Koľko zarábate v hrubom a ste spokojní?
Koľko v hrubom zarábate? Ste spokojní s tým čo robíte?
Ženy obdivujem vás všetky, ako vyžijete z tých platov. Ja celý život pracujem v zahraničných firmách, platy sú tam samozrejme inde ako v slovenskom školstve. Plus mám k práci za mňa top benefit neobmedzený homeoffice. Nemôžem sa sťažovať.
@suzy2508 paci sa mi tvoja reakcia ludia by mali vediet ved aj zakon kaze ze ponuky prace musia obsahovat minimalnu mzdu . Najlepsie rocne lebo odmeny a tak u mna je to ca 40000bruto rocne dobre som sa ucil.
@rikarika a akú máš pozíciu? Do korporatu by som mohla ísť, angličtinu mám, ale neviem, čo ma tam čaká 😁 celý život robím v malých rodinných firmách.
@mariangelo ja nechápem, že sa tu v diskusii, kde nikto nevie riadne kto je kto, takto kľučkuje 😁 však o čo ide. Pre mňa to bol docela dobrý budíček, keď som si to prečítala a zvažujem odchod 😁
autorka, korporat je fajn, ak nenarazis na nadriadeneho ktory je blb. Proti mne stvala kompletne vsetkych a neumoznila mi ani prechod inam, proste uz len z principu mi robila zle... Na druhu stranu - taka skola zivota, ze dovi dopo 🙂 ono zase nie je korporat a korporat.... ono mas tam jasne definovane tvoje ulohy, na vsetko su postupy --- nadriadeny tlacia do vykonov a nedajboh mas iny zivotny ciel (aj oddych a nie len praca) tak to sposobi konflikty.... ale zase ako tu citam,su aj take kde je jasne komunikovane vsetko - a prestup na inu poziciu a postup je ocakavany ---- co je fajn, ak to zrovna nie je penta - lebo teda tam v tom prostredi by som ja osobne nedokazala pracovat ani ten rok 🙂
4600
Nerobim v klasickom korporáte, vždy som robila v menších zahr firmách cca okolo 100 ľudí, materská firma vždy zahraničná, accounting, controlling, v aktuálnej som vyse 10 rokov
@kaktusik007 v korporatoch hlavne ludia rychlo vyhoria, lebo nikto nepozera na ich nasadenie a mieru psychickeho stresu. Motivaciou si sice prachy, ale niekedy za to nestoja (sama v jednom robim).
Je to ideal prostredie pre mladeho cloveka, aby nabral skusenosti, pripadne este chlapa v strednych rokoch, ktory uz ma deti, zena taha domacnost na 100% a on sa do vecera nahana v praci, ktora nikdy nekonci.
@tundra ja nepracujem v rakusku, ale v bratislave
Som SZČO a zarábam priemer ale vzhľadom na čas strávený v práci cca 50 hod za mesiac to je nadpriemer. Manžel je zamestnaný + SZČO a zarába tiež dobre a navyše vďaka manželovej práci máme obaja skvelé benefity. Zarábame spolu tak, aby sme zaplatili 1000€ hypotéku na dom + energie+ odložíme +chodíme do reštauracii cca 4 x za tyždeň + tankujeme 2-3x plnú mesačne+keď to časovo vychádza, ideme aj na výlet. Práca nás oboch baví.
@hankab velmi presne zhrnutie
@iva120793 a čomu sa venuješ ako SZČO? To znie super veru 😁
@rikarika čo už , nie každý môže byť v kancelárii, niekto musí aj deti učiť , niekto musí aj ľudí ošetrovať, niekto musí aj v obchode pracovať, smetiara robiť atď aby spoločnosť mohla fungovať. Myslím, že nie všetko je od vzdelania, aj keď samozrejme je to prvý pilier ale veľa vysokoškolákov pracuje za pásom a zase veľa ľudí bez VS robí riaditeľa. Všetko je aj o tom ako sa človek dokáže predať , aky je cieľavedomí a šikovný. Nie sme všetci taký istý no ale myslím že na SK by tie platy nemali ísť nikde pod 1000€ ..
Áno s prácou som spokojná, plat neprezradím. Ale v podstate aj s nim
957 v cistom. 80 %uvazok
Zdravotnictvo
Školstvo 1070 v hrubom
@kaktusik007 ja mám ako PA 850 v čistom plus 100€ strava
750 v hrubom, pardón od 1.1.2025 816,- v hrubom
Práca má nebaví, ale čo už 😫😤 Plat na zaplakanie a práca na 🤮 pracujem v Hospici 🤪
@77katarina tak to je na zaplakanie fakt . 😲
@candii pekne napísané, ja tiež s ekonomikou školu robím za minimálnu mzdu a prácu ktorá nie všetkými je po srsti 😉
@janka95 presne 👍👌
Tiež sa pridávam k školstvu😂 10 rokov prax, cca 950€ v čistom aj to už s príplatkami za vzdelávania...Ale teda jediná výhoda a v podstate to má tam ešte drží -dovolenka cez prázdniny -pri deťoch výhoda.
1920 brutto + priplatky za vikendy a ine bonusy + plne hradene gastrolistky cca 160€ mesacne. Samozrejme ze som spokojná. Keby som nebola, idem inde
@ankare náhodou podľa mňa treba mať na to povahu ale super práca. Mám kamarátku špeciálnu pedagogicku, ju to baví. Ma na starosti pár detí v škole. Voľna, prázdnin, toľko že až. Čas na dovolenku, sviatky, lyžovačku... Perfektná práca časovo aj platovo podla mňa na to kolko sú doma. Teraz tri týždne . Vo februári zas 9 dni. A takmer cele leto. 🙂 Plat má ako ja ale neurobí sa tak , stíha žiť. . 🙂

IT firma