icon

Koľko zarábate?

21. júl 2025

Ked uz je tu konecne moznost odpovedat anonymne, nedame si statistiku kto kolko realne zaraba? Aby sme vedeli, ci nie je cas na zmenu prace, zlepsenie kvalifikacie alebo zvysenie platu?

1. Pozicia (prip. konkretna firma, ak chce niekto pomoct uchadzacom o pracu kolko si maju pytat)
2. okres (alebo mesto- ak je velke alebo stat - ak je to zahranicie)
3. plat v hrubom (pri zahranicnych doplnit, ake je zdanenie)
4. kto chce, moze aj detaily (polovicny uvazok, xyz rokov praxe, uzka specializacia, vek...).

Podnikanie a pasivny prijem nemusite pisat, to je individualne. Klasicki zamestnanci sa s tym nemozu porovnat.

Ja tu skisim tiez pridat svoj plat, ale neviem, ci mozem ako uplny anonym odpovedat na svoju anonymnu diskusiu.

anonym_2f26c0
22. júl 2025

Samozrejme s makkym i🙂

defulik
22. júl 2025
@anonym_f53ef6

Učiteľka na strednej škole, okres Nitra, plat brutto 1268€. Našťastie pasívny príjem okolo 2000€. Bez pasívneho príjmu by som nemohla učiť.

@anonym_f53ef6 prosim ten pasivny prijem mas z akej oblasti?

anonym_f53ef6
22. júl 2025
@defulik

@anonym_f53ef6 prosim ten pasivny prijem mas z akej oblasti?

@defulik, nehnuteľnosť. Mám ju len pár mesiacov, preto boli dve roboty, teraz len jedna.

anonym_e72ea6
22. júl 2025

Ja som celkom prekvapena z tych platov. podla toho ako ludia (moje okolie) zije by som povedala, ze sa zaraba viac..okolo vidim vela dovoleniek, vyletov, same nakupne centra, atd atd, teraz rozmyslam z coho to ti ludia tahaju.

defulik
22. júl 2025
@anonym_f53ef6

@defulik, nehnuteľnosť. Mám ju len pár mesiacov, preto boli dve roboty, teraz len jedna.

@anonym_f53ef6 dakujem, lebo aj ja idem ucit a rozmyslam co este k tomu

pieksamaki
22. júl 2025
@anonym_e72ea6

Ja som celkom prekvapena z tych platov. podla toho ako ludia (moje okolie) zije by som povedala, ze sa zaraba viac..okolo vidim vela dovoleniek, vyletov, same nakupne centra, atd atd, teraz rozmyslam z coho to ti ludia tahaju.

@anonym_e72ea6 úvery.......bez úveru sa neda začať....pokiaľ nezdediš...

kristak
22. júl 2025

@anonym_autor Gastro BB kraj dve práce jedna 1200e druhá cez voľné dni brigáda cca 800e

anonym_0f099d
22. júl 2025

Spediter, 1200 brutto, TT okolie, 2 roky praxe, 23 r.
31.7. koncim v sucasnej praci

sisska96
Autor odpoveď zmazal
anonym_f53ef6
22. júl 2025
@sisska96
Odpoveď bola zmazaná

@sisska96 veď vďaka tomu nemusím ťahať dve roboty, mám už veľa rokov.

sisska96
22. júl 2025
@anonym_e72ea6

@anonym_e72ea6 Však 2000 eur neni málo

katrin21
Autor odpoveď zmazal
anonym_d034c2
22. júl 2025
@anonym_74fbfb

Podľa odpovedí sú na tom najlepšie zubári a dentalni hygienici. A potom manageri, podnikatelia a IT. Ucitelia sú na úrovni predavaciek. To je hanba.

