Koľko zarába vojak v armáde?
Viem si niekde pozriet, kolko sa zaraba v armade? Mala by som zaujem o pracu, ale na ich oficialnej stranke sa neviem dopatrat, kde to pozriet. Vsade pisu, ze to je volne dostupne, ale ja to neviem najst.
@thirstymonk tak vojak je praveze velmi dobre platene miesto. Mne to vyhovuje, nakolko som aktivny clovek a mat moznost kazde rano hodinu cvicit a rozhybat sa, je pre mna ideal.
No môj známy začínal na 800 v čistom 8 rokov dozadu.
@medda_beda Tak som ja začinal ako junior PHP developer. Akurát som neriskoval život svoj :D
Človeče, možnosť hodinu každé ráno cvičiť mám aj ja a to ani nemusím byť vojak :D
Keby som kvôli cvičeniu mala ísť za vojačku, ani ma z kresla nehne. Veď neťukaj teraz do mobilu, ale choď si zabehať 🤭
@vyrovnanaosoba nie je to len kvoli cviceniu. Ale nebavi ma robit za 800€ niekde v kancelarii, ked mam rada aktivny zivot. Kazdy podla svojich preferencii. To, ze teba by nehlo pohnut z gauca neznamena, ze iny by sa nepohol. A nemusis m rozkazovat, co mam robit, ked sa nudis, chod sa vyjadrovat k inej diskusii. Dakujem 🤐
Aktívny život.Kamarát v kasárňach strážil zbrane.
Fakt aktívna robota.
Obdivujem ľudí čo ich nebaví odsedieť si 8 hodín.
Ale väčšinou ste ešte nerobili robotu kde by ste sa nezastavili.
Odporúčam zahraničné sklady 😉.Neboj sa tam si nesadneš ani do 2 rána.
@thirstymonk Ja som v tej dobe mala 480 😅.
si zvykni na rozkazovanie,keď chceš byť v armáde 😀
Nuž nečakaj pečene holuby 😉 ak nemaš vysoku vojensku budeš začínať ako obyčajná vojačka.To čo sľubujú na bilbordoch sú krásne vety.Od veľa premenných to záleží na akom útvare si,čo budeš robiť.Obraz že som vojak mam veľa penazi a nič nerobim nieje pravda hoc bohužial ženy v armáde majú veľa vyhod oproti mužom.
@thirstymonk to sa dosť myslíš,vojaci sú najlepšie platený..potom sú policajti a na samom chvoste sú hasiči
@dualsense No len napíš aj ten nástupný plat 1200/1300 brutto u policajtov žeby nesnívala o 2000€ výplate.
Armada u nas nie je dvakrat o aktivite... to si kazdy tak predstavuje, ale realita je to, ze je to casto kancelarska robota, alebo robis nezmysly, lebo vybavenie a system su u nas nic moc. Realny priklad: kamos si myslel, ze u nas to bude ako navy seals, po 6 rokoch sa na celu vojensku karieru vykaslal, lebo az na par cviceni, ktore boli zaujimave, bud vypisoval papiere, alebo zametal dvor. Vyrastla som v panelaku, kde bol kazdy byt vojensky a jediny clovek tam realne nerobil ine ako kancelarsku robotu. Akoze pohodlne to je, v 45 vysluhovy dochodok za miernu robotu a raz za cas nocnu sluzbu, ale ak si predstavujes aktivny zivot, tak ta asi sklamem. Asi sa niekto dostane aj na misie samozrejme, ale asi take lahke to nebude, plus ako zenu ta urcite nebudu nikde posielat, kym budu mat muzov. Plus teraz je taka doba, ze vojnovy konflikt nebol asi nikdy viac na spadnutie, ze neviem ci by som sa do tej armady az tak hrnula.
Ja som mala pred 6 rokmi okolo 800e poviem ti ted že to nie je aktívna práca vždy. Sú dni keď presedis na kasární cely deň.. Aktívne dni sú len ak máš cvičenia.. Našla som ti vojak 2.st na fukcii strelec (to som bola aj ja) skús kuk https://budemvojak.sk/strelec/.. Smaozrejme hodnosťou potom rastie aj plat. Držím palce aby ti to vyšlo 🙂 nedaj sa hlavne odradiť.. Ak to chceš, choď do toho
@dualsense za hasičmi je ešte ZVJS, ale ma tých každý vždy zabúda .. 🙂
@andaluzia12 Neviem aký nástupný plat majú policajti, ale ZVJS má určite vyšší momentálne 👍
@dualsense No však a čo tvrdim dačo ine?
@mirka2418 možno záleží od ústavu, konkrétne v ÚTVOS RK dostane referent 1500 € v hrubom.
@andaluzia12 áno, tak nejako, dá sa to pozrieť na ich stránke, tam uvádzajú nástupné platy a syn tam začal robiť, tak viem, ale policajti asi majú nižší nástupný plat, či ?
@thirstymonk kto ju pošle na misiu? Tam sú také tlačenkyze, že sa tam nedostanú ani tí, ktorí by tam chceli ísť.
Musíš prejsť psychotestami, fyzickými testami a nakoniec zdravotnými, kde absolvujes aj pohovor u psychológa, nie je až také jednoduché sa tam dostať..
@kabinka11
keby vedeli, čo tie misie realne odnášajú, by sa pobrali a odišli z armády, hlavne ženy. Mne sa tak páčia tie stlačte reci, ze chcem ísť na misiu... Ti vojaci sa z misií vracajú minimálne s rozbitou psychikou na cimpr campr. Hlavne ak to prežijú a do smrti maju obraz kamaratovych časti tela a vnutornosti. Ešte sa pridá pocit bezmocnosti atd.
Ľudia veľmi preceňuju svoje schopnosti...
@svetlonos ale no, netrehanajme. psychika rozbita na cimpr-campr? to tak bolo mozno v afganistane. a to je tak vsetko. lebo vsetky ostatne misie su mierove a tam je taka tlacenica, ze dovi-dopo. a ano, mame v rodine vojaka. na misii na cypre sa krasne opalil, nabral svalovu hmotu, vykupal sa takmer denne v uzasnom tyrkysovom mori. a na tom cypre som bola na dovolenku, okolo tych ich kasarni sme sli. radost pozerat. luxusny travnik, krasne palmy, tenisove kurty, amfiteater. na mierove misie uplne bezne chodievaju za chlapmi aj zeny s detmi.
@kabinka11 presne tak. na misie su poradovniky a vsetci sa tam tlacia, lebo jeden plat im bezi ma SR a sucasne im bezi dalsi, ak su na misii. dovolenka zadarmo, 2x rocne za nimi mozu prist aj zeny s detmi a dovolenkuju spolu.

Kým si na slovensku, prdíš do stoličky v kasárni, tak zarobíš možno máličko viac ako policajt. Keď ťa pošlú niekde do prdele na misiu, vtedy to je pár tisíc mesačne. S rizikom, že už sa nevrátiš. V 45ke do vysluhoveho dôchodku. Radosť žiť. Vojaka by som nerobil, ale keby mi to došlo skôr, v dvadsiatke by som šiel za fizla. A to iste. V 45 do dôchodku... ach, to by bol život.