Majú nárok na odmenu tí, ktorí o nej nevedia?
Okrajovo registrujem, ze stat rozdava 800 eur ludom v skolstve a uradnikom. V tejto suvislosti sa tu na MK, na roznych pravnych poradnach objavuje x tem, ci ten a ten ma na 800 eur narok.
Otazka do diskusie: zasluzi si tu odmenu niekto, kto ani nevie sam zistit, ci ma na odmenu narok?
Akoze otazka znie, ci si ju zasluzi niekto, kto je sprosty?
Je to odmena daná zákonom nie za zásluhy.
Pravidlá na priznanie odmeny sú presne dané. Je jedno, či niekto vie alebo nevie, či na odmenu má nárok. Jednoducho, ak má nárok, ju dostane. Nemusí zisťovať, či má alebo nemá nárok.
A či si niekto zaslúži alebo nie - tá odmena nie je o tom. Je to paušálna odmena pre zamestnancov vo verejnom sektore. Kto ju má dostať, tak ju dostane.
Načo zakladáš takúto tému? Závidíš niekomu tých 800 €?
@chrobak7 tak 800 e je pomerne pekný peniaz. či sa závidí medzi ľuďmi? samozrejme že áno, čo len ľudia v školstve si zaslúžia?
ceny sa zdvíhajú plošne, odmeny už len sem - tam niektorým.
@moonlight1210 Ano, to admin zmenil nazov uplne inak.
Pravidlá na priznanie odmeny sú presne dané. Je jedno, či niekto vie alebo nevie, či na odmenu má nárok. Jednoducho, ak má nárok, ju dostane. Nemusí zisťovať, či má alebo nemá nárok.
A či si niekto zaslúži alebo nie - tá odmena nie je o tom. Je to paušálna odmena pre zamestnancov vo verejnom sektore. Kto ju má dostať, tak ju dostane.
@chrobak7 Obtazuje ma milion tem na vsetkych moznych portaloch, kde sa ludia pytaju, ci maju na odmenu narok.
Tak ich nečítaj.
Vela ludi isto obtazuje aj tvoja uplne zbytocna tema🤣
A preco tie obtazujuce temy citas?
@chrobak7 To nie je o závisti, ale o princípe. 800 EUR dostane úradníčka na úrade práce, kde som sa bola dnes spýtať, ako postuovať keď dcéra skončila školu a pokračuje ďalej v štúdiu a ona na mňa vyvalila oči, že no to ona nevie, to by sa musela ísť spýtať veďľa do kancelárie. V jej kancelárii bola presne jedna skriňa, kde mala 2 šanóny a písací stolík s vypnutým PC a vedľa neho namiesto nejakých papierov manikúrová sada.....toto človeka naserie, a potom tu dennodenne čítaš či majú nárok na príspevok a pritom si nevedia prečítať v zákone úplne triviálnu otázku?!!!! Takíto dostanú odmenu!! Začo?!
@chrobak7 To nie je o závisti, ale o princípe. 800 EUR dostane úradníčka na úrade práce, kde som sa bola dnes spýtať, ako postuovať keď dcéra skončila školu a pokračuje ďalej v štúdiu a ona na mňa vyvalila oči, že no to ona nevie, to by sa musela ísť spýtať veďľa do kancelárie. V jej kancelárii bola presne jedna skriňa, kde mala 2 šanóny a písací stolík s vypnutým PC a vedľa neho namiesto nejakých papierov manikúrová sada.....toto človeka naserie, a potom tu dennodenne čítaš či majú nárok na príspevok a pritom si nevedia prečítať v zákone úplne triviálnu otázku?!!!! Takíto dostanú odmenu!! Začo?!
@martul to je ta plosna neadresna pomoc. Zialbohu.
Na jednej strane dávam za pravdu, že aj mňa niekedy vytáča obmedzenosť a hlúposť ľudí, ktorí zakladajú niektoré otázky na MK. A ešte viac ma štve, že napríklad v tomto prípade dostanú odmeny aj ľudia, akých spomína @martul pretože takí si ju nezaslúžia. Na druhej strane - buďme vďační za ľudí, ktorí sú ochotní vykonávať poctivo svoju prácu v štátnej či verejnej sfére. Od policajtov, hasičov, zdravotníkov, učiteľov, ľudí starajúcich sa o chorých, starých, postihnutých, ale aj množstvo pracujúcich v administratíve štátu. Takže kľudne im to vyhľadám na googli aj ja, kľudne aj na svoje náklady niekam zavolám a zistím to. Pretože si cením každého, kto poctivo pracuje pre tento politicky hnilý štát za nie veľké peniaze.
