Majú právo ma počas OČR vyhodiť?
Ahojte žienky idem k Vám po radu.Momentalne je situácia na Slovensku aká je a veľa z nás nemôže pracovať koli zavretým školam a škôlkam. Už mesiac sme doma a snažíme sa byť najlepšie ako vieme. Pomáhať a starať sa o naše deti. Aj na úkor financií atd.Je smutné preto že môj zamestnávateľ to nechápe.. A silou mocou ma chce dostať do práce. Tie hlúpe pripomienky kolegýň a vedenia. Ako odmakate tam roky ani raz nemarodujete snažíte sa.. A zrazu pride korona a bud pôjdete do prace alebo vyhrážky ze Vas vyhodia. Maju na toto právo?? Vyhodiť ma? Ďakujem
@evittam nerozumiem, to si fakt niektoré neuvedomujú, čo sa deje a nerozmýšľa ju co bude potom? Inde sú ľudia nešťastní, že musia byť doma, že sa zatvárajú prevádzky, chcú robiť, ale žiaľ nedá sa, dostávajú výpovede a keď tu to človek číta, človek má pocit, že pohodicka,kazdy ma finančnú rezervu minimálne na rok, robiť netreba.... Ocr z platu predavačky je viac ako uspokojivý, aj pre samozivitel, ja neviem teda...
@maciatkolulu A este napise ze zamestnavatel mal tu drzost ze skoncila zmluva ktoru podpísala dnom uvedeným na zmluve. 😀
@maciatkolulu dobrý deň, neviem, ako to má pani, ktorá založila diskusiu, ale častokrát je to tak, že tieto profesie v službách sú platené minimálnym platom na papieri a zvyšok dostanú na ruku. A ešte myslím ak dobre čítam aj spominala, že je len na polovičný úväzok, alebo take dačo. Takze môže byt že OČR ma momentálne rovnako alebo podobne ako keby do prace chodila.
Kokos vy čo riešite? 😂To je snáď jej vec či má či nemá a áno - priemerne finančne gramotná bytosť by mala mať rezervu minimálne na rok, no podľa mňa je to dosť málo. 😉
Inak by ma zaujimalo, ktora z vas, co tu zvozila autorku temy, ma dieta nad 10 rokov. Asi ziadna vsak? Chcela by som vas totizto vidiet, ci by ste realne nechali doma 10 rocne dieta 2 ci 3 mesiace a vy by ste chodili do prace kazdy den. Pretoze toto netrva ani tyzden, ani 2 tyzdne. A to je obrovsky rozdiel. A nehovorte mi, ze mate tak genialne deti, ktore zvladnu vstat o 8.00, urobit si ranajky, ucit sa online 5, 6 hodin, robit si domace ulohy dalsich 4,5 hodim, urobit si same obed...atd.. V 10 rokoch ani jedno dieta toto nezvladne fungovat takto mesiac, 2, 3..kolko?
A dalsia vec. Nechapem, co sa tu vyjadruju zeny, ktore same sedia doma na riti🤔 ci nezamestnane, na rodicaku, materskej pripadne, ktore ziju v zahranici ci maju doma chlapa, co zaraba dobre a zena sa stara len o domacnost a deti a nic ine riesit nemusi
@maciatkolulu otazka bola polozena velmi prakticky - ci ju mozu vyhodit. Ta pani si nepytala Vas moralny rozbor jej osobnosti, ani toho ci jej dieta zvladne byt doma. Takze samozrejme ze mozte, nikto Vas tu neukamenuje ale ratajte s tym ze ak zacnete uplne nepravom sudit niekoho, stale su vdaka Bohu na svete ludia ktori ho (ju) budu obranovat. Nic viac a nic menej. 😉
Presne tak, vyhodiť ťa len tak, preto že si na očr proste nemôžu a to je celé. Rozoberať to nejakosi morálne alebo tak podľa mňa vôbec nie je na mieste
@fathi ďakujem krásne 😁 a áno ja uz ani neregujem na to..
@fathi konecne človek co pochopil... O čom bola otázka. Ďakujem veľmi pekne 😘
@rojko ano uz som sa dohodla ďakujem za váš názor
Ahojte ak by vedel niekto poradit.dostala som vypoved k 30.4.bola som na ocr .ktoru som vcera ukoncila a od dnes som pn zo zdravotnych dovodov.vztahuje sa namna ochrana lehota tych 7dni?aj ked som bola na ocr

Ahoj mne poslali vypoved lebo som mala zmluvu na dobu urcitu aj ked som na OČR, a oddovodnili si to tym ze som privela vynechala. A este mali.tu drzot sa pytat ze ci by sim blla ochotna sa po krize vratit