Kuchárka, pomocná sila v kuchyni - rady a postrehy

vhlave
14. sep 2017

Dobrý deň, chcem sa opýtať, aký máte názor a pohľad na prácu -pomocná sila v kuchyni- v školskej jedálni. Zväžujem ponuku....ďakujem za postrehy, rady, odporúčania, skúsenosti

stastnablcha
14. sep 2017

je to praca.. a v praci sa musi pracovat. toto je o tom ze cistis, skrabes, miesas... ale poznam dievcata co to robia uz dlho a nehundru

kvetinka75
14. sep 2017

záleží na tebe, či to chceš robiť alebo nie. Predpokladám, že vieš čo taká práca obnáša. Ak by som nemala nič, brala by som aj to.

nuci616
14. sep 2017

Pokiaľ potrebujete peniaze, tak je to podľa mňa jedno. Však časom si môžeš hľadať aj niečo iné. Fakt ak nemáš nič iné, tak choď aj do toho. Však to nie je žiadna hanba

lauraaaaaa
14. sep 2017

Ahoj, nečítala som príspevky poviem svoj názor moje vlastné presvedčenie prečo som si ja vybrala. Po prvé to bolo preto lebo dlho som si nevedela prácu nájsť. Vidina pomocného pracovníka sa mi zdala vhodná, ved napokon s pomocnej sily sa stáva aj viac.ziskas dobre referencie a môžu ta riadne zobrať ak budeš s prácou spokojná. Ďalší dôvod bol, bola zmena, vlastne aby som sa presvedčila že okrem cukrariny viem aj iné robiť a ešte sa aj pri učím. A tretí dôvod bol všade len vie doma. 😉

lauraaaaaa
14. sep 2017

@vhlave a v neposlednom rade peniaze, keď ich potrebuješ nie je čo riešiť 😉

lauraaaaaa
14. sep 2017

@stastnablcha
Presne, ja som začala škrabkanim zemiakov v

lauraaaaaa
14. sep 2017

@stastnablcha začala som zemiakmi, cibuľa, mrkva, neskôr ma dali na predpríprava jedla, potom aj varenie jednoduchších mucnych jedál, oberanie mäsa, z kosti, a neskôr aj do okienka ale v domove dôchodcov.

kvetinka75
14. sep 2017

je to práca ako každá iná. Určite by sa našiel niekto kto by nad tým ohrnul nos - ale nech si uvedomí, že aj on jedáva a kto mu pripraví to jedlo?

trdelnik234
14. sep 2017

@vhlave

Podla mna lepsie v kuchyni ako za pokladnou vo velkom hypermarkete, minimalne uz len preto, ze ked mas skolopovinne deti, tak sa praca da lahsie zladit s rodinnym zivotom, navyse nepracujes cez vikendy a ani nocne myslim nehrozia. Plus mas este prazdniny a ked mate pri skole internat, tak tusim sa z piatkovej popoludnajsej sluzby odchadza nejako skor, lebo sa nevydavaju vecere ( ale neviem, ci to tak maju vsade).
Neprichadzas do styku s neprijemnymi ludmi, ale iba s kolegami, co je tiez vyhoda, ak nie si prave spolocensky tip.
Nevyhodou je, ze musis byt obratna a musi ta to v kuchyni aspon trosku bavit. Nemali by ti prekazat pachy a rozne vone ( znie to ako normalna vec, ale naozaj to nie je pre kazdeho), treba pocitat aj s tym, ze sa tam dvihaju tazke veci, takze chrbtica by mala byt v poriadku a dobre znasat horucavy, lebo vari sa ci je teplo ci zima a su leta, ked uz v juni mas 30 stupnov.
P.S. V kuchyni nerobim, ale kedysi davno sme kuchynu ( aj ked nie skolsku jedalen) s rodicmi prevadzkovali, takze trosku viem, o com ta robota je. A napriklad mam v rodine tetu, co dlhe roky robila krajcirku a teraz uz piaty rok vydava stravu na internate a zatial sa nestazuje, skor vnima tie vyhody.

lauraaaaaa
14. sep 2017

@trdelnik234 ano dvihat tazke veci ale nedali by jej hned dnihat,no a hlavne nie je tam sama takze by pomohli.ha som tam robila ,zacas

ivka185
14. sep 2017

Ja robim v skolskej jedalni ale kucharku a velmi by som zvazovala tu pracu kebyze zacinam odznova. Je to velmi tazka praca a odnesie si to chrbtica, ruky, nohy a to je z vlastnej skusenosti trpnutie ruk ale ja to robim uz 20rokov ale vsetko co som spominala uz mam znicene. Zalezi aj ci je to mala skola ,menej deti my mame 400 a robi nas 5. Ale namakame sa az az.A ze nerobis s ludmi je tiez blbost robis s detmi a to je este horsie niektori rodicia vedia urobit poriadny vietor aj pre nic.A ZODPOVEDNOST JE VELKA ved deti su citlivejsie ako dospeli a staci ze dostane jedno dieta hnacku alebo zvracia a uz je peklo. No ale to je moj nazor.

mateson
16. sep 2017

je to predovšetkým slabo platená tažká práca.. Ale zasa víkendy, prázdniny atd.

ivka185
16. sep 2017

No tie vikendy su volne ale prazdniny napr... jesenne, zimne,jarne si doma len ked mas dovolenku inak si v praci, a upratujes alebo cistis , robis co treba akurat len letne sme mesiac doma co mame dovolenku a druhy mesiac uz robime ,pripravujeme na zaciatok skl. roka.A o plate pomlcim lebo keby som napisala pravdu aj tak nikto neuveri je to len najnizsia almuzna a ti co su nezamestnani mozno dostanu viac.

mateson
18. sep 2017

@ivka185 tak dovolenka sa rozplánuje tak, aby vyšla cez prázdniny, pretože v podstate sa ani inokedy zobrat nedá. Ak je to jedáleň iba pre MŠ tak tam jesenné, jarné nie sú. A nemáš pravdu, že plat ti nikto neuverí☹ja ti uverím🙂

cherry1981
17. máj 2018

Ja momentalne pracujem v skolskej jedalni tri mesiace ako zastup za jednu pani , a mala by som este cca 3 mesiace, ale neviem ci to dam je to otrocina za minimalnu mzdu a velmi uvazujem ze sa na to vykaslem. Tato praca nieje vobec zaplatena a este je to velmi tazka praca.

rita85
Autor odpoveď zmazal
Zobraz