Má odbor farmaceutický laborant dobré uplatnenie na trhu práce?
Ahojte zienky,
je tu, prosim, nejaka, ktora vie poradit?
Ci uz mate tento odbor za sebou vy alebo vase dieta, odporucili by ste ho? Da sa z neho dobre uplatnit, nie je s tym problem? Ak by sa dieta rozhodlo, ze chce ist na VS farmacia, je tam sanca sa z takejto skoly dostat, nie je lepsie potom rovno gymnazium? Zaujima ma hlavne ako je to na zdravotnej v Nitre, dakujem.
Ak potom VS farmácia, tak lepšie z gymnázia ale ak sa pripraví dostane sa tak či tak. Každopádne dnes to už nie je také terno, zvážila by som medicínu ak má na to hlavu.
Ak potom VS farmácia, tak lepšie z gymnázia ale ak sa pripraví dostane sa tak či tak. Každopádne dnes to už nie je také terno, zvážila by som medicínu ak má na to hlavu.
@anonym_d61d9a co nie je take terno? Odbor farmaceuticky laborant na szš? Preco? Mas skusenost? Budem vdacna za kazdu radu.
A co sa tyka mediciny, to je uz iny level, tam zo zdravotnickej skoly len tazko… tam ma sikovny gymnazista problem sa dostat.
@anonym_d61d9a co nie je take terno? Odbor farmaceuticky laborant na szš? Preco? Mas skusenost? Budem vdacna za kazdu radu.
Dnes nie je terno ani farmaceut, nie to farmaceutický laborant. Myslím ako prácu, uplatnenie, nie ako štúdium v skole. Hodnotím podľa toho ako to bolo v minulosti... Platy išli dole, nič len biznis, lekárne sú stále viac len obchod.
Prácu si určite nájde, len platy sú slabšie. Mám kamošku. S prácou je spokojná.
Ak.bude chcieť ísť na farmácia alebo medicínu, zvyčajne sa chodí aj tak na doručovanie.
Z VŠ farmácia by som išla určite do Pharma sektora ako Reprezentant, KAM, na centrále samozrejme aj možná iná pozícia.
Ja viem len to, že každá lekáren musi zamestnávať laboranta
Z VŠ farmácia by som išla určite do Pharma sektora ako Reprezentant, KAM, na centrále samozrejme aj možná iná pozícia.
@billy_jean dakujem, len zatial sa pytam na strednu
@billy_jean dakujem, len zatial sa pytam na strednu
@anonym_autor zo strednej treba ísť na VŠ.
@anonym_autor zo strednej treba ísť na VŠ.
@billy_jean tak ale tu je aspon ta vyhoda, ze da sa aj beh VS fungovat.. a platy pozeram, nie su tak zle, vychadza to cca 1000€ v cistom
Ja viem len to, že každá lekáren musi zamestnávať laboranta
@anonym_91d79f Nemusi, staci jeden Mgr./PharmDr.
@billy_jean tak ale tu je aspon ta vyhoda, ze da sa aj beh VS fungovat.. a platy pozeram, nie su tak zle, vychadza to cca 1000€ v cistom
@anonym_autor ale 1000 eur v cistom na dnesnu dobu nie je nic. Naozaj, ak vobec farmaciu, tak na VS. Toto nema zmysel iba na SS studovat. Dnes je v kazdej lekarni uz farmaceut/laborant s VS.
@anonym_autor ale 1000 eur v cistom na dnesnu dobu nie je nic. Naozaj, ak vobec farmaciu, tak na VS. Toto nema zmysel iba na SS studovat. Dnes je v kazdej lekarni uz farmaceut/laborant s VS.
@billy_jean hm, a to je lepsie asi z gymnazia ist na farmaciu, ze? Lebo predsa len tam maju an viac biologie, matematiky, co potom treba…
@billy_jean hm, a to je lepsie asi z gymnazia ist na farmaciu, ze? Lebo predsa len tam maju an viac biologie, matematiky, co potom treba…
@anonym_autor na farmáciu je určite lepšie ísť z gympla.
@anonym_autor určite áno. Za mňa gympel, od druhého ročníka sa profilovať smerom chémia a biológia a neskôr VŠ farmácia.
@anonym_autor Ja ti napíšem ako to mala naša dcéra. Kvôli matike nechcela ísť na gympel. Mávala z nej 2-3, ostatné známky 1. Rozhodla s ísť na Szš farmaceutický laborant, že ak by náhodou nešla na VŠ, aby mala “remeslo v ruke”. Zmaturovala na 1 a následne išla na VŠ farmáciu. Prvý rok bol pre ňu ťažší ako pre gymnazistov, teda čo sa týka chémie. Mala aj nejaké doučovanie. Zamestnanie si našla hneď a je spokojná. Nepočúvaj, že farmacia nemá uplatnenie 🙈
Takže za mňa, ak vie, že chce ísť určite študovať VŠ, tak gymnázium. Ale aj zo Szš sa to dá, len je to ťažšie.
A či už ako farmaceutický laborant alebo ako farmaceut nájde uplatnenie určite.

podla mna ano.