Môžem pracovať v pekárni Lidlu bez hygienického minima?
Ahojte, pracujem v lidli a posielajú ma do pekárne aj keď nemám hygienické minimum.moze byť z toho problém?
@katariiinkaa predavač pokladník
@spuntik1997 tak tam určite musíš mať hygienické minimum. Ledaže by si mala vyštudovanú strednú, kde to automaticky získavaš vďaka štúdiu - tam je to výnimka. V tejto diskusii to ženy tiež riešili: https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/praca-v-potravinach-je-potrebne-hygienicke-minimum/
@katariiinkaa
@katariiinkaa ....v Lidli hygienické minimum mať nemusí.
Hygienické minimum má mať každá predavačka (pravdaže aj iné profesie) nie len tá na pekárni.
@doriiis prečo by nemusela? Veď v každej jednej prevádzke kde sa stýka s potravinami - či už ide o obchody, kaviarne, reštaurácie atď. je to povinné. V máji som bola na skúšky z hygienického minima, takže som si istá že profesia ako predavačka tam bola spomenutá taktiež 🙂 Konkrétne na našom termíne boli 2 predavačky z 1day predajne, lebo keď tam chceli nastúpiť bolo to podmienkou.
@katariiinkaa ....opýtaj sa hociktorej predavačky v hociktorom Lidli,či má HM.Nema ani jedna.Takisto ako nemusia mať to,nemusia chodiť ani na preventívne pravidelne lekárske prehliadky.To je čo?
Neviem prečo nemusia mať,ale nemaju
@katariiinkaa ja som pracovala v xxx kaviarniach a hygienicke minimum netrebalo, a to boli velke firmy typu starbucks, costa atd.. iba chceli potravinarsky preukaz ktory vystavi obvodny lekar ale HM nie.
@lneviemmeno mame s manželom kaviaren, takze viem čo sa vyžaduje 🙂 oficiálne to treba, len veľa firiem na to kašle. Preto sa tu dočítate kto každý to nemá. Ale povinnosť to je.
@spuntik1997
@katariiinkaa
@bosorkabb
@gabus543
nemusí mať hygienické minimum, stačí potravinársky preukaz, ktorý vystaví obvoďák a obnovuje sa každý druhý rok
@rony2255 Toto nebude celkom tak. Keď sme mali kontrolu z hygieny, hygienické minimum bola prvá vec čo nám na prevádzke kontrolovali.. a to mame 2 prevádzky v rozdielnych okresoch, na každej z nich to kontrolovali.
@rony2255 pracujem v Lidl od 2016, momentálne som od septembra na MD robila som skúšky z HM na logistickom centre v Záborskom kde sme mali prednášku z Hygieny a absolvovali sme skúšky a dostali sme osvedčenie o absolvovaní a ani raz som ho nebola obnovovať a ani mi ho nevystavil obvoďák
@gabus543
@mima1608
tak je možné, že nám robili HM v prvý deň na LC, ale napamätám si, je tomu už 4 roky. A na preventívky som chodila k svojmu obvodnému.
@bosorkabb nepamätám si, že by som niekedy bola na HM. Aj keď som brigádovala v Kaufe, mala som len potravinársky preukaz. Aj v bufete keď som brigádovala. A keď sme boli z Lidlu na LC, nespomínam si, že by sme tam mali nejaký test. Bolo tam kvantum informácií o firme, jej chode atď
@spuntik1997 Musíš si ho urobiť, ináč tam pracovať nemôžeš.

@spuntik1997 neviem ako je možné že pracuješ v Lidli, keď hygienické minimum nemáš. To by mal mať predsa každý kto pracuje pri potravinách. Na akej pozícii tam pracuješ? Každopádne - ak by bol z toho problém, tak ho majú oni a nie ty. Ak si samozrejme nepodpísala nejaké vyhlásenie že ho máš a reálne ho nemáš.. to už by bolo o inom.