icon

Kuchárka v materskej škole ako pomocná vychovávateľka

8. máj 2025

Ahojte prosím vás chcem sa iba informovať, ako je možné že kuchárka s výučným listom pracuje v škôlke s deťmi ako pomocná vychovávateľka a nemá žiadne iné vzdelanie. Ako naozaj som nahnevaná že druhé čo majú VŠ alebo si robia tak ich nechcú zamestnať, a takéto pani kuchárky, upratovačky v pohode… A podotýkam že dotyčná pracuje skoro celý život ako kuchárka 🤣

Strana
z2
zuzana76
8. máj 2025

tazko povedat, pracuje s detmi niekolko hodin, alebo len pomaha pri prezliekani, napr. Neviem si predstavit, ze stiha aj varit, aj robit tamto

vulka
8. máj 2025

Pomocná vychovávateľka, či že asistentka? Na to Ti školy netreba. Stačí DPŠ alebo kurz z Úradu práce.

autor
8. máj 2025
@zuzana76

tazko povedat, pracuje s detmi niekolko hodin, alebo len pomaha pri prezliekani, napr. Neviem si predstavit, ze stiha aj varit, aj robit tamto

@zuzana76 Je tam ako pomocná vychovávateľka alebo asistentka… Je vyučená ako kuchárka ale nevarí tam

anika
8. máj 2025

Netreba mat predsudky, pani mozno prave studuje na strednej pedagogickej

autor
8. máj 2025
@vulka

Pomocná vychovávateľka, či že asistentka? Na to Ti školy netreba. Stačí DPŠ alebo kurz z Úradu práce.

@vulka Zvlášne lebo známa si dávala žiadosti do škôlky tiež má strednú s maturitou ako kuchárka a momentálne študuje sociálnu pedagogiku a nezobrali ju…

lubkavargova1
8. máj 2025

Tak je to mozne, ze ju prijali a do zmluvy dostala podmienku si doplnit vzdelanie, to je uplne bezny proces prijimania. A si teraz predstav, ze nasa pani ucitelka zacinala ako upratovacka v MS a je z nej nakoniec vystudovana pani ucitelka.

autor
8. máj 2025
@anika

Netreba mat predsudky, pani mozno prave studuje na strednej pedagogickej

@anika Nie neštuduje ani študovať nebude, mám to s pravej ruky, určite je tam nejako cez známosť

autor
8. máj 2025
@lubkavargova1

Tak je to mozne, ze ju prijali a do zmluvy dostala podmienku si doplnit vzdelanie, to je uplne bezny proces prijimania. A si teraz predstav, ze nasa pani ucitelka zacinala ako upratovacka v MS a je z nej nakoniec vystudovana pani ucitelka.

@lubkavargova1 To je niečo úplne iné… Pani upratovačka ako je vyštudová

lubkavargova1
8. máj 2025

Tak co ti brani podat staznost na zriadovatela alebo rovno na ministerstvo...no daj ktora je to skolka, preklepneme..ja riesim na pravnom oddeleni taketo zaujimavost. takze ktora skolka? Velmi rada sa tam vyberieme na workshop a mensiu debatu.

autor
8. máj 2025
@lubkavargova1

Tak co ti brani podat staznost na zriadovatela alebo rovno na ministerstvo...no daj ktora je to skolka, preklepneme..ja riesim na pravnom oddeleni taketo zaujimavost. takze ktora skolka? Velmi rada sa tam vyberieme na workshop a mensiu debatu.

@lubkavargova1 Haha, toto ma potešilo. Ale riadim sa heslom tým že praj a bude ti dopriate… Aj keď toho človeka nemám rada, len ma to nahnevalo…

lubkavargova1
8. máj 2025

Však daj názov školky a my im doprajeme neboj sa. Lebo inak sociálna pedagogika aj ked toto studuje tvoja znama to nie je prave prave orechove pre asistentov a ani vychovávatelov, to je aj v zakone..takze aj ked si podava ziadosti, neprijmu ju. My tiez rovno vyradujeme tieto ziadosti ked vidime....tiez dostanu podmienku na dostudovanie a ver ze aj kucharka so strednou skolou moze robit asistentku alebo pomocnu vychovavatelku...evidentne je pani znama nahnevana ze ju neprijali s VS...no tazko sa uplatn to jej mozes rovno odkazat.

autor
8. máj 2025
@lubkavargova1

Však daj názov školky a my im doprajeme neboj sa. Lebo inak sociálna pedagogika aj ked toto studuje tvoja znama to nie je prave prave orechove pre asistentov a ani vychovávatelov, to je aj v zakone..takze aj ked si podava ziadosti, neprijmu ju. My tiez rovno vyradujeme tieto ziadosti ked vidime....tiez dostanu podmienku na dostudovanie a ver ze aj kucharka so strednou skolou moze robit asistentku alebo pomocnu vychovavatelku...evidentne je pani znama nahnevana ze ju neprijali s VS...no tazko sa uplatn to jej mozes rovno odkazat.

@lubkavargova1 Ale v škole ako asistent učiteľa sa vie uplatniť či? Odkážem jej

lubkavargova1
8. máj 2025

Moze si dat ziadost, ale nema na to kvalifikacne predpoklady...aj tak si bude musiet robit pedagogicke vzdelanie....ak si najde skolku kde ju prijmu tiez dostane do zmluvy tuto podmienku, inak je nekvalifikovana.

autor
8. máj 2025
@lubkavargova1

Moze si dat ziadost, ale nema na to kvalifikacne predpoklady...aj tak si bude musiet robit pedagogicke vzdelanie....ak si najde skolku kde ju prijmu tiez dostane do zmluvy tuto podmienku, inak je nekvalifikovana.

