icon

Koľko zarobíte?

10. dec 2022

Ahojte. je tu vela ludi ludi z roznych miest a tak by ma zaujilo kto tu pracuje na stk ako administrativny pracovnik -pokladnik 2v1? Nechcem presne plat..ale zarobite prosim viac ako 700 ci viac ako 800 eur? A ak sa Vas niekto pyta kolko zarobite z rodiny ci priatelov poviete to? Lebo pri podpise zmluvy pise ze dodrzat mlcanlivost platu.hm? rozmyslam nad tym.Dik.

Strana
z2
cacianka
10. dec 2022

Nemám potrebu hovoriť koľko zarábam, nikomu.
Často boli z toho problémy, lebo čo ak kolegyňa zarába menej a bude frustrovaná (aj keď máme trochu iné pozície,prax a výsledky)
ak zarába viac, bude sa cítiť na koni a smiať sa za chrbtom...
Rodina - podobne, alebo napr. rodičia/svokrovci to majú pomýlené a žijú ako v roku nula. Pracovali pred cca 25 rokmi a vtedy boli príjmy a výdavky úplne inde a teraz sa im zdá že rozhadzujeme, keď si kúpim tričko za 20€ tak reči preboha to si dala 600 ak ?!?!?
Skrátka nevnímajú dnešnú realitu a strašne porovnávajú s realitou ich zamestnania, tak načo to siliť a frustrovať.
Zažili sme, že napr.pri plate 700€ mu -sí -me predsa 500 ušetriť ! A vysvetľujte seniorom pomery prijem- výdaj v tejto dobe.
Takže nie, nezverejnujem

luccija
10. dec 2022

Tak to je taký primeraný plat.Moj presný plat nevie ani muž nie ešte kamarátky či rodina.Nevidim dôvod to niekomu hovoriť a v práci sa už vôbec o peniazoch nerozpravam

autor
10. dec 2022

@cacianka to áno. Ale nemrzelo by ta ze na tej istej pozícii ma kolega viac aj o 100 ci viac eur? A kebyze to vieš zájdeš za šéfom prečo je to tak?

luccija
10. dec 2022

Nemrzelo ..asi má viac praxe, je lepší, má lepšiu školu.

liljana
10. dec 2022

Plat sa v sukromnej firme vyjednava a zvysenie si musis obhajit produktivitou prace. Hovorit si vysku platu znie ako dobry napad, ale akurat tym nastves zamestnavatela a ten menej zarabajuci (lebo on si vyjednal menej, pripadne ma nizsiu produktivitu ako ty) bude na teba nastvany a ta este ohovori, ze mas viac ako on a ani si to nezasluzis.
S prizmurenim oka, odchadzajuci zamestnanec by mohol povedat, kolko dostaval, aby ostatni vedeli porovnat, ci zarabaju vela, alebo malo. Ale vediet si to navzajom a pracovat stale vo firme, nerobi dobrotu.

ivangeline
10. dec 2022

Ja s tym problem nemam ale viem,ze iny maju,takze ked pisem alebo hovorim...vzdy len priblizne. xD

valeria_h
10. dec 2022

Niekedy mám pocit, že tu na MK ženy zarábajú ťažké tisíce eur 😁

autor
10. dec 2022

@luccija a ak nemá viac praxe ani lepšiu školu?

bluka2
10. dec 2022

Mňa by mrzelo, keby mužský kolega, čo nemá lepšiu školu ani prax mal lepšiu výplatu - preto sa zaujímam iba o svoju

autor
10. dec 2022

@bluka2 ok. Poprosím však k prvej otázke.

bluka2
10. dec 2022

Sorry, to neviem

cacianka
10. dec 2022

Práve preto nehovorím o svojom plate ani nepatram aký plat má kolega
Čo oči nevidia, srdce nebolí.
Ešte za socíku sme mali také porady , vedeli sme kto má aký plat, veď tabuľky, a potom riaditeľka nahlas verejne čítala komu a koľko dáva odmeny. Narobilo to veľmi zlú krv, veľmi.

