Kuchárka sa nevie správať

bibina32
18. nov 2016

chcem sa spytat na vas nazor, kamoskynej 8 rocnej dcere, ktora sa vyvracala do polievky, pretoze ju musela zjest na silu. A ked si isla pre druhe jedlo tak jej kucharka povedala: budes este grcat ty svina hnusna 😢 !!!!! Ona po nich ziape ze musia vsetko zjest aj na silu. Nevie ci to ma riesit a s kym, ci s ucitelkou alebo riaditelkou. Je taky tichy tip a nerada sa háda.

kredog
18. nov 2016

tak toto by som isto riešila, to aká hygiena. Ked sa pozvracala, asi jej prišlo zle, tak ju mali zratovať a nie po nej vrešťať.

magmaggie
18. nov 2016

@bibina32 urcite to riesit s riaditelkou..a bolo by fajn keby sa viac rodicov dohodlo a podalo staznost..

katche
18. nov 2016

Staznost u prevadzkovatela jedalne a ja by solm sla aj za riaditelom skoly a ucitelkou, pripadne tym, kto ma dozor v jedalni. A pravdepodobne by som odhlasila obedy...

zuzka0903
18. nov 2016

Nemyslim ze takto kucharka reagovala. Tiez si neviem predstavit ze po zvracani dieta ide po druhe jedlo.

lenkamaxim
18. nov 2016

Ked som bola dieta stalo sa mi nieco podobne. V skolke na obed som musela nasilu zjest vajickovu polievku,vyvratila som ju. Ucitelka ma poslala po druhe lebo inak ma vraj nepusti domov a kucharka pri okienku sa ma spytala: aj z tohto budes blvat princeznicka?... Otec prisiel poobede pre mna a narobil taky bordel,ze ucitelka sa zamkla v triede,tak siel za riaditelkou. Pani kucharku si podal dalsi den,lebo uz zmizla domov.. takze tak

dominika1250
18. nov 2016

Moj muz na toto reagoval takto : tak ja by som kucharke nalozil polievku a nutil by ju jest a nalozit si,jest a nalozit si znovu a znovu a nakoniec keby sa povracala by jej povedal : "este budes grcat ty svina hnusna"? 😁😁

0silvia0
18. nov 2016

@bibina32 aj ja sa pamätám zo školských čias že kuchárky nás nútili jesť, aj to sa pamätám, že kamarátka sa tam pogrcala, keď musela niečo nasilu zjesť. Nám deckám sa hnusili tie blany a žily na mäse, kuchárky z toho šľak triafal, keď sme sa v tom ryli a večne po nás vykrikovali, že by chceli vidieť, čo nám matere doma už len varia...

katarinamarkova
18. nov 2016

@bibina32 mňa by zaujímalo prečo svoje dieťa denno denne posielaš niekam, kde vieš, že ho nútia jesť, že po ňom pri jedle kričia........prečo?
ďalej či si počula na danú kuchárku len názor od tvojej dcérky, či aj od niekoho iného?

ak by som zistila, ja osobne, po krátkom prieskume medzi kamoškami, spolužiačkami, učiteľkami, čo v danej chvíli v tej jedálni boli, že to bolo takto - osobne zvozím pod čiernu zem dotyčnú pred plnou školskou jedálňou, kľudne......tak, že pri vydávaní obeda nepípne už ani raz, ak vôbec ešte naberie odvahu nejaký ten tanier v tej istej jedálni naložiť.

ak by to ale bolo inak, a dozvedela by som sa po krátkom prieskume vyššie uvedenom, že dcérka trošku, či trošku viac preháňa a vymýšla......hodím rodičovskú debatu o stravovacích návykoch a úprimnom podávaní info rodičom práve s ňou.....

zjesť polievku nasilu? trošku dosť pochybujem, že jej ju niekto pchal do krku......asi treba popracovať na jej asertivite a jednoducho ju naučiť, že aj keď jej niekto povie, že ,,musí,, tak to neznamená, že fakt MUSI.

