Koľko eur si pýtať na pohovore?
Ahojte. Pred mesiacom som posielala životopis do jednej firmy. Ozvali sa, že ma nepozývajú na pohovor. V hrubom tam bola mzda 870€. Dnes mi volali, že ma pozývajú na pohovor ale na inú pozíciu. Neviem nič o nej a ani za aký plat. Moja mzda v predchádzajúcom zamestnnaní bola 795€ ale na tej pozícii to bolo dosť málo. Neviem sa pripraviť nakoľko neviem o akú prácu ide. Veľmi mi to nechceli povedať, taký rýchly telefonát ro bol. Vobec som to nečakala tak som to aj hned potvrdila. Ale zas nechcem pod 800€ v hrubom ist. Že či mám povedať od do. Viete mi poradiť ďakujem
@fokuska cista mzda je dana, potom priplatky a zrazky sa odratavaju (a tam su danove bonusy, listky a ine veci). Samozrjeme neexisutje aby im to presne sadlo na cent.. ved tam budu aj priemery kadejake, dovolenky.. ale tak, asi pocitali v software iba nejaku zakladnu mzdu...
@simca06022011 Chces povedat, ze v zmluve bude uvedena cista mzda? A kazdy mesiac budu hrubu prisposobvat tak, aby vysla vzdy cista tak ako je v zmluve?? S takym niecim som sa este nestretla.
Ved vsetky priplatky a zrazky sa pocitaju z hrubej mzdy, takze toto nedava zmysel.
@fokuska urcite nebude, ale ked ona si pytala cistu takuto, tak asi jej len chceli dat vediet, kolko bude ta jej cista mzda..preto som napisala, ze neda sa to kazdy mesiac vykryt na presnu sumu.
AJ ked da sa.. lebo ja mam tak dohodnuteho skladnika, teraz ma to napadlo :DD, on ma fixnu hrubu mzdu vo vyske minimalky a cely zvysok je v premiách a tie vlastne upravujem, aby cista mzda vysla na tu sumu co su dohodnuty ;)
@simca06022011 Tak ale to co ty pises je uz ine - to su premie, kde vies upravovat vysku.
Ale oficialne na zmluvu to nie je tak, ze uvedie sa plat v cistom. Vzdy v hrubom, lebo z toho sa pocita vsetko ostaten 🙂
@fokuska samozrejme, ved píšem že tam nebude čistá.
@aylinn bohužiaľ aylinn vstávajú za toľko z postele ľudia. Je to úplne bežná mzda. Samozrejme záleží od regiónu.
@simca06022011 ja viem aj ja som kedysi tak robila dokonca v Bratislave a este presne tak ako som napisala nočne, 12tky, sviatky.vikendy za 630e a najom 650😂😂 nikdy viac ....
@aylinn hlavne všetci tí ľudia vo fabrikách majú 1300 v čistom 👍
@ivkazba to by som nikdy nenapísala, že nevstanem do práce za toľko a toľko (v Tvojom prípade konkrétne 2000€), ešte nevieš, ako zle raz môžeš dopadnúť (to Ti samozrejme neprajem) a možno budeš do práce vstávať aj pre minimálnu mzdu....lebo v živote dokáže odísť mladosť, zdravie, atraktivita, príležitosť ....V podstate tým trošku degraduješ aj iné povolanie, ktoré sú potrebné, nutné, žiadané, žiaľ za pár eur
(opatrovateľky, sestričky, predavačky, robotníci čo kopú kanále....)
Ked som robila personalistku bezne mi ludia strielali sumy na pohovore 1000 az do 3000. Ja chapem ze ludia sa snazia zarobit ale niekedy sa ozaj nevedia sebazhodnotit. Ked som im povedala,ze suma je minimalka plus pripkatky zrazu nikto pracu nechcel. Lenze co cakaju ked pracovali v rakusku a tu je Slovensko
@waitinka7 nie, ja ani náhodou žiadne povolanie nedegradujem. Ja si vážim upratovačku, predavačku v obchode (moja mam ňou je celý život), automechanika, sanitárov ktorí kúpu pacientov, atď. Poznám ľudí, ktorí zarobia menej ako tisícku a pritom sa cítia ako králi a upratovačka je pre nich doslova h***o. Pre mňa nie. A kto ma pozná vie. Ale ak som zvyknutá na príjem nad 3 či nad 4 tisíc, tak je logické, že nepôjdem robiť za 2 tisíc (apropo, často dostávam pracovné ponuky so mzdou okolo 2 tisíc a nikdy som takú neprijala, pretože prečo by som mala ísť robiť za výrazne menej ako mám roky). Robím biznis, kde vek nie je na škodu. Áno, netvrdím, môže sa mi stať niečo zdravotné, ale ak zo zdravotného hľadiska nebudem môcť robiť to čo robím, tak nebudem môcť robiť ani iné. Navyše, neplánujem pracovať do dôchodku. Takže áno, dovolím si s čistým svedomím povedať, že za menej ako 2 tisíc by som nevstala.
