icon

Legálny spôsob získania informácií o pracovnom pomere

langoskacukroska
11. mar 2025

Ahojte, je nejaký legálny spôsob, ako by vedel nový zamestnávateľ zistiť dĺžku pracovného pomeru u posledného zamestnávateľa za predpokladu, že ide o riadny pracovný pomer TPP, za týchto okolností:

1. daná osoba mala medzi zamestnananiami prestávku, no pretože ide stále o denného študenta vš, nemusela sa hlásiť na úrad práce.

2. daná osoba nemala medzi zamestnananiami prestávku, do novej práce nastúpila ďalší deň nasledujúci po dni, kedy odišla z predchádzajúceho zamestnávateľa.

Zaujímajú ma čisto legálne spôsoby, potrebujem len spísať odpoveď na tieto vybrané situácie.

Ďakujem pekne.

doriiis
11. mar 2025

V každom novom zamestnaní od teba pýtajú zapoctovy list od posledného zamestnávateľa,kde je jasne napísané,koľko dní/ rokov si u neho pracovala

aandrea9
11. mar 2025

@langoskacukroska pripájam sa k @doriiis. Iný legálny spôsob neexistuje. Sociálna poisťovňa vydáva potvrdenie o priebehu poistenia ale iba poistencovi.

hiro
11. mar 2025

@doriiis Hmm, odo mňa v novom nič nežiadali. Ale zase je fakt že ja som v starom ani neskončil 😬

denisa_deniska
11. mar 2025

@doriiis to nie je pravda, nie je to nutnosť

majusqa77
11. mar 2025

@denisa_deniska mala by byt. inak sa novy zamestnavatel moze dostat do pruseru, kedze nema informaciu o exekuciach

xux
11. mar 2025

@doriiis nechcem rypat, len ma to zaujima. Odo mna toto nikdy ziadny zamestnavatel nepytal, ako je to mozne?

veltraud
11. mar 2025

Uz netreba davat zapoctovy list

aandrea9
11. mar 2025

@majusqa77 do pruseru sa dostane, ak bude ignorovať exekučný príkaz doručený od exekútora.

bosorkabb
12. mar 2025

@doriiis u nás nie. Tiež som nedávala. Ani v predchádzajúcom zamestnaní.

tiika
12. mar 2025

@majusqa77 preto by mal dať vypísať osobný dotaznik a v rámci neho cestne vyhlásenie ohľadom exekúcii, alebo len cestne vyhlásenie, zápočtový list nie je povinnosť ani zo strany zamestnávateľa a nemala by byt ani zo strany zamestnanca (iba odôvodnene).

tiika
12. mar 2025

@langoskacukroska legálny spôsob je predsa životopis a potom prac.pohovor predsa, kde sa môže zamestnávateľ pýtať na predchádzajúce zamestnania, následne môže do firmy zavolať a overiť si to

dancingqueen321
15. mar 2025

@doriiis mozu pytat, ale novy zamestnanec nie je povinny tento dokument zamestnavatelovi predlozit… z pohladu platnej legislativy…