lintu
18. nov 2016

má dcéra nejakých svedkov? lebo toto je tvrdenie proti tvrdeniu, že situácia sa skutočne stala, tak ako opisuješ... bez svedkov alebo bez spojenia sa s inými rodičmi, ktorých dieťa malo s kuchárkou podobnú skúsenosť, sa však ďalej asi nepohnete... takže začať treba asi takýmto niečím... ak nie na vlastnú päsť, pomôcť by možno mohol aj pohovor s triednou učiteľkou... ak-tak kuchárkine slová boli trochu pritvrdé, aby sa to nechalo len tak...

kenzom
19. nov 2016

No neviem, u nas kucharky jedlo vydaju a za okienkom ich dozoruje ucitelka...pochybujem ze inde je to inak

dagaz
19. nov 2016

Nooooo..toto je tazko..u nas deti v skolke tiez musia zjest najprv polievku a az potom dostanu druhe. Samozrejme nie nasilnym sposobom.!!! Proste ich to tak naucili a deti to akceptuju a vedia ze najprv polievka potom hlavne jedlo. V skole je to horsie..tam to uz nikto nekontroluje a zrazu moje dieta neje vobec polievky. Ale ak sa naozaj ta kucharka zachovala takto tak myslim ze uz by asi nikdy nic nenavarila...urcite by som to riesila ale predtym by som musela vyriesit manzela lebo ten by ju poriesil veru velmi rychlo😂

majulka0509
19. nov 2016

U nas v skole ma tiez dozor pani ucitelka a nie kucharka, kucharka vydava obed za okienkom. A k tomu nuteniu do jedla. Mne dcera prisla zo skoly, ze ju pani ucitelka nutila zjest tarhonu (dcerka ju nema rada)Na druhy den, som zavolala pani ucitelke a poprosila ju, nech dceru nenuti jest. Proste ak jej nieco nechuti, tak jej nechuti, a odvtedy ani raz neprisla domov, ze by ju niekto nutil jest. Takze je to o komunikacii.

bibina32
autor
20. nov 2016

@katarinamarkova kamaratka ma aj inych svedkov, deti co sli s nou zo skoly to hned rozpravali a myslim si ze takuto vetu by si nevymysleli, pytala sa aj inych rodicov a niektory aj odhlasili deti pretoze deti ju volaju zlá kucharka po nich vykrika ze musia rychlo vsetko zjest aj ked ich pri tom natahuje. A na obedy tam musi chodiť pretoze je v skole od 6h rana do 16h a nechce ju nechavat na suchej strave, kedze chodi do práce.

bibina32
autor
20. nov 2016

@zuzka0903 no to dievca tu polievku nevyvratila ze jej bolo zle od zaludka, ale ze ju musela nasilu zjest.

bibina32
autor
20. nov 2016

Dakujem za odpovede v pondelok sa pojde porozpravat, s ucitelkou ktora mala dozor. Pytala sa aj rodicov, ale niektori radsej deti odhlasili a niektori su radi ze vsetko ich deti zjedia aj ked nasilu.

katarinamarkova
20. nov 2016

@bibina32 aha.....takže ono je to tak, že ty si počula, že niekto počul, že tie deti rozprávali......
bavila sa mamička aj PRIAMO z dozorujúcim učiteľom v tej jedálni? s inými deťmi ako kamoškami, čo často fakt povedia čokoľvek, ak vedia,že to jej kamarátke pomôže nechodiť na obedy, rozprávala sa s riaditeľkou, vedúcou jedálne, kuchárkami?

je lepšie byť do 16tej na suchej strave a dať si teplú večeru, alebo je lepšie byť na suchej strave do 14tej a povracať sa do polievky???????

