Kto pracuje v Tatrabanke?
zdravím vás, je tu mamička, ktorá pracuje v tatrabanke? mám možnosť nastupit ako servisny poradca, len bohuzial, nemám dobré referencie na tuto pracu. Rada by som však mala viac názorov. Ako sa vám v práci páči, ako viete zosuladit pracu a deti, či je práca servisného poradcu naozaj taká stresujuca, ako je to s odmenami a pod. dakujem
poznam jednu pani, ktora pracovala v Reifeisen v KE v Tescu, povedla mi, že je to hrôza, že musela ísť s letákmi medzi ľudí do Tesca a pozývať ich do banky na stretnutie, myslím, že v skúšobnej dobe odišla.
Viem, že téma je už staršia, ale aj tak som na ňu istým spôsobom narazila.
Chcem apelovať na rady môjho ocina ktorý mi raz povedal: "Najprv si urči svoje priority, čo je pre teba v živote prvoradé, čoho sa nechceš vzdať, čo potrebuješ, čo ťa bude baviť a čomu sa chceš vyhnúť, a na základe toho si hľadaj robotu. Ak pôjdeš bezhlavo do všetkého čo sa ti núka, nebudeš šťastná." Preto sa chcem vyjadriť k tejto témičke pre budúcich uchádzačov.
Ja osobne si myslím, že práce tohto typu, či už zastávate pozíciu poradcov, klientskych pracovníkov, resp. máte záujem o pozíciu, kde sa úzko spolupracuje s ľuďmi a kde sa vyžaduje proklientská orientácia, sú veľmi ale veľmi náročné, pretože málokto má chuť byť neustále zdvorilý, slušný, pozitívne naladený atď. V prvom rade to človek musí mať v sebe, chtíč správať sa ako keby daná inštitúcia (v tomto prípade banka) patrila "mne samej", musí mať psychologické vlastnosti - dostatočná schopnosť manipulácie - nie v zlom význame, ochota počúvať, schopnosť byť neustále nápomocný, silná schopnosť sebaovládania - aj keby Vám do hlupákov vynadali, zamestnanec sa jednoducho nemôže urážať ba práveže musí sa vedieť asertívne presadiť, jednoducho mať schopnosť byť kvalitným aj hercom ale aj napríklad učiteľom, musí vedieť vystupovať pred ľuďmi tak, aby bol vieryhodným predajcom a poradcom. Rokmi však človek stagnuje, preto je fain, ak je práca flexibilná, ak sú v nej inovácie, motivácia kariérneho rastu či navýšenia platu. Treba poznamenať, že práca v banke je pre niekoho snom a pre niekoho je to utrpenie. Ak máte odhodlanie a chuť, choďte do toho, ak však do bankovníctva idete s tým, že nič lepšie ste nenašli, je to škoda, aj pre banku ale aj pre Vás a stratu Vášho času. Pracovať s ľudmi je naozaj náročné a pokiaľ nemáte skúsenosti s prácou s ľudmi kde bol nutný priamy kontakt, tak "bacha" na bankovníctvo!!! Ďalšie upozornenie: Banka od Vás chce, aby ste robili všetko preto, aby boli zisky, čiže ponúkate produkt klientom s tým, že ich musíte presvedčiť, že je úplne super "tú" ponuku vziať (aj keď Vy sami by ste ten produkt nikdy nechceli vlastniť). Čiže, nároky na zamestnanca sú vysoké a pokiaľ máte práce plné zuby a pokiaľ nestíhate plniť požiadavky nadriadeného, prirodzene z toho plynie nechuť, NO stále sú takí, čo túto prácu zbožňujú, napĺňa ich a baví ich. - Toľko k celému problému "byť, či nebyť".
