icon

Koľko sa platí pri odchode bankára počas skúšobnej doby?

erinka1987
10. mar 2022

Ahojte, je tu reálne niekto kto ma skúsenosti s prima bankou ako zamestnávateľom a odchodom pocas prvých 3 mesiacov?

anniex
10. mar 2022

Počas prvých troch mesiacov si v skúšobnej lehote a môžeš z akéhokoľvek dôvodu ukončiť pomer so zamestnávateľom rovnako ako on s tebou …myslím že tam je len nejaké lehota zákonná kedy musíš dať výpoveď nejaké 2-3 dni a myslím že ohľadom toho je to paragraf 42 ale nie som si istá na 100%

erinka1987
autor
10. mar 2022

@anniex väčšinou to tak chodí len oni si už dávajú podpisovať papier na náhradu škody 1900 eur a k odíde človek skôr ako rok.. za školenia a čas co do vás investujú.. ce zle ..
A ze skúšobná doba

anniex
10. mar 2022

@erinka1987 pracujem v banke …síce inej , ale o tomto som nepočula a je to dosť veľká suma …potom ti ostáva jediná vec možno prejsť si školeniami dať výpoveď a ísť na PN …určite sa to dá nejako obísť len ťažko mi je sa k tomu vyjadrit keď nie som právnik a nevidela som ako je to zakomponované v zmluve 🤔🤔🤔

anniex
10. mar 2022

@erinka1987 a rok aj na PN je dlhá doba zas na druhej strane 🤔 … nevieš sa obrátiť na nejaké ich odbory alebo niečo take ?

matkahelka
10. mar 2022

@anniex uz to tak celkom nefunguje. su korporaty (a aj niektore banky), kde ak clovek odide pocas prvych 3.mes., vymahaju od neho nahradu toho, co do neho investovali - skolenia, kurzy, atd.
@erinka1987 u nas - nie banka, ale medzinarodny korporat - to je 2000€

erinka1987
autor
10. mar 2022

@anniex v pracovnej zmluve to nieje ani sa nespomína dodatok.. pamätám si ze mi dávala podpisovať nejaký papier, len ci to nebude skôr psychologického charakteru na odstránenie.

erinka1987
autor
10. mar 2022

@matkahelka v mojom prípade je to rok, čo je dlhá doba..

anniex
10. mar 2022

@erinka1987 predsa len musíš mat aj ty doma to čo si podpísala 🤔🤔🤔

erinka1987
autor
10. mar 2022

@anniex ved toto že to bolo v jednom rovnopis mne kópiu nedala.. :/

danica2711
11. mar 2022

@erinka1987 ten "nejaký papier", čo si podpísala, si si mala vyžiadať hneď, nešlo o guličky, musíš mať predsa kópiu z toho, čo si podpísala. Bez toho ti nikto neporadí, keď ani ty vlastne presne nevieš, čo si podpísala. Skús si kópiu vyžiadať dodatočne