icon

Ktorú prácu si vybrať ako matka školáka?

16. jún 2025

Ahojte mamicky, ktoru pracu by ste skor zobrali? Mam doma 6 rocne dieta, ktore naatupuje do skoly od Septembra.
1) praca, kde su aj nocne ( to je prakticky 24 hodinova sluzba), nizsi plat, ktory by sa mi navysil o tie sluzby
Ale zase odbor, ktory ma bavi
2) praca bez sluzieb, vikendov o 15.00 padla, praca podla mna narocna na psychiku, viac dovolenky o 3 tyzdne, vyssi plat, odmeny, zamestnavatel o dietati vie, vyjde v ustrety.
Nie je to moj vysnivany odbor, ale stale som v tom,v com som vystudovala.

Strana
z2
luccija
17. jún 2025

Pracovala som 12 víkendy, sviatky, ale pri dieťati by som to nechcela.Vsetci spolu doma, výlety a ja v práci.Nehovoriac o únave po nočnej, keď sa nemôžeš vyspať ako potrebuješ.Vybrala by som si 2

mantilka
Autor odpoveď zmazal
mantilka
18. jún 2025
@maxik24

@mantilka negativna, neprajna, a este aj ocakavas, ze vychovavatelky sa maju venovat uloham tvojho dietata, lebo tebe sa jej venovat nechce. Na co tolko negativity? Su aj matky, ktore sa detom venuju, neocakavaju, ze ich vsetko naucia iba a vyhradne v skole a ze s nimi DOMACE ulohy bude robit vychovavatelka. Prepac, ale kruzky.. No ked nemam, nebude chodit. Ale verim, ze tych par € sa najde.. Navyse, skoly poskytuju kruzky aj zadarmo, netreba sa pachtit za externymi. Dokonca v case druziny. Netreba znechucovat ostatne zeny len pre to, ze ty mas negativny pristup k zivotu 🙏

@maxik24 Máš nejaké mindraky , že sa navazas do cudzej ženy ? Čítaj s porozumením.

autor
20. jún 2025

Zienky dakujem za reakcie, idem skusit tu 2 moznost. Nie je to konkretne moja vysnivana oblast, ale stále som v odbore, skvelý plat a možnozť rýchleho postupu ďalej. Radšej si zaplatím psychohygienu skrz nejaké krúžky a venovanie malej. Nastavená som, prist, byt mila, odrobit si a odist domov. Mat dobre plateny job

pralinka86
20. jún 2025

Pri detoch je podla mna mega vyhoda koncit takto skoro a ze mas system, kazdy den tak koncis... Do konca dna tolko vela este mozes stihnut, pribudnu ulohy, kruzky, mas cas, nemusis kalkulovat kto iný bude s dietatom, z druziny stihnes vyzdvihnút.. a este ze aj naviac dovolenka.. mozete jazdy mesiac chodit vypnut na vikend niekam.. pri striedani zmien telo dostava zabrat, uz aj vek hra rolu. Jasne, dostanes sa do toho, ale to mas cely tyzden rozbity..

hsjdudhdbd
24. jún 2025

No ked cloveka praca bavi je to super ale zase povedzme si pravdu peniaze su motivacia a rodina ma prednost

Strana
z2