Čo sa TB týka, po nástupe sa hneď začína Vaše školenie = 2týždne ste na pobočke, kde budete sledovať čo vás čaká, zaúčať sa, naberať infošky o banke, potom 2týždne v Bratislave, kde tie skúsenosti budete precvičovať, učiť sa tomu, ako správne vykonávať svoju profesiu... a potom sa vraciate na svoju pobočku. Všetko je samozrejme hradené bankou (aj ubytko aj cestovanie aj školenie). Banka jednoducho potrebuje kvalitných a SEBOU vyškolených pracovníkov, ktorí prakticky budú žiť svojim povolaním (verte mi, niekto so silnou motiváciou je naozaj odhodlaným pracovníkom a má rád svoju prácu, zato frfľoši a večne nespokojní...bohužiaľ, ani keby im 2000E platili, budú mať námietky.) Tým chcem povedať, sto ľudí, sto chutí. Čo sa platovej otázky týka, je nesprávne vravieť, koľko to "vynáša". Ako už bolo spomenuté, šikovní servisáci si vedia pekne prilepšiť k fixnej mzde Takto to funguje všade kde máte dvojzložkový plat. Mimo toho, čím šikovnejší ste, tým viacej Vás platia a tým skôr si Vás "tam hore" všimnú a povýšia Vás. Ďalšiu vec zohráva to, či ste v shopingovke (v nejakom nákupnom centre, kde sa ľudia chodia len tak poprechádzať a denne okolo pobočky prejde tisíc ľudí) alebo bežná pobočka. Bežné majú väčšinou otváraciu dobu od pon-pia (9:00-17:00). V shopingovkách sa robí na zmeny pon-ned (8:00-19:00, dva dni v práci, dva dni doma). Niekto by shopingovku nebral, lebo sa bojí práce cez víkend, no niekto ju práveže chce, pretože napríklad extra veľa ľudí oproti bežnej pobočke sa k Vám dostane pod ruky = z toho plynie viac peniažkov na výplate, alebo napríklad cez týždeň si môžete vybaviť čo potrebujete, napr. lekár, aspoň si nemusíte brať dovolenku či priepustku, alebo proste si urobíte čas iba pre seba počas týždňa. Aj toto má svoje plusy i keď to vyzerá možno hrozivo (aj cez víkend v práci a ešte k tomu tak dlho...) Niekomu jednoducho viacej vyhovuje dva dni makať a dalšie dva dni si pospať do 10/11 a celý deň vegetiť poprípade robiť si svoje + ak si uvedomíte, že pracujete 15,16 dní do mesiaca, poprípade že pracujete iba v stredu a štvrtok keď máte krátky týždeň, tak to nie je až také hrozné a zaplatené to môže byť (väčšinou aj je) lepšie ako pracovať v normálnej pobočke od pon-pia. Jednoducho, sami zvážte čo chcete od práce a čo Vás bude baviť. Nechcem tu pôsobiť ako "premúdrelec" ale niekedy mi je ľúto toho, ak si človek berie radu z nesprávneho názoru či postoja.
Myslím si, že tento môj monológ je dostatočne rozsiahli a komplexný a poskytuje každému cenné info o práci v banke. Utvorte si názor sami a prosím, berte v úvahy, že som sa snažila dať každému reálny pohľad na vec bez toho, aby bol prehnane skeptický či kritický alebo zas prehnane pozitívny. Jednoducho už musíte vedieť, či do toho ísť alebo neísť. Tak veľa šťastia prajem všetkým, čo premýšľajú nad tým, čo v živote chcú robiť a kým sa chcú stať.
zdravim 🙂 je tu niekto, kto by podal nejake info o pozicii collector v tatra banke? dakujem vopred za info 🙂
Ahojte. Je tu prosim Vas niekto, kto pracuje alebo pracoval v Prima banke? Za kazde info budem vdacna.
ahojte, je tu niekto kto má skúsenost s TB - čo znamená ak mám na výpise VE EUR Nákup POS ide o výber hotovosti z bankomatu ? Ďakujem
@2018martina VE POS nákup je VisaElectron autorizovana platba kartou. Čiže nie, nejedná sa o výber
@millky dakujeeeem

Pracoval už niekto v Raiffeisen banke? Viera