@anonym_74fbfb hej,veru....a hlavne ze im kazdy zavidi dovolenku a ze za co chcu zvysovat plat.

anonym_2f26c0
22. júl 2025

No tak ja si myslim ze v skolstve je to praveze uz celkom zaujimave. A ludia co odisli zo skolstva sa zacinaju vracat. Ak sa nebavime o absolventoch a nekvalifikovanych alebo najnizsie platove triedy. Ti to maju slabe. Ale kto nekvalifikovani to ma niekde super? Normalne kvalifikovany co si urobi atestacku a kredity atd. a odmeny moze mat 1500 az 2000 brutto. A 2x viac dovolenky ako v sukromnom sektore. To je fakt. Niekto kto je nekvalif. tu narieka aky su ucitelia chudobni. Ale dnes uz ti co sa trosku snazia az tak nie su. A kazdy si moze skusit sukromny sektor.

anonym_d4c0fd
22. júl 2025
@anonym_2f26c0

No tak ja si myslim ze v skolstve je to praveze uz celkom zaujimave. A ludia co odisli zo skolstva sa zacinaju vracat. Ak sa nebavime o absolventoch a nekvalifikovanych alebo najnizsie platove triedy. Ti to maju slabe. Ale kto nekvalifikovani to ma niekde super? Normalne kvalifikovany co si urobi atestacku a kredity atd. a odmeny moze mat 1500 az 2000 brutto. A 2x viac dovolenky ako v sukromnom sektore. To je fakt. Niekto kto je nekvalif. tu narieka aky su ucitelia chudobni. Ale dnes uz ti co sa trosku snazia az tak nie su. A kazdy si moze skusit sukromny sektor.

@anonym_2f26c0 Urobiť si v školstve atestácie, na to potrebuješ roky praxe, nejde to len tak a so školeniami musí súhlasiť vedenie školy, lebo ich potom musí zaplatiť. Zvyčajne povolia jedno ročne a platí si ho učiteľ. V realite za týchto podmienok trvá cesta na vrchol platového rebríčka 11- 15 rokov. To má žena 35 -38 rokov. Medzitým chce aj porodiť a to celý proces predĺži. A plat v čistom 1300 - 1500 je za toľké vzdelávanie úplný výsmech, keďže ten učiteľ nemá možnosť privyrobiť si ako napríklad lekár, že by si vzal nadčasy - dostať dnes v školstve platený nadčas je takmer nemožné.
Viac dní dovolenky ti je úplne na nič, keď sedíš doma a nemáš za čo cestovať,.lebo žiješ z mesiaca na mesiac. Rovnako aj, keď si sama a slobodná. A viac voľna majú aj iné profesie, prípadne majú homeoffice, kedy si stíhajú porobiť aj v domácnosti a nik im to nevyhadzujte na oči ako učiteľom.
V mladom veku potrebuje človek zarábať, keď chce zakladať rodinu, vziať si hypotéku a aj tie učiteľky to chcú. Práve takéto hlúpe názory ako máš ty, spôsobujú, že mnohí dobrí učitelia to vzdajú a idú inde. Veď, keď si niekto myslí, že pre učiteľa je dobrý plat suma po x-rokoch porovnateľná s tým, čo má predavačka či robotníčka niekde na linke, tak sa na to môžu...

anonym_0c0539
22. júl 2025
@anonym_efb57c

@anonym_1ebaef ale nevymizli, zo dve, zo tri tu mame. Len by som chcel vediet, kde ma ITckarka okolo 40r - 5.500 brutto v BA. Mozno na SZČO. Moj nalepsi SW development manager celeho vyvojoveho oddelenia, ktoreho som huntoval velmi dlho ma 5500 brutto. A to ma 30 rocnu prax.

