Má na to zamestnávateľ právo?
Pracujem v zdravotníctve 10 rokov. Robila som už vselikde. Pracujem momentálne v zariadení kde som predchádzajúcemu vedeniu oznámila že mám fiagnostikovanu dyskalkuliu. Vedenie aj vrchná sestra to akceptovali. No vedenie sa vymenilo takže som ich znova na to upozornila. A teraz prišla za mnou riaditeľka že si musím dať spraviť aktuálny posudok od psychológa že ozaj trpím dyskalkuliou pretože su na mňa vraj sťažnosti zo strán kolegýň že zle chystám lieky. Upozorňujem ze doteraz som s tým nikde problém nemala a nikto sa nikdy nesťažoval. Ma zamestnávateľ na toto právo?
Nie si Ty stará známa @bielavlcica a potom si tu mala ešte iné nicky a napokon si písala aj anonymne?
Tá osoba mala problém so všetkými - stále jej všetci závideli a úmyselne skodili, lebo bola vraj lepšia. Prejav mala podobný, aj dyslexiu, dysgrafiu, dyskalkukuliu, aj robila externe druhú treťotriednu VŠ - ošetrovateľstvo. Aj práca v domove sociálnych služieb sedí. A trápila sa vo vzťahu s chlapom, ktorý ju mal úplne na háku a ona snívala o svadbe...
Chod, daj si to urobit a sama uvidis aky bude posudok.
Popravde ked nevies z hodin zistit aky je presny cas tak tam.kde sa podavaju lieky nemas co robit. Bala by som sa takemu cloveku zverit na starost zdravie inych ludi.
ale dyskalkúlia je problém s matematikou a prepáč, počítať do 10hádam vieš....veľmi málo ľudí berie v jednej dávke viac ako 10tabletiek.....predpokladáš že ak budeš mať potvrdenú dyskalkúliu tak nebudeš musieť chystať lieky? alebo ak sa pomýliš tak nikto z toho nebude robiť vedu? lebo ak sa pomýliš tak samozrejme že to problém bude, ak človeku ktorý má zdrav.problém dáš iný liek či inú gramáž - tak ho to môže stáť život....to by si potom nemohla pichať ani injekcie či inzulín a na čo je na oddelení taká sestra?
Trošku nechápem jednu vec, píšeš že ti závidia že máš dve VS aj keď sa im to nezdá kvôli tvojej gramatike... Máš iba dyskalkuliu? Lebo ta nemá s gramatiku nič spoločné.... Ak je tam ale aj dysgrafia / dyslexia to už je problém. Ani na strednú zdravotnú školu neberú žiakov s týmito poruchami učenia čo viem... Práve pre možné komplikácie s dávkovanim liekov napríklad...
@mogaa nerozumieš robím v zariadení kde toti sa nerobí lieky sa ďavkuju podľa rozpisu a s tým ja problém nemám. Ťažko sa opisuje čo ovládam čo nie ale veci kde by bolo treba vyslovene rátať nerobím pretože to v práci nemáme. Lieky aj gramáž ovládam oni tvrdia ze si zamienam lieky ako euthyrox za concor ale to neobstojí ja zas slepá nie som tie lieky viem naspamäť a navyše sú to dva rozličné lieky farbou aj tvarom takže toto neobstojí.
takže nejde o dyslexiu ako takú ale o to že kolegyne tvrdia že si mýliš lieky? no ak ide o to, mali by ti to dokázať, lebo dyskalkúlia s tým naozaj nič nemá spoločné....ono stať jednodrazovo sa môže, všetci sme len ľudia, ale iné je ak si to tá osoba uvedomí a iné ak to bude zapierať.....teraz nehovorím o tebe a ani že je to tvoj prípad.....mne sa pri mame stalo že som bola v nemoncici pri mame a sestra jej priniesla lieky...hovorím jej, že to nie sú jej lieky(doma jej ich dávkujem ja, takže ich vizuálne poznám ako vyzerajú...daná sestra nie ab ypovedal prepáčte idem to preveriť, na drzovku povedala že v ten deń sa viacerým menili lieky a že má teda iné-aj mi povedala aké v tom boli - na odvodnenie, ktoré mama nikdy nebrala, misto lieku na tlak 5mg dala 10mg a ešte nejaké ktoré som nepoznala...na druhý deń iná sestra a mama už dostala tie svoje....nechcela som sa vtedy sťažovať u primára, ale tú sestru čo mi do očí klamala stretávam v meste a úprimne je mi z nej zle keď ju vidím....čo sa týka teba, vrchnej povedz nech urobí inventarizáciu liekov a zistí sa či sedia lieky...lebo toto naozaj nemá nič spoločné s dyskalkúliou....
