Koniec rodičovskej dovolenky a odchod z práce
Ahojte maminky🙂Vie mi niekto poradit?Konci mi rodicovska dovolenka som v praci zamestnana 11 rokov a chcela by som sa do nej vratit ale kedze som slobodna mamina dvoch deti(3 a 14r) nemozem pracovat na smeny a rannu mi zamestnavatel neumoznil takze budem nutena odist.Prosim vas o Radu:
1.ako ziskat odstupne?
2.co urobyt aby mi vypocitaly co najvatsiu podporu v nezamesnanosti?
3.ako nalozit zo zvysnou dovolenkou?
Aby som neurobila chybu a mala(Aspon)dobru podporu v nezamestnanosti??za kazdu odpoved Dakujem 🙂🙂🙂
Ahojte,mam tiez otazku.Podobny pripad ako sa pisalo vyssie-tiez by som chcela PP ukoncit dohodou a vycerpat si 1 den dovolenky,ale s tym rozdielom,ze pocas RD som pracovala u ineho zamestn. na dohodu s nepravidelnym prijmom.To nema vplyv na pripadnu podporu v nezam. vsak? A este cosi-mozem PP ukoncit este pred skoncenim RD a prejst na podporu,alebo sa to da az po skonceni RD? Dakujem 🙂
mne az o rok 31.1.2019, ked bude mat tri roky, ale ja chcem ukoncit skor, den pred uplynutim vyp. lehoty, resp. pred ukoncenim
dohodou, prave sa chystam do prace to oznamit, este tlacim posledne papiere
Takze som dnes bola ukoncit PP k 28.3 a ukoncit MD k 27.3. a toho 28.3. nech mi pleplatia tu dovolenku zvysnu. Vyzera to, ze mi vyjdu v ustrety, pripravia mi este doklady a pojdem podpisat. Uz len si to odsledovat, aby to naozaj tak spravili. Dakujem velmi pekne za pomoc, potom sa ozvem, ci mi to vyslo s tou davkou
Môžem sa opýtať, či ma môže zamestnávateľ nútoť čerpať fovolenku pred nástupom do práce po RD? Kolegyňa má ukončiť RD k septembru, ale tamestnávateľ jej odkázal, že má ukončiť skôr a do 9. Mesiaca četpať dovolenku. Má právo toto žiadať?
@michaela329 nie
Dobrý deň,
Ak je možnosť prosím o radu pre moju známu. Pracovala ako upratovačka na 6 hodín denne /zárobok asi 300 EUR/ pred materskou. Chcela by som jej pomôcť, aby dosiahla max. podporu v nez. a aspoň. raz mala vyšší príjem. Jej dcéra bude mať 3 roky 04.01.2022.Zamestnávateľ nie je ochotný ju deň pred ukončením RD zamestnať a preplatiť zvyšnú dovolenku. Ak jej ju preplatí až po skončení prac. pomeru, tak jej to už nepomôže?Tam sa už neodvádzajú odvody do fondu v nezamestnanosti? Prípadne by jej pomohlo, ak by sa zamestnala po skončení PP /alebo počas?/ u nejakého SZČO hoc na 1 deň z vysokého VZ a potom sa je bude počítať podpora z tohto VZ? Počas MD a RD nikde nepracovala. Ďakujem krásne, veľmi by ste mi aj jej pomohli.

@ivusiatko bude za ti ratat z prijmu za dane 2 mesiace. Ak nebudes mat za februar hrubu mzdu okolo 1800 eur, amximalku nedosiahnea