Koľko môžem reálne zarobiť na Youtube?
Ahojte 🙂 koľko reálne sa zaraba na youtube? Ak ma video sledovatelov, like, share ak odoberajú ľudia kanál.. nenašla som to na Google tak sa pýtam tu, lebo vy tu viete všetko 😉 dakujem
je to veru beh na dlhu trat 🙂 nie je to pre kazdeho. no a spravit to tak, aby si zaujala tolko ludi, to musis robit ozaj zaujimavy obsah. a to nehovorim o tom case, ktory pri tom stravis 🙊
YouTube je už dávno mŕtvy, teraz ficia reelska a TikTok
tutok to podrobne rozobera ze jaka to je kuleha
Dakujem všetkým. Nuž, na to načo som to chcela ja, je to až moc komplikovane😅 takže do toho zrejme nejdem.
Dnes uz nezarobis na Youtube ziadno. Lebo Youtube uz je mrtvy, ludia nemaju cas sledovat hodinove videa, kde im niekto kozmetiku ukazuje ako 10 rokov dozadu. Dnes frci instagram, reelska, storycka, kde je vsetko bleskovo a zabere to menej casu. Ano, su ludia, co sa este aj dnes vedia uzivit aj na Slovensku alebo v CR ako "content creator", ale ti maju desiatky tisic sledovatelov. To je realne celodenna praca, strihanie videy, napady, celkovo ten content, instagram, spoluprace ak nejake su, tie firmy tiez chcu vystupy. Plus sledovat trendy, aby si nebola sto rokov za opicami. Casy Chiary Ferragni s milionom sledovatelov na Youtube su prec. Preto uz aj vela ludia na Youtube netoci, je to strata casu a male dosahy.
Co dokazes ponuknut, co este nie je? To by si musela mat skutocne unikatny obsah, ktorym zaujmes, reklamy, aby si mala vobec dost followerov. Tam rozhoduju na YT aj lajky, zhliadnutia, komentare, to vsetko video posuva vyssie a ma sancu ho vidiet viac ludi.
A nie, za seriozne youtuberky nepovazujem dievcata, co tocia sprchove gely balea kazdy mesiac ako spotrebovane produkty a maju tak 10 odberatelov.
@ssimusska tiez si myslim ze to nie je jednoducha praca a hlavne to zabera aj dost casu a nervov so strihanim videi a ked nahodou ti hapruje pc alebo internet..dalsia vec kym nazbiera clovk tych odberatelov sledovatelov..no je to bud na dlhu trat alebo potom sa da zaujat aj inak 😅 napr shopalholic adele 😂
dá sa ale trba zaujať a naozaj sa tomu venovať, kontent moda, make up a taketo kraviny mna osobne by vobec nezaujal, sledujem čisto umenie, krimy a najmä tých ktorí sa venuju historii a osobnostiam a cestovatelia , tak že záleží o čom chceš točiť, ale na modu ,varenie a pod su dnes skôr krátke šoty na Instagrame a pod.
Ja si myslím, ak ťa napr bavia najnovšie počítačové hry, môžeš ich live streamovať buď na YouTube alebo na Twitchi a z toho mať zárobok - obidve platformy majú možnosť mať predplatiteľov a aj jednorazové finančné dary (toto asi len twitch) 🙂 stream následne vieš šupnúť na YouTube a ďalej zarábať na videniach 🙂
Ahoj, uz je to starsie, ale ze odpisem. Veľmi závisí od druhu kanála (pre deti, gaming, atd). Ja mam detsky youtube kanal, a za kazdych 1000 zhliadnutí zarobim asi 0.35-0.4 eur, čiže nie veľa🙂
Ale youtube dokaze zarobit aj oveľa viac, ked si zvolis iny niche. Ak potrebuješ viac informácií, kľudne sa ozvi

Pardon za dlhší príspevok, ale cez chat gpt sa dá zistiť už skoro všetko.
1. Príjem z reklamy (AdSense) – hlavný zdroj príjmu
YouTube platí tvorcom cez program YPP (YouTube Partner Program), keď máš viac než 1 000 odberateľov a 4 000 hodín sledovania za posledný rok.
• RPM (Revenue Per Mille) – koľko dostaneš za 1 000 zhliadnutí. Toto je reálny príjem pre tvorcu (po odpočítaní podielu YouTube).
• RPM sa bežne pohybuje od 0,50 € do 5 €, ale môže byť aj viac (napr. ak robíš obsah pre podnikateľov, finančný svet, tech – tam môže byť RPM aj 10–20 €).
Príklad:
• Ak máš video so 100 000 zhliadnutiami a RPM 3 € → zarobíš približne 300 €.
• Ak by si mala 1 000 000 zhliadnutí a RPM 4 € → to je 4 000 €.
⸻
2. Like, komentáre, zdieľania, odbery
Tieto veci nezvyšujú priamo zárobok, ale pomáhajú videu, aby sa dostalo k väčšiemu publiku. Tým pádom viac zhliadnutí = vyšší príjem.
⸻
3. Sponzorské spolupráce
Toto je často najväčší zdroj príjmu pre väčších YouTuberov.
• Sponzor ti zaplatí za spomenutie produktu alebo značky.
• Môže to byť od 100 € až po tisíce € za jedno video, podľa toho, aký máš dosah a cieľovku.
⸻
4. Merch, Patreon, affiliate odkazy
• Predaj tričiek, kurzy, Patreon podpora od fanúšikov, odkazy na produkty (napr. z Alzy, Amazonu).
• Aj tu sa dá zarobiť pekne, ale treba mať komunitu.
⸻
Reálny príklad:
Slovenský alebo český YouTuber s 50–100 tisíc odberateľmi môže mať:
• cca 500–1 500 € mesačne z reklamy
• plus spolupráce, ktoré môžu pridať ďalších 1 000 €+