8r. dieťa si po príchode domov vie jedlo v mikrovlnke ohriať samo, kde je problém??
musí byť do 16tej v škole? nemôže ísť hneď po škole domov? musí tam ostávať do 16tej???

nechcem situáciu zlahčovať....skutočne nie.....
ALE fakt sa mi nechce veriť, žeby celá jedálen vrátane ostatných detí, dozorujúcich učiteliek, ostatných kuchárok len tak akosi nemo pozerali na túto situáciu.
skutočne neverím.

lija22
20. nov 2016

@katarinamarkova no vsak na tom ani nezalezi ci ty tomu veris alebo ne
vsak ked neveris nediskutuj a chod o dum dal

dagaz
20. nov 2016

@katarinamarkova 8 rocne dieta same dima napr.od 13 do 16? No ja by som si veru toto na svedomie nezobrala. Ja tiez necham 8 r.doma aj hod.ale suseda je po ruke keby nieco. Urcite by som si nezob4ala na svedomie nechat 8r doma 3-4 hod bez dozoru. Dalej podla mna 8 r potrebuje teply obed a nie len suchu stravu. A ak je do 16 v druzine urcite sa neda vydrzat na suchej strave..a nie kazdy ma tu moznost ze babky dedkovia a podobne si deti beru rivno zo skoly domov.

petulda333
20. nov 2016

Mna by zaujimalo ako ju kucharka donutila? Ved kucharka je za okienkom,da jedlo a bodka.. Dokonca u nas na skolach je to tak ze deti sedia,2-3nosia taniere a pribor,ucitelka donesie polievku a naberie..fakt si tuto situaciu neviem predstavit a hlavne zeby sa ziadna ucitelka neozvala

nikina17
20. nov 2016

Och.... určite riešiť s riaditeľkou, učiteľkou čo mala dozor a aj s kuchárkou. Toto sa stalo mne keď som bola asi druháčka. Kuchárka povedala, že ju uráža, že málo jem a nechodím si pre dupľu. Nejedla som zle, len kedy ako. Z domu som bola naučená, že zjem koľko vládzem alebo koľko mi chutí. Doma ma nikdy na silu nenútili. No ona si ku mne sadla a musela som na silu pred ňou zjesť mliečnu polievku, ktorú som z duše neznášala. Výsledok? Nielenže som sa povracala a spolu so mnou všetci čo sedeli pri stole (reťazová reakcia). Ešte na mňa aj nabliakala. Týždeň som chodila na obedy vyklepaná až som sa zrútila. Naši sa to dozvedeli, narobili poriadky a na obedy som viac nechodila. Mliečnu polievku nemôžem ani cítiť.....

nany100
20. nov 2016

Určite ísť za vedúcou jedálne, to je nadriadená a ak nepochodí, tak potom za riaditeľkou. Aj u nás je nepríjemná kuchárka a deti sa jej boja...koľkokrát pri okienku po nich vykrikuje. Ale ako zbadá, že sa blíži niekto z pedagógov, tak otočí...ale toto by si snáď nedovolila...predpokladám, že je to nejaká menšia škola a jedáleň, keď sa má čas zaoberať tým, kto koľko zje...u nás inak kmitajú, keď vydávajú obedy.

katarinamarkova
20. nov 2016

@dagaz a vysvetlíš mi čo katastrofické je na tom, že dieťa si dá teplú zdravú večeru, s chuťou bez vracania, v pohode o 16tej?????
to si fakt myslíš, že je lepšie byť na tej suchej strave do 14tej a potom vracať do taniera???

ok, družina, chápem, nie vždy sa dá.......8r. dieťa s telefonom v ruke dobrou susedou, vydrží tie 3 hodiny doma.....myslím nie je problém......a keď už rodičia teda fakt svojmu dieťaťu neveria, resp. bývajú niekde kde je fakt rizikom nechať dieťa v tomto veku 3 hodinky samé, nedajbože by šlo samé do školy a zo školy.........ok.

ale tvrdiť že je lepšie vracať do taniera ako byť o tie 3h. dlhšie na suchej strave.......nechápem, nepochopím.

katarinamarkova
20. nov 2016

@lija22 🙂 hlavne že ty veríš všetkému čo kamoška povie, čo jej niekto povedal, lebo niekde počul......

