Koľko mesačne fakturujete ako živnostník?
Ahojte, tým že nás čaká druhá vlna konsolidácie, mi napadlo či sa nepodelíte v akom odbore "podnikáte" a koľko cca faktúrujete mesačne a vaše aktualne odvody. 🤍
Ďakujem každemu kto sa podelí
fakt si myslis, ze takto sa ti tu verejne niekto prizná? Ved sa porad s uctovnickou, ako je to pre teba najvýhodnejšie.
@anonym_autor 1. Otázka fakturujem veľa 2. Otázka odvádzam málo 3. Podnikám v správnom sektore
Mňa zaujíma, k čomu konkrétne ti budú takéto informácie. V čom ti pomôžu? Toto by si mohla ty zodpovedať.
Ja podnikám v headhuntingu, faktúrujem veľa, bola by to pre teba podľa mňa úplne zbytočná informácia, odvody platím nad 500 eur (konkrétna suma je tiež podľa mňa pre teba úplne nepodstatná informácia.

@anonym_autor ty asi nebudes zivnostnik ze? Ak by si bola, tak vies, ze odvody sa pocitaju z prijmov v predchadzajucom roku, teda z danoveho priznania za predch.rok.... cize niekto moze fakturovat aj 0 v danom mesiaci, ale odvod platit aj 500, lebo tak mu bol urceny. A teda ja fakturujem tolko, kolko odrobim, a odvody platim tolko, kolko mi vymerala SP a ZP.
No zalezi od mesiaca aky je :D ale od 3,5 do 4 tisic a prvy rok mas zadarmo socialku (to uz tiez nebude platit od noveho roka. Takze zatial len zdravotnu 107e
@anonym_autor a prečo by ti toto niekto vešal na nos?
Komunikovať o plate je veľmi tenký ľad 😅😇😇😇

@anonym_autor 😀😀