@anonym_efb57c
Preco by som nemala ako 40-rocna takyto plat? Ja mam 21-rocnu prax v IT, po skonceni IT vysokej skoly. Ovladam cudzie jazyky.
A nechcela som tam este pridavat benefity, odmeny, nadcasy, len ten minimum co mam v zmluve.
Ak tvoj manager ma rovnaky plat ako ja, iste ze robi pre nejaku mensiu firmu, nie korporat. A je to rozdiel.

noone007
Autor odpoveď zmazal
anonym_47dffe
22. júl 2025

@anonym_autor Trnava, 2 roky prax bez VS. Logistika, kombinovaný customer service/nákup.
Dobrý mesiac 1800 v čistom (bonusy na základe KPI)

anonym_3dfa4f
22. júl 2025
@charlotte911

zdr.sestra s vysokou školou, nitr. kraj, v čistom 1100-1200 ako kedy, viac nepišem, neni to ambulancia, už tiež zvažujem robiť predavačku a žiadna zodpovednosť za život ľudí

@anonym_autor McDonald's, okolo 110- 1200 v čistom. TTP, každý mesiac si môžem určiť tri dni kedy nechcem pracovať, a časové voľno -hodiny, ktoré nechcem byť v práci

vienala
22. júl 2025
@anonym_77ab0a

Controlling, NR kraj, 1250€ v cistom na 80% uvazok, full HO
Znie dobre, ale agenda je velmi rozsiahla a realne v drvivej vacsine odmakam viac nez 100% uvazok. Zmenila by som, avsak HO ma tu zatial drzi.

@anonym_77ab0a môžeš, prosím, napísať, v akej firme pracuješ, ak to nie je tajné? Aj do súkromnej správy, ak by si chcela. Pozerám sa po nových možnostiach v tejto oblasti a regióne, tak by sa mi info hodila. Ďakujem.

anonym_f724c6
22. júl 2025

Učiteľka BA, 45, najvyšší mozny tabuľkový plat s 2 atestaciami, kredity, triednictvo - 1450 priemerne v čistom mesacne

Baví má to a môžem to robiť
Manžel CEO vo veľkej firme, plat odráža jeho prínos aj finančný pre firmu, 18 000 v hrubom mesačne plus odmeny ročne cca 60-120 000 eur (podľa zisku firmy, všetci zamestnanci dostávajú percenta)

mooonika1975
22. júl 2025
@anonym_d4c0fd

@anonym_2f26c0 Urobiť si v školstve atestácie, na to potrebuješ roky praxe, nejde to len tak a so školeniami musí súhlasiť vedenie školy, lebo ich potom musí zaplatiť. Zvyčajne povolia jedno ročne a platí si ho učiteľ. V realite za týchto podmienok trvá cesta na vrchol platového rebríčka 11- 15 rokov. To má žena 35 -38 rokov. Medzitým chce aj porodiť a to celý proces predĺži. A plat v čistom 1300 - 1500 je za toľké vzdelávanie úplný výsmech, keďže ten učiteľ nemá možnosť privyrobiť si ako napríklad lekár, že by si vzal nadčasy - dostať dnes v školstve platený nadčas je takmer nemožné.
Viac dní dovolenky ti je úplne na nič, keď sedíš doma a nemáš za čo cestovať,.lebo žiješ z mesiaca na mesiac. Rovnako aj, keď si sama a slobodná. A viac voľna majú aj iné profesie, prípadne majú homeoffice, kedy si stíhajú porobiť aj v domácnosti a nik im to nevyhadzujte na oči ako učiteľom.
V mladom veku potrebuje človek zarábať, keď chce zakladať rodinu, vziať si hypotéku a aj tie učiteľky to chcú. Práve takéto hlúpe názory ako máš ty, spôsobujú, že mnohí dobrí učitelia to vzdajú a idú inde. Veď, keď si niekto myslí, že pre učiteľa je dobrý plat suma po x-rokoch porovnateľná s tým, čo má predavačka či robotníčka niekde na linke, tak sa na to môžu...

