
Minimálna dĺžka poistenia:
Poistenec musí byť nemocensky poistený minimálne 270 dní v posledných dvoch rokoch pred vznikom PN.
Zaplatené poistné:
Musí mať riadne a včas zaplatené poistné na nemocenské poistenie.
Ochranná lehota:
V prípade zániku nemocenského poistenia (napr. ukončenie pracovného pomeru) môže vzniknúť nárok na PN v rámci ochrannej lehoty.

balerina2025
23. júl 2025
@zuzap33

@zuzap33 nepis blbosti

zalka
23. júl 2025
@knmmch

@anonym_autor Nárok na nemocenské (PN) má osoba, ktorá je nemocensky poistená a je uznaná za dočasne práceneschopnú. Okrem toho musí spĺňať aj ďalšie podmienky, ako je napríklad minimálna dĺžka nemocenského poistenia a zaplatenie poistného.
Podmienky nároku na PN:
Nemocenské poistenie:
Poistenec musí byť nemocensky poistený (zamestnanec, SZČO s dobrovoľným poistením).
Musí byť uznaný za dočasne práceneschopného z dôvodu choroby, úrazu, alebo karantény.
Poistenec musí byť nemocensky poistený minimálne 270 dní v posledných dvoch rokoch pred vznikom PN.
Zaplatené poistné:
Ochranná lehota:
V prípade zániku nemocenského poistenia (napr. ukončenie pracovného pomeru) môže vzniknúť nárok na PN v rámci ochrannej lehoty.

@knmmch zavádzajúce info...
270 dní poistenia potrebuje dobrovoľné poistená osoba aby mala nárok na PN

Povinná poistená osoba... Zamestnanec a szco ma nárok na nemocenské dávky hneď ako vznikne poistenie, oni nemusia mať splnenú podmienku 270 dní poistenia

tiika
23. júl 2025
@knmmch

Podmienky nároku na PN:
Nemocenské poistenie:
Zaplatené poistné:
Ochranná lehota:

@knmmch 270 dni poistenia pre koho? Ona je zamestnanec. Bolo by lepšie nedávať všeobecne asi neúmyselne no zavádzajúce informácie.

anonym_28891e
23. júl 2025
@billy_jean

Nárok na PN máš od prvého dňa trvania pracovného pomeru. Predpokladám, že si sa pýtal na dávky počas PN. Aj na tie máš nárok od prvého dňa. Tebe treba nevyhnutnú operáciu a ty by si to odkladal, kým nebudeš mať nárok na dávky PN?

@anonym_autor
@billy_jean začiatkom júla sme do zamestnania 5ludí, traja z nich sa dali po dar dní na dlhodobú PN. Radosť mať takých zamestnancov čo vedia, že ich čaká operácia, zamestnajú sa a na druhý deň neprídu...

anonym_ea60ff
23. júl 2025
@anonym_28891e

@anonym_autor
@billy_jean začiatkom júla sme do zamestnania 5ludí, traja z nich sa dali po dar dní na dlhodobú PN. Radosť mať takých zamestnancov čo vedia, že ich čaká operácia, zamestnajú sa a na druhý deň neprídu...

@anonym_28891e suhlasimm, nie je to fer voci zamestnavatelovi.

billy_jean
23. júl 2025
@anonym_28891e

@anonym_autor

@anonym_28891e čo ti poviem bežná prax. A prvých 10 dní hradí zamestnávateľ. Ja by som ho ukončila, že keď sa dá do poriadku, nech sa ozve.

anonym_ea60ff
23. júl 2025
@billy_jean

@anonym_28891e čo ti poviem bežná prax. A prvých 10 dní hradí zamestnávateľ. Ja by som ho ukončila, že keď sa dá do poriadku, nech sa ozve.

@billy_jean tak ja verim ze takym vychcalkom rozvezuju PP hned ako sa hodia na PN.

autor
23. júl 2025
@anonym_ea60ff

@billy_jean tak ja verim ze takym vychcalkom rozvezuju PP hned ako sa hodia na PN.

@anonym_28891e
@anonym_ea60ff
@billy_jean
@anonym_ea60ff zamestnávateľ bol informovaný o zdravotnom stave , vedel že sa čaká na výsledky a že v prípade potvrdenia bude nutná operácia Súhlasila stym som bol aj prijatý . Čiže to není tak že ahoj dnes som tu a zajtra má už neuvidíte lebo chcem len pnku.

anonym_ea60ff
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_28891e
@anonym_ea60ff
@billy_jean
@anonym_ea60ff zamestnávateľ bol informovaný o zdravotnom stave , vedel že sa čaká na výsledky a že v prípade potvrdenia bude nutná operácia Súhlasila stym som bol aj prijatý . Čiže to není tak že ahoj dnes som tu a zajtra má už neuvidíte lebo chcem len pnku.

@anonym_autor nemusis sa ospravedlnovat.

Strana
z2