@xnatalkax nezobrala by som to uz z principu. Ak by mi niekto ponukol stravne listky ako benefit (ak samozrejme nie su v plnej miere hradene zamestnavatelom, tam by sme sa mohli bavit o benefite), tak u mna by skoncil s vyjednavanim. Pre mna by bol zamestnavatel - spekulant, u ktoreho o odmenach mozes akurat tak snivat. Co sa vlastne potvrdilo aj tvojou dalsou spravou, ze este isli pod 800€, ktore si navrhla ako minimum.
@princeznasevera ja som bežne mala na pohovore čerstvých absolventov manažmentu, ktorí chceli ísť robiť riaditeľov, lebo veď to vyštudovali, takže to vedia a pýtali si pomaly mzdu vrcholového manažéra. A boli veľmi sklamaní, keď som povedala, že mňa nezaujíma, čo majú vyštudované, ale ako sú ochotní a schopní makať a že manažérsku pozíciu v mojom tíme majú ľudia za odmenu a nie lebo niečo vyštudovali. S nereálnym pohľadom ľudí sa niekedy nedá nič urobiť.
@makova333 nie to nie je tak. To ja som napisala, ja musim ratat aj stym. Oni sa ma pytali kolko chcem nevedela som z hlavy povedat v hrubom kolko to je preto som povedala ze 800€ v cistom cca. A oni mali notebook a pozreli na nete kolko to je v hrubom asi. V predchadzajucom zamestnani som mala o 100€ menej takze toto je lepsie.
@simca06022011 Hmmm?? To snad nemyslis vazne. Mas hrubu mzdu napr. 1000 eur- k tomu sa pripocitaju priplaky, bonusy, odmeny, mimoriadne prispevky, penazne nebeniftiy atd - a z tejto vyslednej sumy sa pocita odvod do ZP, NP, dochodkove poistenie, v nezamestnanosti, odrata sa nezdanitelna polozka, po odratani nezdanitelnej sa vypocita dan... a cista mzda je ten zvysok co ti po tom vsetkom ostane.
@evita2176 Toto nemusi byt velmi stastny sposob. Ked sa pytaju kolko ziadas, tak predsa sa vies rozumne ohodnotit a tu sumu aj zdovodnit. Potom mozu povedat oni kolko vedia dat a bud sa dohodnete alebo nie.
Ak sa uchadzac silou mocou snazi vyhnut otazke a neodpovedat, len skusa a kolko date? a nakolko si ma vy cenite? a kolko ste ochotni vy platit za moju pracu? tak je to signal, ze sa snazi len vyzmykat co sa da, ale nie je schopny realne zhodnotit - toto viem, take mam skusenosti, toto je moja cena, lebo... pripade v tom rangi som ochotny vyjednavat.
Kto pozna svoju hodnotu a ma ju cim podlozit, ten nema problem povedat konkretnu sumu/rozsah.
@fokuska ano mas pravdu ale nemam cas tu sediet a skratila som to. Samozrejme ze viem co som schopna a viem sa ocenit a pod urcitu hranicu nepojdem a ked sa spytaju tak si viem aj vypytat nakolko aj v mojom zivotopise sa docitat kde som robila a na akych poziciach. A v zahranici sa tiez musi odovzdavat referencie od byvalych zamestnancov v ktorych su chytaky a kto sa rozumie trosku v referenciach vie ako v nom citat.
Tak asi man nakoniec viac stastia ako rozumu ked mi prisla zmluva na väcsiu sumu ako sme sa na pohovore dohodli😅😅
@ivkazba wau, super. Ja na to nemam nervy a vzdy sa zlaknem, ze potom uprednostnia ineho

@xnatalkax Prosim ta a ako oni vedia kolko ti to vyjde v cistom? Ako to hned vypocitali? Je to nanajvys zvlastne, lebo vzdy sa hovori o hrubej mzde.