zuzinabila
10. dec 2022

@melanta od kedy to bude v platnosti?teda po lopate,od kedy to moji rodicia uvidia?strašne zle to vymysleli.ako tu pisali,moj plat viem ja,moj muz a v zamestnani .ale s tymi rodicmi to nedotiahli v zakone dobre😐

zuzinabila
10. dec 2022

@cacianka ale kvoli rodicovskemu bonusu si to uz budu vediet vyratat asi😐

cacianka
10. dec 2022

@zuzinabila je možnosť vyplniť formulár že odmietaš prispievať bonus.
Neviem do hĺbky všetky náležitosti okolo bonusu, ale je mi to proti chuti všeobecne. Pokladám to za veľmi nevhodné riešenie. Stačia 2-3 seniori v komunite a narobi sa z toho peklo v rodinách i medzi nimi.
Zase na takéto rozhodnutia doplácajú ľudia, napr. odvrhnute deti, deti s toxickými rodičmi, alebo inak narušené vzťahy, alebo nereálne vnímanie príjmov detí, tak musia vyplácanie stopnúť, vybaviť a sú s tým zase iba starosti. Stačí iba tu na koni čítať akých majú dospelé deti toxických rodičov, svokrovcov, akú zlú krv to zase rozprúdi, keď sa senior dozvie že nedostane 20€ a to ich nepodarené decko si dovolilo odmietnuť platiť, a k tomu už pár rokov ich odmieta, odstrihli sa kvôli buzerácia len preto že je rodič.
Tam kde sú vo ztahy ok, deti nemajú problém rodičom prispievať finančne či materiálne.
Aj keď je pri výške bonusu strop, nie plná suma v % z platu, v tom papieri čo senior dostane je uvedených dosť info z ktorých sa dá jednoduchou matematikou vyrátať plat dieťaťa. A ako k tomu prídu rodičia s chorými deťmi, s deťmi v zahraničí, alebo tie ktoré pracujú ako policajti, hasiči a pod. !?!

zuzinabila
10. dec 2022

@cacianka uplny suhlas.

smajliica
11. dec 2022

Autorka skús pozrieť na Glassdoor, možno tam budeš mať viac šťastia ako tu 😊

autor
11. dec 2022

@smajliica dakujem skusim

dadis
11. dec 2022

@zuzinabila
@cacianka Ved teraz som to pozerala a je to max 21,80 eur z vymeriavacieho zakladu v roku 2021 (max 1500 eur) tam zas toho tolko neporataju a taky plat ti nemaju co rodicia ani zavidiet...Mozem osobnu otazku, preco ti to vadi, aby o tvojom plate vedeli rodicia? Inak dobre kktsky navrh 😅😂, kvoli 20euram v socpoist vyplatia nrjakym ITfirnam kopec penazi za implementaciu, kopec sw uprav, kopec ludi na tom bude robit a pritom 20eur je dnes ze nic..to radsej mohli plosne zvysit dochodky, nez nejake vypocty a upravy riesit..populisticki sraci su ti politici...lebo 20eur neznie tak honosne ako rodicovsky bonus..a este vyplateny v septembri (aby stihali implementaciu), ozaj hnus tento stat 🥲

cacianka
11. dec 2022

@dadis už len z princípu, niečo ako protest proti tomuto kkt nápadu.
Alebo obava že časom stratí ostražitosť a prekecne sa, má takú susedu že aj mŕtvemu by z päty klebety vytiahla a môže narobiť rozbroje.
Kopu zbytočnej roboty, nákladov, papiera, umelá práca, zase sa nabali niekto, a moja mama ani 20e nedostane. Napr.ja jej platím tv, noviny, občas nákup, veci do domácnosti a hygienu , na dvor, sestra platí iné veci, tak ma mama dobrý pocit že si vládze platiť aj ušetrí.

Strana
z2