icon

Koľko si účtovať za upratovanie domácností?

16. sep 2024

Prosím viete cca akú taxu si pýtať? Opatrujem u rodiny. A dohodli sme sa najnovšie, že by som upratovala. No, nemám páru o cene. Či od hodiny, alebo úkonu... Napr. Okno... Cena... Ďakujem za rady

martinkatinka
16. sep 2024

A to budes robit popri opatrovani, ci to budes mimo tych hodin, co mas opatrovat?

autor
16. sep 2024

@martinkatinka môžem aj tak, aj tak. Neviem ako je lepšie.

autor
16. sep 2024

Mne by vyhovovalo v rámci času, čo opatrujem. Keďže dochádzam (cestujem)

autor
16. sep 2024

Aj tam spím, čiže 24 hod.Starostlivosť

laurika999
16. sep 2024

Záleží aj od lokality

autor
16. sep 2024

@laurika999 západné SK

autor
16. sep 2024

@laurika999 nie BA, menšie mesto na zap. SK

tiezjedna
16. sep 2024

ja by som asi navýšila súčasnú hodinovú taxu, neviem v akých číslach sa pohybuješ, ani o aký rozsah prác by sa jednalo...

martinkatinka
16. sep 2024

Tiez zrejme viac na hodinu

autor
16. sep 2024

@tiezjedna mne je hlúpe pýtať hodinovú taxu, keďže tam som. Ale skôr by som dala napr.okno 10€. Len neviem, či je to ok. Zase nechcem sa ani podceniť. Okno na rodinnom dome

autor
16. sep 2024

Aj mi je hlúpe pýtať veľa, no....

martinkatinka
16. sep 2024

Tak urob ako chces. Je to praca navyse.

autor
16. sep 2024

Ale zase dám strihať psa 20€ 40 min. 🤔.

autor
16. sep 2024

Js naozaj rada pomôžem, len nechcem sa pod hodnotiť v tejto ťažkej dobe, ale ani nadhodnitiť. Stará škola som🙂

guudy
16. sep 2024

Dohodnite sa na sume za den/tyzden/mesiac s tym, ze si presne dohodnete pocet hodin opatrovania a presny rozpis a objem domacich prac, ktore spravis. A za mna nekombinovat opatrovanie s upratovanim, lebo potom ani jedno nebudes robit poriadne.

svetlonos
16. sep 2024

No to je také... Napriklad som umyvala bezne "spinave" okná, ktoré sa umývajú pravidelne a terasové veľké teda 4x3 metre - teda pol steny. A tie umyvali 2x rocne ochrane od 2 deti do 3 rokov, plus z vonku zaspinene od malovky.
To je brutálny rozdiel. Takže ideálne je mat určenú sumu na hodinu. Pozri aké ceny maju ma stránke hlidačky sk.
Kludne si urob na fb prieskum trhu, koľko sa berie.

autor
16. sep 2024

@guudy pravdu máš. Ja opatrujem. A robím veci naviac. Všimli si to. Preto mi to chcú platiť extra. Ja som proste stará škola, tak naučená.

autor
16. sep 2024

@guudy opatrujem poriadne. Tam je extra spokojnosť

guudy
16. sep 2024

To je super, tiez by som to ocenila 🙂 Tak si sadnite a dohodnite sa.
Myslela som tym v rovnakom case opatrovat a upratovat 🙂

autor
16. sep 2024

@guudy ďakuje ❤️

guudy
16. sep 2024

Kazdopadne ukolova mzda je v pripade upratovania blbost podla mna. Nasa upratovacka dostava fixnu sumu za dohodnuty objem prac. Kym robi poriadne, tak je mi jedno, za kolko hodin to stihne 🙂

autor
16. sep 2024

@guudy oni si vždy všimli, že keď opatrujem, majú aj upratané. A preto ich napadlo, že mi to budú extra platiť. Aj veľké upratovanie. Okná a pod.

autor
16. sep 2024

@guudy keďže sú solídna rodina

tiezjedna
16. sep 2024

@autorka vieš čo, my sme mali slečnu, ktorá obsesívne milovala žehlenie, takže si vyložene vypýtala dosku, žehličku a koš prádla, keď mala prísť 😀 (využívali sme hlavne večer). A nechcela to platiť navyše. Keď sa ale ponúkla s upratovaním, tak som jej zdvihla hodinovú sadzbu o 2,50 € z vlastnej iniciatívy. Súhlasila. Ale bolo to pred 10 rokmi...