Kto mi poradí s programom Kros - Omega?

handbag
10. jan 2017

Ajoj maminky - nemaminky. Najde sa tu osobka ktora vie pracovat s programom KROS - OMEGA? Potrebovala by som poradit ohladom fakturacie. Vdaka moc.

ziwa1
10. jan 2017

a co treba?

jaja018
10. jan 2017

čo potrebuješ? Napíš spravu

ziwa1
10. jan 2017

alebo este mozes zavolat na 041-707 10 21 (hotline) v case 8:00-15:00.
ak mas zakupeny program, povedz im zakaznicke cislo alebo ICO firmy. alebo ak mas demoverziu, tak sa len rovno spytaj.
budu ta navigovat krok po kroku, alebo ti zavolaju neskor (cca max pol hodina), ak mas specificky problem a musia najprv vyskusat ako ho vyriesit.

handbag
autor
10. jan 2017

@ziwa1
@jaja018

Baby, nie som uctovnicka = na to mame externu firmu ktora nam ho spracovava (a ma aj iny soft). Ja potrebujem tento soft kvoli vystavovaniu dokladov, skladu a intrastatu (hlavne kvoli tomu), cize nie kvoli uctovaniu. Vystavujem: zalohovu fakturu, ked nam pride na ucet platba (bud 50%tna alebo 100%tna), tak danovy doklad k prijatej zalohe a nasledne potom ostru vyuctovaciu fakturu bud na doplatok alebo nulovu. A teraz problem ktory mi nastal od januara kedy sme toto zacali vo firme riesit: po vystaveni preddavkovej faktury neviem vystavit danovy doklad k prijatej zalohe bez toho, aby program odo mna nechcel nieco uctovat a evidovat a dalsi problem, aj ked sa mi nejakym zazrakom podari pridat uhradu k platbe a prejst "Sprievodcom preddavkami" a chcem vystavit danovy doklad k prijatej zalohe = podla navodu v brozure mam vystavit : fakturu s odpoctom preddavku - avsak mi tento doklad uklada ako priamu fakturu a rovno mi chce tovar vydavat zo skladu a robit vydajku.. Ale ja chcem iba doklad podobneho typu ako je v prilohe..
Kolegyna volala kvoli tomu aj do podpory a jedna velmi "mila a ochotna" pani ju neustale presviecala o "zauctovani preddavkovej faktury" a stale jej tvrdila ze musi mat evidenciu uctovnych dokladov ze bez toho to nejde. Musi to ist aj bez toho.. ja neviem cisla uctov, vobec nepoznam predkontacie a podobne..
Viete ma nejako previest alebo kde robim chybu? Co mam zle nastavene v programe?

lillian13
10. jan 2017

@handbag - ja v našej firme účtujem a vystavujem faktúry v omege. Skúšala si pri vystavovaní faktúr nepoužívať sprievodcu preddavkami?

ziwa1
10. jan 2017

@handbag ako pise lilian. skusila som si tvoj problem, ale cez vytvaranie dokladov bez sprievodcu. nerobilo to problem.

ale mozes to obchadzat tym, ze budes vystavovat faktury k preddavkovej platbe (danovy doklad k platbe) v riadnych fakturach, len v texte faktury (najdes nad okienkom s polozkami prva zalozka vlavo) budes uvadzat, ze ide o danovy doklad k prijatej platbe, resp. nahodis priamo volnu polozku a do jej textu napises Odpocet zalohovej faktury 123456 a nahodis iba cenu aj s vycislenou DPH.
Nasledne si neskor (ked tovar naozaj poslete) vytvoris fakturu zase v riadnych fakturach s tym, ze v okienku poloziek vytiahnes polozky priamo zo skladu. a nasledne k nim vytvoris cez volne polozky (aby ti to netahalo este raz zo skladu) tie iste, len s mínusovou sumou, aby ti výsledok vysiel bud 0 alebo len tolko, kolko treba naozaj doplatit.
a budes ju povazovat za konecnu fakturu.

s preddavkovými faktúrami budes robit len to, ze si ich vystavis a vyrovnas. nebudes ich uz odpocitavat v riadnych faktúrach. to budes robit "fiktivne" cez volne polozky.

budes mat vydane zo skladu, kolko potrebujes, aj faktury urobene ako potrebujes ty.

len nie som si ista, co to po nejakej dobe urobi s Omegou, kedze Omega chce robit s uctami. hlavne pri prechode do noveho roka.

Na taketo robenie s faktúrami, skladom a intrastatom bez uctovania je lepsi Money.

lillian13
10. jan 2017

@handbag Keď vystavujem faktúry bez sprievodcu preddavkami, tak pri faktúre k prijatej platbe idem na záložku prijaté preddavky a tam do okienka suma preddavku napíšem sumu. Pri konečnej faktúre nahádžem položky, ktoré fakturujem a následne idem do záložky vyfaktúrované preddavky a tam dam tlačidlo Pridaj z fakturácie a tam si vyberiem faktúry, ktoré potrebujem odpočítať. Ja si potom účtovanie robím v evidencii, skús to takto spraviť a skontrolovať, čo Ti to spraví s intrastatom - lebo tato problematika ide mimo mňa.

handbag
autor
10. jan 2017

@lillian13
@ziwa1

Baby, vďaka - dnes večer to vyskúšam 🙂 . 👍