@lubkavargova1 Ako asistent učiteľa ZŠ nemá kvalifikačné predpoklady? Však si robí VŠ sociálnu pedagogiku a vychovávateľstvo alebo tak nejako to je.

belaanabela
8. máj 2025

Tak ja poznám osobu xy kt.sa za mladi živila 🔸️ eskort a momentálne si robí 2r.pedagog.minimum (ale ako povedala ju nemajú čo naučiť ide len o papier) a šup bude p.vychovavateľka 🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤦🤷‍♀️😶 v tejto krajine je všetko možné ako nič🤞

annie6
8. máj 2025

Pomocný vychovávateľ nepotrebuje pedagogické vzdelanie,robí len pomocné činnosti,stačí maturita

autor
8. máj 2025
@belaanabela

Tak ja poznám osobu xy kt.sa za mladi živila 🔸️ eskort a momentálne si robí 2r.pedagog.minimum (ale ako povedala ju nemajú čo naučiť ide len o papier) a šup bude p.vychovavateľka 🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤦🤷‍♀️😶 v tejto krajine je všetko možné ako nič🤞

@belaanabela Naozaj škoda slov 🤦🏽‍♀️

autor
8. máj 2025
@annie6

Pomocný vychovávateľ nepotrebuje pedagogické vzdelanie,robí len pomocné činnosti,stačí maturita

@annie6 A keď známa má maturitu a momentálne študuje VŠ sociálna pedagogika a vychovávateľstvo tak prečo ju nezoberú? Ale zoberú radčej kuchárku 🤣

palicka
8. máj 2025

Lebo pomocná Vychovavatelka nie je pedagogicky zamestnanec a ani nemá pracovnú náplň ako pedagogicky. Ide o zamestnanca, ktorý zabezpečuje obsluhu problémových detí- pomoc pri prezliekani, obúvaní, odprevádza na wc, pripadne prebaľuje…. Je platená ako prevádzkový zamestnanec a aj tak ma nastavenú dovolenku. Potrebuje len USO vzdelanie

annie6
8. máj 2025

Neviem,keď nemajú pre ňu miesto a študuje,počítajú možno s tým,že začne tam robiť a potom si nájde niečo iné a odíde a budú hľadať zas...pomocné vychovávateľky sú cez projekty,jej sa oplatí hľadať robotu ako asistentku učiteľa alebo priamo učiteľku/vychovávateľky (ak by to teda stíhala popri škole)

petulda333
8. máj 2025

A? Ved je ich vec koho vezmu. Nejak velmi ta to stve

autor
8. máj 2025
@petulda333

A? Ved je ich vec koho vezmu. Nejak velmi ta to stve

@petulda333 Je vidieť že nepracuješ v tomto, a nerozumieš sa moc tomu… Keby študuješ na vysokej škole alebo si dorábaš dalšiu maturitu odbor predškolskú a elementárnu tak by ta to štvalo tiež

lilope
8. máj 2025

Autor vidno, že ani ty tomu nerozumieš, ale tváriš sa múdra ako rádio. Viaceré ti vysvetlili akú školu (ne) potrebuje a ty ideš stále svoje o kamoške, ktorú nezobrali. Nie si to náhodou ty tá kamoška? Btw. douč sa gramatiku, nedá sa na to pozerať.

zuzana76
8. máj 2025

autorka, tu osobu tam prijali kedy? bola na pohovore v tom case ako ty? alebo tam uz pracovala, ak tam pracovala a ma zmluvu natrvalo, tak ju neprepustia len preto, ze nejaka ina sa hlasi na tu poziciu. Ona moze mat aj maturitu a ked splna kvalifikacne predpoklady ( ze staci napr maturita), tak ju nevyhodia za to, ze sa tam hlasis ty s vyssim vzdelanim, ked im ho netreba.

petulda333
8. máj 2025

Preco by malo? Pobavila si ma,nato nemusim mat takuto skolu. Bola som na pohovore,vzali niekoho kto nemal ziadnu prax a skusenost v tom co pozafovali,a? Co som mala plakat do vankusa? Stazovat sa? Ved je to ich rozhodnutie. Ty fnukas lebo vyucena kucharka,ale prd vies ci si studium nedorabala. Mas urazene ego len

petulda333
8. máj 2025
@lilope

Autor vidno, že ani ty tomu nerozumieš, ale tváriš sa múdra ako rádio. Viaceré ti vysvetlili akú školu (ne) potrebuje a ty ideš stále svoje o kamoške, ktorú nezobrali. Nie si to náhodou ty tá kamoška? Btw. douč sa gramatiku, nedá sa na to pozerať.

@lilope ona ma predsa VS ona tomu rozumie 🤭

lilope
8. máj 2025
@petulda333

@lilope ona ma predsa VS ona tomu rozumie 🤭

@petulda333 pevne dúfam, že nemá.

zuzana76
8. máj 2025

autorka "keby študujes" spravne je "keby si studovala"

palicka
8. máj 2025

A radšej, nie radčej

nikaeli
8. máj 2025

Som špeciálny pedagóg, učím v MŠ deti s PAS. Mám pomocnú vychovávateľku bez pg vzdelania a je to legislatívne v poriadku, pretože je nepedagogickým zamestnancom. Pedagogický asistent je niečo iné a ani ten nemusí mať pri nástupe do školstva pedagogické vzdelanie. Má však podmienku doplniť si ho (aspoň cez Nivam).

Strana
z2