icon

Koniec rodičovskej dovolenky a odchod z práce

anduska3
19. apr 2017

Ahojte maminky🙂Vie mi niekto poradit?Konci mi rodicovska dovolenka som v praci zamestnana 11 rokov a chcela by som sa do nej vratit ale kedze som slobodna mamina dvoch deti(3 a 14r) nemozem pracovat na smeny a rannu mi zamestnavatel neumoznil takze budem nutena odist.Prosim vas o Radu:
1.ako ziskat odstupne?
2.co urobyt aby mi vypocitaly co najvatsiu podporu v nezamesnanosti?
3.ako nalozit zo zvysnou dovolenkou?
Aby som neurobila chybu a mala(Aspon)dobru podporu v nezamestnanosti??za kazdu odpoved Dakujem 🙂🙂🙂

favzuzana
21. apr 2017

@surriana ahoj. Ja napr.som odstupne nedostala,ale v ostatnom mi zamestnavatel vyhovel. A dostavala som pol roka okolo 850€. Pekna zmena po RD. 🙂

surriana
21. apr 2017

@favzuzana wau,no super....krásna suma.A to mesiac co mesiac jedna a tá istá suma,celého pól roka?takze aj bez odstupného platí ze 1-2dni dovolenky ostatné nechať preplatiť a takáto krásna podpora z toho?ďakujem za info....🙂

evittam
22. apr 2017

@surriana Ano presne tak. Ved to tu uz piseme stale dookola.😉 A suma je rozdielna-podla poctu dni v mesiaci.

evittam
22. apr 2017

@surriana Co sa tyka toho odstupneho-no, ak niekde pracujes 11rokov tak by fakt mohol byt zamestnavatel ferovy-ale to sa dnes nedeje casto. Ako sa dohodnu na skonceni PP tak sa da dohodnut aj na tomto.😉 Samozrejme nemusi jej dat odstupne.

favzuzana
22. apr 2017

@surriana ano. vypoved dohodou a ostatnu dovolenku preplatit. Teraz to dokonca myslim zdvihli na 900€. každý mesiac, pol roka. Veru,boli to pekne casy.... hihi

favzuzana
22. apr 2017

@surriana plus minus par eur,podla dni v mesiaci. Raz bolo 840, potom 860.

anka2012
22. apr 2017

@evittam vcera som sa dozvedela že mi zostalo 60 dní dovolenky 😊

mokus12
23. apr 2017

@evittam Dobrý deň,ja by som sa chcela spýtať odkiaľ máte tieto informácie ohľadom tej max.výšky podpory a ze treba 1-2 dni dovolenky vyčerpať a teda ostatné súvislosti s tym spojené? Len preto ma to zaujíma,že mňa bude takýto scenár (ideálne tiež s max.výškou podpory) čakať koncom budúceho roka,tak aby som vedela kde sa ohladne tohto informovať,lebo pochybujem,že to na Upsvar dobrovoľne povedia ;) Vďaka

evittam
24. apr 2017

@mokus12 UPSVaR s tym nic nema spolocne. A viem to zo skusenosti.
A daj presne datumy a nemusis sa ist nikde informovat.😉 Ak si pocas RD nikde nepracovala, nevycerpala si si dovolenku a tvoj PP trva tak staci spravit tak ako tu radime😉. Je to lahka matematika-ty vycerpes dva dni dovolenky, ostatnu ti preplatia. Povedzme,ze mas 20dni dovolenky a za den dovolenky ti patri 20Eur-cize to mas 400Eur v hrubom-cize 400/2dni-mas VZ na jeden den 200Eur, cize max.VZ.

mokus12
24. apr 2017

Nepracovala som,ani som nevyčerpala dovolenku..Mala bude mat 27.12.2018 3 roky,tak potom ma to čaká..Len neviem tiez či budem môcť byť normálne doma a poberať rodičák ak by mi nastúpila od septembra do škôlky a či s tým vôbec špekulovať,ak by som chcela ísť na tu podporu hneď po rodičovskej..ci ju nedať až ked dovŕši tie 3 rôčky..ale ďakujem,si milá,ani som o takomto nevedela..Len ešte dohodnúť sa zo zamestnávateľom,to bude asi tvrdý oriešok :(

anka2012
24. apr 2017

@evittam
Ešte by som sa chcela s Vami poradit
Do firmy som napísala žiadosť o zrušenie pracovného pomeru formou dohody.zobrala som si 2 dní dovolenky a zostatok 58 dní mi preplatia.vsetko sme sa dohodli aj po telefóne.dnes mi prišiel papier od firmy ukončenie pracovného pomeru formou dohody podľa &60 Zákonníka práce.tam bolo napísané ze odkedy vo firme pracujem že formou dohody obidvoch strán sa končí pracovný pomer dohodou ku dňu 10.5 .......Som trošku na pochybách že tam nespomenuli tie 2 dní dovolenky aj preplatenie. neviem je to ok taký papier že ukončenie pracovného pomeru dohodou&60zak.prace a o dovolenke sa tam nič nepísalo?

