Ktorú prácu si mám zvoliť?
Ahojte,
mam dilemu, prosim poradte, co sa vam viac pozdava.
Pracujem v stavebnej firme v Bratislave (mensi korporat). Plat 2000 v hrubom + stravne 120 mesacne bez doplatku zamestnanca, ziadne odmeny, prac. doba flexibilna, praca fajn aj kolektiv, ALE dochadzam denne do prace vlakom, cesta komplet od domu k praci mi trva 1.5 hod, cize precestujem cca 3 hod denne (mesacne naklady cca 100 eur), ak by som sla na matersku a potom sa vracala, zvyknu drzat miesto a neberu to ako problem.
Naskytla sa mi prilezitost pracovat v ZVJS na administrativnej pozicii na prislusnickom mieste presne v mieste bydliska: Plat 1640 eur v hrubom, obedy zabezpecuje ZVJS, vraj nic moc, odmeny neiste ale mozne, prac. doba 7-15, praca o nieco zodpovednejsia, kolektiv aj sefka su fajn, ak by som sla casom na matersku a chcela by som sa vratit, nedrzia miesto, skoncila by som na inej pozicii nevedno akej, dalej vysluhovy dochodok po 25 rokoch, 6 tyzdnov dovolenky.
Dnes som povedala sefovi o odchode. Ponukol mi 3 dni v tyzdni homeoffice, 2 dni doma. HO u nas nie je obvykly, asi by som viacerym lezala v zaludku a bola by som sefovi za to "dlzna".
@diskuterka22 tak potom za mňa ZVJS .
Ja by som sa uplne nefixovala na to, ze po materskej Ta vezmu naspat. U nas to tak tiez bolo dlhe roky, az dokedy dosla korona a bolo treba znizovat stavy. A nemusim pisat, ze komu asi dorucili vypovede ze ano (nikto nevyhodi cloveka, ktory maka denne v praci a bude drzat miesto pre zenu co je napriklad 3 roky doma). Lebo moze sa stat cokolvek, aj za pol roka, za rok. A mozno sa tiez situacia zmeni, ze Ti povedia, prepac, ale nemame pre teba adekvatnu poziciu. A ked momentalne nie si ani tehotna ani nemas deti, tak toto je uplne bezpredmetne. A prechod z korporatu to statnej spravy da vela ludom dost zabrat. Tri hodiny by som denne nedochadzala osobne do ziadnej prace, proste je to vela.
Podla mna sa v ZVJS toho az tak vela nenaucis. Ved to je stale ta ista, administrativna praca dookola. Mam kamosku na ministerstve vnutra a uz 9 rokov robi len zmluvy a obstaravania.
@bloger a nielen to. vezmu ju aj na skrateny 4-alebo 6-hodinovy uvazok, prazdniny a choroby deti vykryje homeofficom, co v ZVJS nehrozi. Nehovoriac o tom, ze v Bratislave je more inych korporatov, kde sa moze hocikedy zamestnat aj na 100% homeoffice (pokial si nepokazi zivotopis pracou v statnej/verejnej sprave).
@sima234 No praveze takto by som to nechcela, preto som pisala, ze na akej pozicii by som v ZVJS nakoniec casom skoncila, je otazne.
Dakujem velmi pekne vsetkym za reakcie, nazory 🙂
Podľa mňa ani nemáš o com rozmýšľať a ostať v súčasnej práci. Spominas materskú, takže zjavne ju plánuješ, čiže práca s lepším platom to urobí aj lepší materskú dávku, ďalej aj teraz ale aj pri dieťati neskôr určite uvitas možnosť HO niekoľko dní každý týždeň. Ja by som teda naozaj neváhala. Možno keby sa jedna o to, že materskú neplánuješ a naozaj cestuješ 3h každý deň a vidíš to takto na X rokov, tak to nie ale ak ti aj ponúkli možnosť HO. Za mňa super a ešte ti môže aj lichotiť, že si ťa chcú udržať.
Ahojte, vysledok: idem nakoniec do ZVJS, pretoze mi odmietol konatel dat HO na papier, prave kvoli tomu, ze sa to bije s internou smernicou platnou pre vsetkych a HR oddelenie by s tym malo problem. (A pravdepodobne by s tym casom mali problem uplne vsetci, kedze interna smernica je nastavena len na 2 dni HO mesacne). 🙂

@diskuterka22 a to by si išla po pol roku späť do práce?