tí ktorí majú nárok o tom vedia
Vsak jednoducho necitam co ma nezaujima
Bože nech už vám tie peniaze vyplatia.Lebo taký cirkus,aký sa robí kvôli 800 € v hrubom to už je fakt na zaplakanie.Div,že sa nepobijete o to,kto má nárok a kto nie
My sme zamestnanci verejnej správy a 800éčiek nedostaneme 🙂 nezaslúžime si vidíš, aj ked sme si to sami zistili😁
Tak ja som napr tiez pisala do poradne, viem ze narok mam, len s nami chcu vyjebabrat a chcela som vediet na koho sa potom mam v tom pripade obratit 🙂
Tak nečítaj a nebude ta to obťažovať. Zakladas tému na rozduchanie vášní? Lebo co? 800 eur je veľa pre tých, ktorí pracujú za tabuľkové platy, pričom tie tabuľky v niektorých prípadoch nie sú ani na hranici minimálnej mzdy? Resp.tesne nad ňou?lebo predstav si, tie platy v mnohých prípadoch sú veľmi, veľmi nízke. Ale kto nezažil, nepochopí...
Tak nečítaj a nebude ta to obťažovať. Zakladas tému na rozduchanie vášní? Lebo co? 800 eur je veľa pre tých, ktorí pracujú za tabuľkové platy, pričom tie tabuľky v niektorých prípadoch nie sú ani na hranici minimálnej mzdy? Resp.tesne nad ňou?lebo predstav si, tie platy v mnohých prípadoch sú veľmi, veľmi nízke. Ale kto nezažil, nepochopí...
@huginko tak potom načo pracuje v štátnej správe keď je niekomu málo koľko zarobí? niekto ho tam drží nasilu alebo ako.
čo viem u nás je úrad prepchatý pracovníčkami a keby mala budova ešte dve poschodia navyše tak aj tam zaplnia ďalšími pracovníkmi... nemám pocit žeby v štátnej správe nechceli ľudia robiť.
@huginko tak potom načo pracuje v štátnej správe keď je niekomu málo koľko zarobí? niekto ho tam drží nasilu alebo ako.
čo viem u nás je úrad prepchatý pracovníčkami a keby mala budova ešte dve poschodia navyše tak aj tam zaplnia ďalšími pracovníkmi... nemám pocit žeby v štátnej správe nechceli ľudia robiť.
@deti95060810 jasne, typická odpoveď... No ale co potom, keby tam ti úradníci robiť nechceli. Verím tomu, že by ste potom inak uvažovali....ale to je zbytočné písať. Pekný den
@deti95060810 jasne, typická odpoveď... No ale co potom, keby tam ti úradníci robiť nechceli. Verím tomu, že by ste potom inak uvažovali....ale to je zbytočné písať. Pekný den
@huginko kdeže, nepochopil si.
či tiež robíš v št. správe? je ich tam ako maku.
@huginko kdeže, nepochopil si.
či tiež robíš v št. správe? je ich tam ako maku.
@deti95060810 nepochopila.. To je úplne irelevantné, kde pracujem. Úrady sú pre všetkých. Pôjdeš na kataster, nebude ta mat kto vybaviť.. Budeš spokojná?
Ja sa tiež divím že niekto kto má aspoň strednú školu ukončenú nevie na čo nárok má a na čo nie. A kopec diskusii o tom.
@martul aby si bola v obraze, odmeny dostanú aj upratovačky v škole. U nás aj také, ktoré zastupujú dlhodobé PN. Robia teda v školstve cca mesiac. A s nimi aj učiteľky (naozaj oddané a kvalitné), ktoré tam robia 30 rokov 🫤 O tom sa už v médiách nehovorí. A pre upresnenie, je to 800 v HRUBOM 😏 A poserme sa, hovorí sa o tom pomaly rok. Za ten rok tie peniaze klesli na inú hodnotu a tie biedne platy ostali.
@martul aby si bola v obraze, odmeny dostanú aj upratovačky v škole. U nás aj také, ktoré zastupujú dlhodobé PN. Robia teda v školstve cca mesiac. A s nimi aj učiteľky (naozaj oddané a kvalitné), ktoré tam robia 30 rokov 🫤 O tom sa už v médiách nehovorí. A pre upresnenie, je to 800 v HRUBOM 😏 A poserme sa, hovorí sa o tom pomaly rok. Za ten rok tie peniaze klesli na inú hodnotu a tie biedne platy ostali.
@maya_hi a to prečo píšeš mne. Ja v obraze som, budem im to dávať do výplaty. Napísala som niekde slovíčko ,,všetci" alebo ,,nezaslúži si to nikto?!! Viem, že je to v hrubom a ja sa z toho neposeriem, možno ty áno.
Ja som písala o niečom inom, ale zjavne si to nepochopila, pomoc by nemala byť plošná, ale posudzovaná individuálne.
@moonlight1210 aj mňa to napadlo 😉