@mogaa vidíš to ma nenapadlo. Nie my nemáme už vrchnú vyhodili ju.
@mogaa ja osobne si tiež myslím ze to s tým nemá nič spoločné a keď mi lekár napíše že som spôsobila jak štúdia aj práce tak asi vie co píše nie
no kolegyniam povedz nech si naštudujú čo je to dyskalkúlia a nech ti teda dokážu že daný liek si zamenila práve ty, kedže ty toho nie si vedomá.....
Klasika,nové vedenie, nové pravidlá,kto sa im nepáči,vysachuju ho raz dva.
Ale.....s liekmi sranda nie je. Možno naozaj niekde robíš chybu,asiniekomu vadíš.Ja by som nepracovala s takými kolegyňami, radšej by som odišla.
@mariinak išla by som lenže nikde teraz není miesto musím vyckat
No nechcem uraziť ani nič také, ale chcelo by to názor druhej strany.
To sú hlúposti,nie je robota. Ja som odišla z prace kde som bola 6rokov a išlo mi to,vedela som čo mám robiť atď, ale keďže som prestupila na vyššiu pozíciu k novým kolegyňami,išlo to dole vodou.....Zrazu som nič nevedela,ale predtým som ovládala všetko na 120% 😄 klasika bonzovali ,že nie som dobrá a blaaa blaaa,chceli sa iné dostať ku kľúčom,tak nech sa páči🙋♀️.Určite to bude fungovať lepšie,keď odijdem.Tak som odišla a nasla som si do mesiaca novú prácu,aj keď v úplne niečom inom než som robila.
Skus sa s kolegyňami porozprávať,či majú problém, alebo ci sa niečo deje,všetko je o komunikácii a dozvieš sa,uvidíš. A s tou závisťou čo si spomínala,presne viem o čom rozprávaš,ale kto nezazije nepochopí...😉
@mariinak s nimi sa práveže nedá porozprávať lebo keď aj budú sa tváriť však všetko je v poriadku ale otočil sa a už bežia bonzovat. Ja už som sa všeličo o sebe podozvedala ja sa s nimi už ani nevypravam
Tak zmeniť miesto... ked ta tam raz nechcú, budu to robit zle stále
Tak odíď preč,robíš zle iba sama sebe oni ťa majú za tupku falošné kolegyne. Oni ta vyštvú tak či tak, mne sa toto isté stalo a odišla som a som rada a spokojná.
Alebo by som im šplechla rovno medzi oči,keď vieš že bonzuju prišla by som za kolegyňami a rovno povedala či sa im dobre bonzuje😁😆, či si ozaj myslia ze si tak sprostá,veď to človek vycíti...Vieš ako to je najlepšia obrana je útok. Ono sa to ľahko povie,ale niekedy je najlepšie odísť a mať pokoj.Ver tomu,že žiadna práca za to nestojí, aj keby si milióny zarábala. Tiež som bola ako vedúca zmeny a radšej odišla,s pičami sa nebudem naťahovať,je to pod moju úroveň.
dyskalkuliu a vsetky dys neurcuje ziaden lekar,ale psycholog vacsinou z CPPPaP,ak vam nesposobuje dysfunkcia problem pri praci,tuto pracu mozete vykonavat ak vam ju sposobuje logicky tuto pracu vykonavat nemozete
tl co opisujete nesuvisi s vasou dysfunkciou,ale so vztahmi v kolektive...
@pipistrel13 ide o to ze riaditeľka si ten posudok žiada kvôli tomu ze sa jej kolegyne chodia sťažovať ze robím zle lieky ale je zaujímavé ze keď som sa jej spýtala ci ma dôkaz otázku odignorovala.
@mariinak len zas ja som strašne tvrdohlavá a keby odídem iba im nahrám do kariet a to nechcem. Nechcem aby si mysleli ze oni na mňa urobia bububu a ja hneď zutekam
nekrutte sa v dyskalkulii a posudku ale rieste ze vam robia naschval a nijako to s vasou dyskalkuliou nesuvisi...
oficialne lekar pise ci ste alebo nie sposobila vykonavat danu pracu...co viem obvodny...
Vždy si to odfot ako to lieky urobíš.. k dr by som šla..
Ja si myslím, že je lepšie odísť od takého kolektívu kde ti bude lepšie lebo pracovať s takými kolegyňami je len stresujúce
@alex1212 ona ma ale posiela k psychológovi nie doktorovi
aj psycholog takéto veci rieši..
choď a budeš to mať na papieri.

Tak potom čo tu riešime?