icon

Majú deti budúcnosť na Slovensku?

tanulik16
24. jan 2018

Myslite si ze na Slovensku bude buducnost pre deti.Zvazujete odchod do zahranicia?

Strana
z3
tana85
25. jan 2018

@mircalla toto!! presne sme sa o tom nedavno rozpravali so svokrou. ma kamaratov vo svedsku a rozpravala mi ako tam funguje len separovanie odpadu, ako su v tom prisni a uz aj samotni obyvatelia sa s tym natolko stotoznili, ze stav okolia (nielen vlastenho dvora) beru ako svoju zodpovednost. my tu nemame akoby ziaden vztah h svojmu okoliu, ani sami k sebe.
mame sa na SK dobre lebo mame dobry prijem vdaka manzelovi, ale mentalna uroven a nekulturnost vacsiny slovakov ma zaraza. to sa ale stupnuje aj s politickou situaciou, ktoru nechcem komentovat. takze zatial tu ostavame. zila som dva roky vo fr, manzel tam chodi pravidelne na sluzobky, takze ten rozdiel vidim. zial, bolo by mi luto odniest deti tak daleko od rodiny. zatial

tana85
25. jan 2018

@tanulik16 este dodam, ze neda sa vsetko zmenit. mozeme ovplyvnit ten mikrosvet okolo nas a v nom byt skutocne spokojni - miesta a ludi, ktore mame radi a pacia sa nam. ale buducnost vytvarame v krajine aj my tym, ze sa o veci zaujimame (volby, protesty, kauzy, komunalna politika). deti sa neskor same rozhodnu ci im taky zivot vyhovuje alebo nie. edavno isiel na rtvs dokument o slovakoch v Norsku. skus vyhladat v archive, celkom zaujimavy pohlad na zivot za hranicami

mircalla
25. jan 2018

@tana85 Absoltune suhlasim. A nechapem, ze to okrem mna a teba nik nespomenul, pravedepobne je to uz brane za standard. Mam dost precestovane, takze porovnavam

jana_eyre
25. jan 2018

@tana85 no ale ked to. porovnate s inou postkomunistickou krajinou tak je to to iste.. madari napr.su v tom dost podobni nam, ked sa v budapesti prejdete po menej frekventovanych castiach kam. nechodia tak casto turisti je to to iste co u nas v ba napr..

je to. proste tym ze dlhe roky sme k vazeniu si zivotneho. prostredia sme neboli vedeni, boli v tom nasi rodicia, my a ludia sa tazko ucia novemu,(resp su lenivi sa ucit).. je to smutne ale je to tak.. verim tomu, ze nova generacia. si to. zacne uvedomovat viac a ludia nebudu zazerat co. sa ozve ale na toho co robi bordel..

(uz niekolko krat som upozornila cloveka co robil neporiadok a ostatni pozerali namna a nie na toho bordelara..)

takze je na nas rodicoch svoje deti viest k tomu aby si uvedomili chorost hodenia smeti na zem, alebo pustania vody na maximum a zbytocne.. @mircalla

mircalla
25. jan 2018

@jana_eyre Ja suhlasim, ze je to nejaky vyhodoeuropksy syndrom, ale za 30 rokov sa ro uz mohlo zmenit

jana_eyre
25. jan 2018

@mircalla no vela veci sa mohlo ale nezmenilo.. podla mna sa to. fakt stane az ked sa obmenia ludia co to este zazili hoci aj ako mali..

mircalla
25. jan 2018

@jana_eyre Bidapest je desne spinava a velmi tam zapacha...

jana_eyre
25. jan 2018

@mircalla ja velmi milujem to mesto ale s tou spinou je to. pravda.. ked sme tam boli tyzden a vzdy sme sa po prichode rovno.museli sprchovat, rozmyslala som ci je to. len tym ze uz v meste nezijem a odvykla som. si alebo je to len tam. tak.. ked sme boli vo viedni nebolo to take. zle..

naruc
20. mar 2018

Ahojte, do nášho (Náruč Pomoc deťom v kríze) pracovného tímu hľadáme profesionálnych rodičov. Neviete o niekom, kto by chcel vychovávať krátkodobo 6mes. až 1rok deti vyňaté z pôvodnej rodiny?
Ak viete nech napíše na naruc@naruc.sk

alaguema
21. mar 2018

@tanulik16 nezvažujem. Momentálne nie je krajina, ktorá by mi ponúkala oproti SK nejaké reálne výhody. Najväčší problém Slovenska nie je ani Kiska, ani Fico, ani skorumpovaná vláda, či rovnako skorumpovaná opozícia, ktorá sa aktuálne ryje k válovom takým už až absurdným a naozaj neskrývaným spôsobom, že toto nemá precedens. Najväčším problémom Slovenska je to, že slováci uverili tomu, že nič iné nie je. Že alternatíva k aktuálnemu systému neexistuje. Ona existuje, ale najskôr musia mať ľudia povedomie, informácie a potom energiu a vôľu, aby si vedeli zmenu presadiť. Príde to s novou generáciou. Možno naše deti, možno až ich deti..Národ musí na zmeny mentálne dospieť. Ale je to v poriadku. Ani inde (snáď okrem Švajčiarska, kde ten politický systém iný je), to tak nie je. Preto je už v podstate jedno, kde v rámci európy, alebo krajín západnej kultúry, si.

mircalla
21. mar 2018

@alaguema No ja myslim, ze 30 rokov uz bolo dost casu na to, aby mentalne dospeli, Zial nestalo sa. Hadam raz...

alaguema
21. mar 2018

@mircalla 30 rokov je v kontexte histórie jedného národa niečo, čo sa rovná takmer nule. Je to zlomok času.

Strana
z3