icon

Kúpa alebo založenie vlastnej s.r.o.

11. mar 2025

Ahoj manžel ide prejsť zo živnosti na s.r.o .. čítala som ze je možnosť kúpiť sro.. mate niekto skúsenosť? Alebo radšej založiť odznova svoju ? Je to asi bezpečnejšie ale pomalšie ci. Ďakujem za osobne skusenosti

pe_mi
11. mar 2025

Ahoj a máte o tom dostatok informácií?s.r.o. len tak zrušiť ako živnosť nejde.tak isto výber peňazí nejde tak ľahko,ako pri živnosti
Treba mať dobrú účtovníčku/ka, aby vás zasvätil do toho.
Ja len v dobrom,aj manžel zvažoval túto možnosť, ale upustili sme od toho

lenicka298
11. mar 2025

Ako účtovníčka ti radím založiť si novú "čistú" s.r.o. (nejdem tu písať prečo) Pokiaľ by si chcela vyslovene kúpiť, tak s fakt dobrou históriou, účtovníctvom a všetkým. No ja osobne by som si s.r.o. nekúpila. Založenie novej trvá cca 3 týždne, čo není taka dlhá doba a cena sa pohybuje okolo 200€, čo není tiež také hrozné.

autor
11. mar 2025

@lenicka298 áno ďakujem

autor
11. mar 2025

@lenicka298 prosím vás a to základné imanie 5000 euro musi vložiť na firemný účet a nehybat s nim?

lenicka298
11. mar 2025

Nie nie. Základné imanie sa môže vložiť aj v hotovosti do "pokladni"- väčšinou je to proforma. (Nikto tých 5000 nebude kontrolovat) 😉

kabo25
11. mar 2025

Môj manžel chce pustiť svoju sro (za symbolickú sumu) mal všetko pekne vedené … môžeme sa pobaviť konkrétnejšie cez správu 🙂

autor
11. mar 2025

@lenicka298 prosím vás a ešte k tym výberom do pokladne.. je to vobec legálne? Keď niekto vyberá do pokladnice a napr využíva nie celkom na firemné náklady? Napríklad ze v pokladni ma 50 000 a oni sú tam realne není tak príde kontrola a je poriadny problém na svete ? Pýtam sa lebo už som čítala aj takéto ,, moznosti vyberu" ale príde mi to nie moc poctivé🙂

lenicka298
12. mar 2025

Kľudne mi napíšte súkromnú správu, a napíšem Vám tam viac ako to funguje 😉

mata7607
Odpoveď bola odstránená