dagaz
20. nov 2016

@katarinamarkova neprekrucaj slova. Nikdy som nepovedala a ani nenapisala ze je ok vracat do taniera...napisala som ze nieje ok mat u tak maleho dietata prvu teplu stravu niekedy o 16 kazdy den. A prepac ale radsej ako riesit problem v druzine radsej rychle odhlasit z obedu a sup na suchu stravu len aby som nic nemusela riesit? Ak je toto pravda ze kucharka sa takto sorava tak pri mne by uz tam nebola..aj sama by dala vypoved .

nany100
20. nov 2016

Hm, ja by som tiež svoju skoro 8 ročnú dcérku nenechala doma 3 hodiny samú...to nie je o nedôvere...napr. jej môže byť aj smutno alebo by sa sama mohla báť...ja som sa ako decko bála všeličoho...no a telefón by som jej načo dávala? Na hranie či aby mi každých 5 minút volala do práce, kedy prídem?...a susedy by raz za čas isto postrážili ale každý deň?...treba riešiť so zodpovednými dospelými a nie týmto spôsobom trestať dieťa za to, že mu raz nechutil obed...a ešte ktorá mama má po príchode z práce hneď uvarené? (teda pokiaľ nevarila deň predtým)

katarinamarkova
20. nov 2016

@dagaz sama tvrdíš, že to dieťa sa domov skôr nemôže dostať....lebo....
sama tvrdíš, že to dieťa na obedy chodí s nechuťou, vracia do taniera.....
sama tvrdíš, že MUSIA tie deti na obede jesť pod dorzorom hulákajúcej urážajúcej kuchárky.....
jasné, že je lepšie dať dieťaťu teplý obed v podholí domova o 12tej 🙂

ale vysvetli mi prosím čo katastrofické vidíš na tom, že si dá teplý obed o 16tej, keď vlastne žiadna iná možnosť podla teba, ako to dieťa má normálne obedovať, bez stresu, paniky, vracania, NIE JE???

bibina32
autor
20. nov 2016

@katarinamarkova je to mala skola su tam iba 4 triedy a obedy tam vozia, takze kucharka tam je iba dve hodiny ked ich vydava a je tam iba sama a mala by tam byt aj ucitelka. A to sli viacere deti spolu zo skoly a povedali teta dneska sa vasa Iva vygrcala do polievky a kucharka jej povedala budes este grcat ty svina hnusna. No ja osobne si myslim ze takuto vetu by si deti nevymysleli. A doma samé dieťa nechat to by som neriskovala. Su rodicia ktorí cez týzden nevaria lebo sa najedia deti v skole a rodicia v robote, poznam takych. A su aj rodiny co nemajú mikrovlnky, i ked je to tazké uverit ale su. 😀

sam2
20. nov 2016

@bibina32 tak sa vygrcala alebo ju napinalo. Raz pises tak, raz tak...

Za mna jednoznacne ist za kucharkou a vydiskutovatsi to. Nevravim, ze deti klamu, ale sama si pamatam, ze som di ako decko mnohe prikraslila a prifarbila tak ako mi to prave vyhovovalo 😊
Treba vypocut aj druhu stranu a sluzbukonajuceho ucitela

katarinamarkova
20. nov 2016

@nany100 toto je zas na inú debatu....
ale 8ročné dieťa bez problémov pochopí,že maminke sa nevolá do práce každých 5min. tak ako pochopí aj to, že na starej šunke s tlačidlami si tých hier moc nezahrá 🙂
fakt neviem prečo by malo byť takto veľkému dieťaťu šialene smutno ak je pár hodín bez rodiča - hlavne ak je doma.
ak príde maminka o 16tej domov ma milion času navariť obed na nasledújuci deň.
.................................................................................................................................................
ale samozrejme, stále tvrdím, obed o 12tej je to naj čo môže byť 🙂 hlavne ak dieťaťu nevyvoláva stres, paniku, vracanie, hanbu.
tak ako tvrdím, že ak táto kuchárka sa takto chová ( čo si fakt nemyslím ) tak ako rodič robím rázne opatrenia, hneď.

bibina32
autor
20. nov 2016

@petulda333 je to mala skola a obedy vozia, je tam iba jedna kucharka a deti kym nezjedia polievku, musia doniest prazdny tanier kucharke a potom im dá druhe jedlo.