majusqa77
24. apr 2017

@anka2012 a ved co si chcela? dohodu, nie?

evittam
24. apr 2017

@anka2012 Ako pise
@majusqa77
V ziadnej forme vypovedi ci uz zo strany zamestnanca, zamestnavatela, dohoda o skonceni PP sa neuvádza dovolenka a co sa s nou stane.

anka2012
24. apr 2017

@evittam
Aha ďakujem za odpoveď 😉 len som sa chcela uistiť že je to ok😉

mirka92
24. apr 2017

@evittam Dobry den,chcem sa informovat,som na RD,pracovny pomer s povodnym zamestnavatelom trva,no pracujem este na dohodu pre ineho zamestnavatela-asi 3h denne,viem asi som si pokazila pripadnu podporu-no da sa s tym este nieco robit?ak by som dala vypoved u oboch a isla na podporu?u povodneho zamestnavatela mam nevycerpanych 20dni dovolenky,dakujem za kazdu odpoved

evittam
24. apr 2017

@mirka92 No ak je to dohoda na pravidelny prijem tak si si pokazila podporu. Ci sa to da nejako zachranit poradi @zalka.😉😊

favzuzana
24. apr 2017

@mokus12 no ja som to mala od jednej znamej a i ked som tomu meverila skusila som to. A vyslo to.hihi takze z vlastnej skusenosti

mokus12
26. apr 2017

@favzuzana No super teda 😆 Len či mi tú ostatnú dovolenku preplatia,ja budem mat cca 30 dní a je to dosť..Ak by som si ju prípadne musela dočerpať celú,tak mi nevyjde potom taká podpora? Alebo to vycerpanie 1-2 dní radili kvôli tomu preplateniu,aby aj z toho bolo naraz viac peňazí?

evittam
26. apr 2017

@mokus12 Ak s tebou podpise zamestnavatel dohodu o skončení PP k takemu datumu ako potrebujes tak mu nezostava nic ine len ti tu ostatnu dovolenku preplatit.
A ano tie 1-2dni su kvoli tomu aby si dosiahla max.podporu.

evittam
26. apr 2017

@mokus12 Ved som ti vyssie uviedla priklad..........

favzuzana
26. apr 2017

@mokus12 ano,tak ako pise evittam.

mokus12
26. apr 2017

Ja som rozumela presne ako to myslíte,aj čo a ako urobiť..ale nie som si istá,či mi bude zamestnávateľ ochotný preplatiť ostatnú dovolenku a nebude ma nútiť si ju vyčerpať a až potom dať výpoveď..Či ked ja podám výpoveď,je on povinný mi ostatnú dovolenku preplatiť?

favzuzana
26. apr 2017

@mokus12 no,to je len na vzajomnej dohode. Jednoducho musite ho uprosit. Ale snad nebude robit problemy.

evittam
26. apr 2017

@mokus12 Ked das vypoved tak tam plynie vypovedna lehota-podla odpracovanych rokov. Cize ziadna vyhra-bud nastupit pocas vyp.lehoty alebo cerpat dovolenku pokial vyjde. A samozrejme sa mozes rozlucit z max.podporou...Proste dohodnut sa tak ako sme uz pisali....

aeneas
20. feb 2018

@evittam

Rada by som sa este informovala. Ak napriklad uplynie vypovedna doba 30.4.2018, tak RD treba zrusit ku ktoremu datumu k 27.4.2018? Kedze 28,29 je vikend. /z hladiska ziskania max.podpory/vdaka

evittam
20. feb 2018

@aeneas Keď dáš výpoveď tak nezískaš žiadnu max.podporu - viď čo som napísala vyššie.

aeneas
20. feb 2018

@evittam myslela som to tak,ze pocas vypovednej lehoty na ten jeden den nastupit, resp. cerpat dovolenku, to sa neda?

ivusiatko
20. feb 2018

ahojte, toto je celkom zaujimave tema, nevedela som ze este aj z tohto sa da vytazit....mna to caka o mesiac...od 1.2. siel manzel na matersku, ja som sa vratila do roboty ale len do konca marca...dal nam vpyoved od 1.1. 2018 rusi prevadzku. Dovolenku zevraj mam cez 50dni....aj keby som si vybrala cely marec tak mi este minimalne 25dni zvysi...myslite ze aj mne vyjde nejaka ta vyssia podpora? dakujem za info....pracovny pomer trval 5rokov a minimalku som mala.

majusqa77
20. feb 2018

@ivusiatko kedy mas presne nastup do prace a koniec pp?

ivusiatko
20. feb 2018

@majusqa77 1.2.2018 som nastupila a koniec 31.3.2018