Kúpa alebo založenie vlastnej s.r.o.
Ahoj manžel ide prejsť zo živnosti na s.r.o .. čítala som ze je možnosť kúpiť sro.. mate niekto skúsenosť? Alebo radšej založiť odznova svoju ? Je to asi bezpečnejšie ale pomalšie ci. Ďakujem za osobne skusenosti
Ako účtovníčka ti radím založiť si novú "čistú" s.r.o. (nejdem tu písať prečo) Pokiaľ by si chcela vyslovene kúpiť, tak s fakt dobrou históriou, účtovníctvom a všetkým. No ja osobne by som si s.r.o. nekúpila. Založenie novej trvá cca 3 týždne, čo není taka dlhá doba a cena sa pohybuje okolo 200€, čo není tiež také hrozné.
@lenicka298 áno ďakujem
@lenicka298 prosím vás a to základné imanie 5000 euro musi vložiť na firemný účet a nehybat s nim?
Nie nie. Základné imanie sa môže vložiť aj v hotovosti do "pokladni"- väčšinou je to proforma. (Nikto tých 5000 nebude kontrolovat) 😉
Môj manžel chce pustiť svoju sro (za symbolickú sumu) mal všetko pekne vedené … môžeme sa pobaviť konkrétnejšie cez správu 🙂
@lenicka298 prosím vás a ešte k tym výberom do pokladne.. je to vobec legálne? Keď niekto vyberá do pokladnice a napr využíva nie celkom na firemné náklady? Napríklad ze v pokladni ma 50 000 a oni sú tam realne není tak príde kontrola a je poriadny problém na svete ? Pýtam sa lebo už som čítala aj takéto ,, moznosti vyberu" ale príde mi to nie moc poctivé🙂
Kľudne mi napíšte súkromnú správu, a napíšem Vám tam viac ako to funguje 😉

Ahoj a máte o tom dostatok informácií?s.r.o. len tak zrušiť ako živnosť nejde.tak isto výber peňazí nejde tak ľahko,ako pri živnosti
Treba mať dobrú účtovníčku/ka, aby vás zasvätil do toho.
Ja len v dobrom,aj manžel zvažoval túto možnosť, ale upustili sme od toho