icon

Ktorú prácu by ste si vybrali vy?

mogaa
22. apr 2021

Opatrovateľka v DSS, práca na benzínke alebo čašníčka....pracovná doba - všade 12-tky - platy veľmi podobné.....čašníčka robí len denné čiže od cca 8-21:00, opatrovateľka a benzínka 12-tky denné a nočné....časovo sa mesačne odrobí cca rovnaké množstvo hodín....

Strana
z2
smajcii
23. apr 2021

@mogaa 12tky dávajú zabrať, ale niekedy nie je iná možnosť. Ja som napríklad robila dlhé a krátke týždne a bolo to fajn, teraz robím pondelok až piatok 8 hodín denne a teda chýbajú mi popravde tie 12tky, lebo sa mi zdalo, že mám pri nich viac voľna 😀 tak je to asi o človeku, komu čo sadne, keď sa zabehnes zvykneš si, je jedno koľko máš rokov 🙂 tiež som stála 12 hodín na nohách, tak viem čo to je, keď sa do tohto pridá ešte nosenie v rukách, je to pecka naozaj, ale keď ťa láka práve tá čašníčka, tak šup do toho 🙂 človek zvykne na všetko 🙂 ja by som skôr riešila niečo čo je najviac isté v tejto dobe, sama som kvôli korone odišla žiť na druhý koniec republiky lebo ma nebavilo sedieť doma a brať 80 percent platu :/
A ešte k tej čašníčke, ak by si aj pomáhala v kuchyni, tak možno tak maximálne hodiť riady do umývačky podľa mňa, variť by si nevarila ani neškrabala zemiaky a podobne 🙂 no a hlavne, máš robiť to čo máš napísané v zmluve, nič viac ti nanútiť nemôžu ani nadriadený ani zamestnávateľ 😊

malva123
23. apr 2021

@mogaa benzinka jednoznacne.

malva123
23. apr 2021

@zanetakovacsova ale benzinka funguje aj v karantene ako casnicka by bola doma...a zarobit na tringeltoch..hmm dobre ale ba marodke bude so zobracenkou a materskej detto a na dochodku ..co pojde po zobrani?

mogaa
autor
23. apr 2021

no tak už som prijatá aj v na tej benzínke, teda po pohovore a do pondelka jej mám dať vedieť ako som sa rozhodla ja....že ona sa už rozhodla a zobrala by ma....dohodli sme sa od 17.5. dovtedy si vyskúšam prácu v DSS a uvidím....na tej benzínke sú na predajni vždy 2 a teda že tam kmitajú.....plat je podľa odrobených hodín 4,60Hoidna s tým že ideálne by sa malo robiť 2dni ranná, 2dni nočná a 4dni volno - teda robí sa od 6-18 alebo od 18-6ráno.....a + sú tam aj príplatky za nočné, za víkendy, za sviatky....že baby sú tam finančne spokojné lebo sú aj odmeny....majú tam aj brigádnika takže cez dovolenky a PN zastupuje on....+vonku je každý deň a v noci chlapík a býva tam aj tá vedúca, čiže vypomáha aj ona.....no že majú tam toho dosť, lebo pečú aj nejaké kaiserky a koláče, dokladanie tovaru, upratovanie predajne a WC-cka....je to na frekventovanom mieste takže ľudia sú tam stále.....no od 1.5.nastupujem v tej DSS a ak by som to nezvládala stále mám možnosť prejsť na tú benzínku alebo jej po pár dňoch dám vedieť že k nim nenastúpim....ohľadne tej čašníčky sa mi neozvali, takže to je asi pasé....

nafka0483
23. apr 2021

@mogaa Praca na benzinke je na riadnu zmluvu? 4,60 na hodinu ti este budu riadne zdanovat, budes z toho platit odvody, ano?

mogaa
autor
23. apr 2021

@nafka0483 jasne, keď počítam že sa odrobí cca 15dní tak je to cca 820 + príplatky za smennosť a víkendy ....zmluvu som teda nevidela ale samozrejme by som si predtým prečítala čo podpisujem , čiže žiadne že na zmluvu minimálka a ostatné načierno....tú benzínku vezmem vyslovene ak by som psychicky nezvládala tú DSS ak by som tam mala plakať alebo mať depky, tak tam jednoducho robiť nebudem....takže tú benzínku si nechám vyslovene ako istotu že neostanem bez príjmu ak by som to psychicky v DSS nedávala....a samozrejme si budem hladať niečo lepšie v kancli len u nás je problém niečo nájsť a finančne niekam dochádzať sa mi zase neoplatí....myslím že mi bude stačiť týždeň aby som zistila či tá DSS ano alebo nie, takže do toho 15-teho si aj na benzínke nájdu niekoho daľšieho...

Strana
z2