icon

Kurz Re-pas

mon_soon
24. okt 2018

Môže mi prosim nejaká dobrá duša polopatisticky napisat ako funguje žiadosť o preplatenie kurzu? Mám vybratý kurz, v decembri (časový predstih), našla som žiadosť ale nie je mi jasne v akom poradí to mám obehat...ďakujem 🙂

25kika
24. okt 2018

ste vo veku nad 29rokov? najprv si treba nájsť poskytovateľa kurzu, čo už máte...treba si nájsť tlačivká čiže Požiadavku buď na internetovej stránke úradu práce alebo zájsť osobne k sprostredkovateľke ktorá to má na starosti. Požiadavka je rozdelená na dve časti, časť A ktorú vypĺňa uchádzač o zamestnanie teda vy, a B časť ktorú musíte dať vyplniť poskytovateľovi kurzu, čiže tam kam chcete isť na kurz. Ked to budete mať všetko vyplnené treba to doniesť na urad k pracovníčke ktorá to ma nastarosti, ako už vyššie spomínala, v dostatočnom časovom predstihu( min, týžden pred nástupom na kurz) a ta vám poviem ako dalej, či vám bude kurz preplatený alebo nie. hádam som to napísala dosť polopatisticky :D

mon_soon
autor
24. okt 2018

Jasne ďakujem 🙂 čiže ja musím kurz zaplatit zo svojich a dúfať že sa rozhodnú kladne? Neda sa to urobiť tak aby som si bola ista že to preplatia? Mám na mysli aby som kvôli nejakej administartivnej chyby nestratila čas a peniaze...mám 30 a som na predĺženej rodičovskej keďže ta práca je fakt bieda :(

25kika
Autor odpoveď zmazal
25kika
Autor odpoveď zmazal
25kika
24. okt 2018

@mon_soon Teraz su tam nieaké kriteria ktoré musíte splnať aby vam bol kurz preplatení....tak asi bude najlepšie aby ste sa šla rovno za konkrétnou pracovníčkou opýtať aby ste sa zbytočne nenaháňali

25kika
24. okt 2018

@mon_soon vy musíte ešte pred nástupom na kurz prísť s požiadavkou na urad, ked si to zaplatíte sama úrad vám to už dodatočne nepreplatí

25kika
24. okt 2018

@mon_soon počkať a ste vy vôbec vedená v evidencií??

mon_soon
autor
24. okt 2018

No áno, predĺžená RD (neplatená)

25kika
24. okt 2018

tak potom platí to čo som napísala 🙂

mon_soon
autor
24. okt 2018

Ok ďakujem ❤️

25kika