@anonym_d4c0fd do bodky presne môj názor

anonym_797464
22. júl 2025

44 rokov, VS vzdelanie III. stupna, odborny asistent na univerzite - 11 rokov praxe ako vysokoskolsky ucitel, plny uvazok. Predtym vyskumny pracovnik. Necelych 1200€ v cistom. Odmeny vynimocne, ak rozpocet fakulty dovoli 😒

anonym_0fc325
22. júl 2025
@anonym_eaa673

@anonym_0b4d9c tak uz na to naozaj naštartovalo. Ľuďom je neustále podsúvané akí sú lekári nenažranci, hovno robia, naschvál zabíjajú ľudí, pýtajú stále zvýšenie, ale realitu nik nepovie. Realitu toho, že absolvent robí robotu za starých aj za seba, hodia ho do služieb, kde je buď sám alebo ak aj nie je, boji sa zobudiť staršieho, aby ho nenahneval za blbosť, zodpovednosti až až, milión hodín odrobených sviatky, piatky, vikendy, neustále osočovanie od pacientov, nonkompliantní pacienti, sťažnosti….a to všetko za smiešne peniaze. Ostatné čo si zmienila už ani netreba opakovať. Je to krásna robota, ale náročná fyzicky aj psychicky a často extrémne podhodnotená. Nie, skutočne každý doktor nezarába 5k+, nemá Mercedes, vilu s bazénom a ani nechodí po trópoch, lebo nemôže - musí slúžiť totiž aj v lete alebo na Vianoce. Plus nekonečné vzdelávania, kongresy, zbieranie kreditov aj počas MD a RD (a čo že máš decko a možno je choré, musíš sa vzdelávať inak pokuta)….nestazujem sa, len keď hovoríme “A”, nech pekne ľudia vedia aj “B”.

@anonym_eaa673 mama zomrela v nemocnici, ani lekári ani sestričky si nevšimli, že sa jej odpojila hadička od prípojky na kyslík. Ani si nevšimli, že zomrela, našli sme ju tak počas návštevných hodín.

anonym_89aff9
22. júl 2025
@anonym_f724c6

Učiteľka BA, 45, najvyšší mozny tabuľkový plat s 2 atestaciami, kredity, triednictvo - 1450 priemerne v čistom mesacne

Manžel CEO vo veľkej firme, plat odráža jeho prínos aj finančný pre firmu, 18 000 v hrubom mesačne plus odmeny ročne cca 60-120 000 eur (podľa zisku firmy, všetci zamestnanci dostávajú percenta)

@anonym_f724c6 nie je to DHL?

anonym_520ff8
22. júl 2025
@anonym_bc3b0c

Manzel, učiteľ na VŠ, technický smer, titul prof. 1992,50 Eur v hrubom (príplatky nema, nie su na to financie).

@anonym_bc3b0c tak ale zas aj napíš aké majú benefity. plat síce malý ale na týchto inštitúciach je ešte socializmus. a pomerná veľká volnosť.

anonym_520ff8
22. júl 2025
@anonym_0fc325

@anonym_eaa673 mama zomrela v nemocnici, ani lekári ani sestričky si nevšimli, že sa jej odpojila hadička od prípojky na kyslík. Ani si nevšimli, že zomrela, našli sme ju tak počas návštevných hodín.

@anonym_0fc325 takých prípadov je omnoho viac. kričia sestry že aké oni majú zodpovednosti voči pacientom ale to len drístajú.
20 perc. pacientov v nemocnici dostane nesprávne lieky - sestry si pomýlia - len tie lieky ich môžu aj zabiť.

letfenixa
22. júl 2025
@anonym_f724c6

@anonym_f724c6 to isté, len bez manžela CEO, ale ID.

anonym_efb57c
23. júl 2025
@anonym_0fc325

@anonym_0fc325 mne sa stalo nieco velmi podobne. Mama zomrela na JIS, nikto nevie presne kedy, lebo ju nedali na pristroj a az nadranom si sestricky vsimli, ked ju isli budit, ze nedycha. Samozrejme, ze uz sa jej nedalo pomoct. A sestricky nic, lekari nic. Urad pre dohlad dal vysledok, ze nikto nepochybil. Dokelu to naozaj? A stale si pytaju vyssie platy aj lekari aj sestry?

maja249
23. júl 2025

Prievidza, metrológ, 950€ v čistom, 55 rokov, žiadne 13. a 14. platy...vraj dostávame až priveľa ☹