Koniec rodičovskej dovolenky a odchod z práce
Ahojte maminky🙂Vie mi niekto poradit?Konci mi rodicovska dovolenka som v praci zamestnana 11 rokov a chcela by som sa do nej vratit ale kedze som slobodna mamina dvoch deti(3 a 14r) nemozem pracovat na smeny a rannu mi zamestnavatel neumoznil takze budem nutena odist.Prosim vas o Radu:
1.ako ziskat odstupne?
2.co urobyt aby mi vypocitaly co najvatsiu podporu v nezamesnanosti?
3.ako nalozit zo zvysnou dovolenkou?
Aby som neurobila chybu a mala(Aspon)dobru podporu v nezamestnanosti??za kazdu odpoved Dakujem 🙂🙂🙂
@evittam Dobrý deň,ja by som sa chcela spýtať odkiaľ máte tieto informácie ohľadom tej max.výšky podpory a ze treba 1-2 dni dovolenky vyčerpať a teda ostatné súvislosti s tym spojené? Len preto ma to zaujíma,že mňa bude takýto scenár (ideálne tiež s max.výškou podpory) čakať koncom budúceho roka,tak aby som vedela kde sa ohladne tohto informovať,lebo pochybujem,že to na Upsvar dobrovoľne povedia ;) Vďaka
@mokus12 UPSVaR s tym nic nema spolocne. A viem to zo skusenosti.
A daj presne datumy a nemusis sa ist nikde informovat.😉 Ak si pocas RD nikde nepracovala, nevycerpala si si dovolenku a tvoj PP trva tak staci spravit tak ako tu radime😉. Je to lahka matematika-ty vycerpes dva dni dovolenky, ostatnu ti preplatia. Povedzme,ze mas 20dni dovolenky a za den dovolenky ti patri 20Eur-cize to mas 400Eur v hrubom-cize 400/2dni-mas VZ na jeden den 200Eur, cize max.VZ.
Nepracovala som,ani som nevyčerpala dovolenku..Mala bude mat 27.12.2018 3 roky,tak potom ma to čaká..Len neviem tiez či budem môcť byť normálne doma a poberať rodičák ak by mi nastúpila od septembra do škôlky a či s tým vôbec špekulovať,ak by som chcela ísť na tu podporu hneď po rodičovskej..ci ju nedať až ked dovŕši tie 3 rôčky..ale ďakujem,si milá,ani som o takomto nevedela..Len ešte dohodnúť sa zo zamestnávateľom,to bude asi tvrdý oriešok :(
@evittam
Ešte by som sa chcela s Vami poradit
Do firmy som napísala žiadosť o zrušenie pracovného pomeru formou dohody.zobrala som si 2 dní dovolenky a zostatok 58 dní mi preplatia.vsetko sme sa dohodli aj po telefóne.dnes mi prišiel papier od firmy ukončenie pracovného pomeru formou dohody podľa &60 Zákonníka práce.tam bolo napísané ze odkedy vo firme pracujem že formou dohody obidvoch strán sa končí pracovný pomer dohodou ku dňu 10.5 .......Som trošku na pochybách že tam nespomenuli tie 2 dní dovolenky aj preplatenie. neviem je to ok taký papier že ukončenie pracovného pomeru dohodou&60zak.prace a o dovolenke sa tam nič nepísalo?
@evittam Dobry den,chcem sa informovat,som na RD,pracovny pomer s povodnym zamestnavatelom trva,no pracujem este na dohodu pre ineho zamestnavatela-asi 3h denne,viem asi som si pokazila pripadnu podporu-no da sa s tym este nieco robit?ak by som dala vypoved u oboch a isla na podporu?u povodneho zamestnavatela mam nevycerpanych 20dni dovolenky,dakujem za kazdu odpoved
@favzuzana No super teda 😆 Len či mi tú ostatnú dovolenku preplatia,ja budem mat cca 30 dní a je to dosť..Ak by som si ju prípadne musela dočerpať celú,tak mi nevyjde potom taká podpora? Alebo to vycerpanie 1-2 dní radili kvôli tomu preplateniu,aby aj z toho bolo naraz viac peňazí?
Ja som rozumela presne ako to myslíte,aj čo a ako urobiť..ale nie som si istá,či mi bude zamestnávateľ ochotný preplatiť ostatnú dovolenku a nebude ma nútiť si ju vyčerpať a až potom dať výpoveď..Či ked ja podám výpoveď,je on povinný mi ostatnú dovolenku preplatiť?
ahojte, toto je celkom zaujimave tema, nevedela som ze este aj z tohto sa da vytazit....mna to caka o mesiac...od 1.2. siel manzel na matersku, ja som sa vratila do roboty ale len do konca marca...dal nam vpyoved od 1.1. 2018 rusi prevadzku. Dovolenku zevraj mam cez 50dni....aj keby som si vybrala cely marec tak mi este minimalne 25dni zvysi...myslite ze aj mne vyjde nejaka ta vyssia podpora? dakujem za info....pracovny pomer trval 5rokov a minimalku som mala.

@surriana ahoj. Ja napr.som odstupne nedostala,ale v ostatnom mi zamestnavatel vyhovel. A dostavala som pol roka okolo 850€. Pekna zmena po RD. 🙂