Koľko naozaj zarábajú MLM predajcovia?

cinamood_
29. dec 2023

Zaujimaju ma tie ktore predavaju systemom MLM alebo pyramida, zakazdym sa stretnem s inym nazvom.
Niektore produkty sama pouzivam, vyhovuju mi, viem si predstavit im robit marketing a ponukat dalej.. To co ale vsetky tvrdia na socialnych sietach mi pride klamlive az zavadzajuce. Nehovoriac o tom ze kazda z tych zien je na materskej a maju chalapa kt. ich samozrejme zivy.
Teda napr. moja dobra kamaratka sa venuje tradingu, svato svate prisaha ze zarobi od 1500€ vyssie, jej muz maka vo fabrike, jeho pozicia je tak do 1300€/mes. Keby to bola pravda preco on stale chodi do roboty (3 smeny dokonca) a nerobi aj on trading ? Alebo si nenajde nieco ine.
Kozmetika ako Farmasi, alebo LR tiez hovoria o nadstandarte ale je to naozaj tak?
Kolko sa teda realne da zarobit v takomto systeme ? Ake su vase realne skusenosti?

lavender94
29. dec 2023

@cinamood_ tak ten chlap môže byt v tradingu neznalý, môj to tiež chvíľu skúšal a aj keď si prišiel na fajn peniaze občas,neznamená to, ze ja to budem robiť tiež len pre to ze sa na tom dá zarobiť viac ako tam kde pracujem. MLM podľa mňa ako brigádka k práci fajn, ale že by sa tým dalo živiť pokiaľ nie si známejšia osoba si nemyslím. Lebo keď ta ľudia nepoznajú tak je to o tom, ze ty ich musíš cielene otravovať aby si ta vôbec všimli

mikadooo
29. dec 2023

@cinamood_ ja som robila mlm popri škole a nezarobila som ani na slanú vodu. Nie som ten typ. Známa robí Avon a robí to popri normálnej robote sestričky, ak má z toho 100e mesačne, tak je to veľa. Robí to už viac než 10 rokov, berie to ako privyrobenie, ale určite by kvôli tomu nenechala robotu, lebo vie, že by sa neuživila. Ak si myslíš, že by ťa to bavilo, pokojne vyskúšaj popri práci... Zas až také vysoké vstupné náklady tam nie sú, že by si na tom skrachovala, keby ti to aj nešlo.

heln
29. dec 2023

@cinamood_ zavisi to od toho aky si typ cloveka a kolko tomu dokazes venovat. su ludia, ktorych ked vyhodis dverami pridu oknom, ktori sa dokazu stale vtierat, su komunikativny, stale nieco ponukaju, odmietnutie pre nich nic neznamena, su to ludia co ti dokazu predat aj teplu vodu, ti si vedia zarobit, ak nie si ten typ, tak je to len zabava popri praci.

deniska2706
29. dec 2023

Ja som kedysi pracovala v poisťovni na spôsob MLM s výplatu som si vždy vedela určiť sama podľa toho koľko sa mi chcelo robiť
Niekedy som cely mesiac nerobila nič a posledný týždeň som makala 😂🙈 vždy som mala okolo 2500
Ale takto to nemusí fungovať aj inde 🤷🏻‍♀️

mima172
29. dec 2023

Podľa mňa záleží aj od produktu. MLM je aj Oriflame a pod a na tom sa už ťažko niečo zarobí. My s mužom robíme niečo na štýl MLM, nezarobíme veľa, lebo ani jeden z nás nie je taký ten typický predajca, ktorý otravuje a nevadí mu to. My s tými produktami reálne 2 roky žijeme, používame ich, keď sa niekto na niečo spýta tak odpoviem a skôr fungujeme tak, že sa ľudia ozvu skôr nám, lebo im Janka, Zuzka, Ferko povedali, že s niečím robíme a vieme poradiť. Pod seba nehľadám ľudí vôbec, na to nie som povaha. Potenciál to má veľký, no ja som lenivá makať na tom a bez práce nie sú koláče 😁

maris5
29. dec 2023

Tie ktore su tam uz dlhsie a maju pod sebou kopec bab tak mozu nieco zarobit.
Jedna nemenovana influ, ktora to tiez robi a nema problem hovorit otvorene, sama vravi, ze objednavky prudko klesli a je to bieda.
Kamoska robi uz roky rokuce herbalife a robi to popri robote, aj zhanala dalsie baby pod seba a nikdy neostala bez TPP aj ked mala obdobie, ze jej to paradne vynasalo.

11bodka11
1. jan 2024

Svagrina robi LR a podla mna zarobi malinko. Urcite nie namiesto TPP. Napr taka Bubliemirka robi s Farmasi a ta zaraba brutalne na tom.